Vila-real.com: el portal de Vila-real (Villarreal) en Internet
leer

 

Erfurt live Header8
Inicio
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0
Inicio
Foros de opinin
Buscar
Fotolog Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Blogs Vila-realencs
Farmacia de guardia
Cita previa mdico
Vista area
Info Meteorolgica
Enlaces
Archivo noticias
Patrocinadores
Contactar
Fotos del poble
Turismo
Informacin general
Historia
San Pascual
Francisco Trrega
Arte y museos
Junta de Fiestas.
Calendario de fiestas
Comer y Dormir
Moverse por Vila-real
Plano y Callejero
Qu tiempo har?
Cmo llegar
Vila-real en vdeo
Tourist Info
About Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Identificarse

Recuperar clave?
Sindicar

Benlloch felicita el collegi Bisbe Pont, Consell Escolar i partits per "treballar units i amb... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
martes, 03 de mayo de 2016
Benlloch felicita el collegi Bisbe Pont, Consell Escolar i partits per

L'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch, ha mostrat la satisfacci de la corporaci municipal desprs de rebre confirmaci per part de la Conselleria d'Educaci de qu el collegi Bisbe Pont mantindr el prxim curs l'aula d'infantil de 3 anys. "Hem de felicitar-nos tots, perqu hem treballat junts i, quan un poble treballa unit i amb serietat, la ra s'imposa", assenyala Benlloch.

L'alcalde ha volgut agrair l'esfor "a tots els que, amb el nostre treball i bona voluntat, hem defensat l'aula del Bisbe Pont des que vam tenir coneixement que la resoluci provisional de la Conselleria no havia previst aquesta unitat per al procs d'escolaritzaci del prxim curs". D'aquesta forma, Benlloch ha agrat el treball i el suport tant del collegi Bisbe Pont i la seua direcci, encapalada pel Fill Adoptiu de Vila-real mossn Guillermo Sanchis, com del Consell Escolar Municipal i dels partits amb representaci en l'Ajuntament, aix com de tota la comunitat educativa i societat vila-realenca. "Hem d'agrair tamb al conseller d'Educaci la sensibilitat que ha mostrat en tot moment cap a les reivindicacions de la ciutat de Vila-real, cosa que, lamentablement, no vam trobar en anteriors ocasions en l'Executiu autonmic", assenyala Benlloch, qui recorda que una altra de les peticions traslladades pel consistori a la Generalitat era que les allegacions tingueren resposta amb celeritat, per a poder garantir la normalitat en el procs d'escolaritzaci que arranca dilluns que ve. "Per aix, vull agrair tamb a la Generalitat la rapidesa a resoldre la situaci en el Bisbe Pont", agrega. 

"La ra sempre acaba imposant-se. Per aix, la proposta d'arranjament escolar, com no podia ser d'una altra manera, estableix un perode d'allegacions perqu els centres educatius afectats presenten els seus arguments. I en aquest cas, no podia haver cap dubte: el collegi Bisbe Pont compleix una funci social importantssima en el barri, amb un projecte pedaggic que s un exemple en integraci i educaci compensatria", argumenta l'alcalde. Precisament el programa d'educaci compensatria, amb un 32% de l'alumnat del Bisbe Pont, ha sigut el principal argument aportat en les allegacions a la proposta d'arranjament escolar, que han sigut preses en consideraci. "Aquesta s la forma de fer les coses, amb serietat i units", conclou Benlloch.

Leer ms...
 
El curs CREO inicia les classes amb una vintena d'inscrits PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
martes, 03 de mayo de 2016
El curs CREO inicia les classes amb una vintena d'inscrits

El curs gratut CREO (Comena-Resol-Emprn-Organitza), que forma part del programa formatiu PortalTreball2016, impulsat per la Regidoria d'Economia i impartit per la Cambra de Comer de Castell al Viver d'Empreses, ha comenat les classes, que es perllongaran fins al mes de juliol. La regidora de l'rea, Maria Dolores Parra, ha donat la benvinguda als alumnes, que aprendran a analitzar la viabilitat de la seua idea d'empresa per a convertir-la en un projecte empresarial d'xit. Parra ha destacat l'xit de la convocatria, amb una vintena d'inscrits, dels quals 18 sn de Vila-real.

Leer ms...
 
La Policia Local de Vila-real organitza un curs formatiu sobre la intervenci policial al mercat... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
martes, 03 de mayo de 2016

La Policia Local de Vila-real ha organitzat un curs que, amb el ttol Mercat de tabacs. Intervenci policial, es desenvolupar dilluns que ve, 9 de maig, de 16.00 a 20.00 hores, a la sala de formaci de la prefectura de la Policia Local. La formaci, impartida per funcionaris del Comissionat per al Mercat de Tabacs, est dirigida a membres de les forces i cossos de seguretat en actiu i se centrar en tres importants punts per als agents: la discriminaci del tabac legal i illegal, l'elaboraci d'actes d'inspecci i el comer del tabac a Espanya.

El programa oferir als assistents pautes per a determinar la illegalitat de les labors de tabac i mostrar els criteris a seguir a l'hora de precintar o decomissar el producte, segons si es tracta de tabac legal o illegal o de si es troba en establiments susceptibles o no de ser autoritzats per a la venda amb recrrec, fins i tot de si es tracta de venda ambulant. A ms, els agents aprendran a distingir i utilitzar els diferents models d'acta i informe complementari, quan es duguen a terme inspeccions, i tamb coneixeran els models per a la presa de declaracions. 

D'altra banda, el curs comptar amb un apartat especfic de formaci bsica sobre la normativa legal i reglamentria del mercat de tabac al pas, amb les principals resolucions, instruccions i circulars del Comissionat per al Mercat de Tabacs. Dins d'aquest punt s'informar sobre els principals operadors majoristes de tabac, aix com sobre els minoristes -expenedors de tabac i timbre- i els seus drets i obligacions i principals infraccions, i sobre els punts de venda amb recrrec.

Leer ms...
 
L'Ajuntament treballa amb la UEFA i beIN Sports per a emetre el Liverpool-Villarreal en una... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
martes, 03 de mayo de 2016

L'Ajuntament de Vila-real treballa amb el Villarreal CF per a poder emetre dem el partit de tornada de semifinals de la UEFA Europa League contra el Liverpool en una pantalla gegant que s'installar a la plaa Major. El consistori disposa ja dels permisos de la UEFA i mant negociacions molt avanades amb la plataforma beIN Sports, propietria dels drets d'emissi, perqu els vila-realencs que no han pogut desplaar-se a Liverpool amb l'expedici grogueta puguen gaudir del partit que pot certificar el passe del Submar a la final de Basilea en un ambient a l'altura de la importncia de l'encontre. De confirmar-se els permisos necessaris per a installar la pantalla, el consistori collocar al voltant d'un miler de cadires al recinte de la plaa Major. El regidor de Relacions Institucionals, Diego A. Vila, es mostra confiat en la possibilitat d'installar la pantalla i assegura que est tot preparat per a iniciar el muntatge noms arribe la confirmaci dels permisos.

Leer ms...
 
Participaci Ciutadana 'exporta' el Consell i pressupostos participatius a l'Ajuntament de... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
martes, 03 de mayo de 2016
Participaci Ciutadana 'exporta' el Consell i pressupostos participatius a l'Ajuntament de Benicarl

El regidor de Participaci Ciutadana, Xavier Ochando, s'ha reunit amb la seua homloga de Benicarl, Susana Prez, per mostrar-li el funcionament de la Regidoria a Vila-real, desprs que l'Ajuntament del Baix Maestrat sollicitara conixer les poltiques implementades a la ciutat, que s'han convertit en un referent per a molts altres municipis de la Comunitat. 

Tots dos representants han mantingut una reuni a l'Espai Jove, on han tractat temes en els quals Vila-real s una ciutat pionera, com el Consell de Participaci i els Pressupostos Participatius, "projectes i experincies dels quals la regidora benicarlanda ha pres bona nota per a exportar el model al seu municipi", explica Ochando. Aix mateix, l'edil s'ha interessat per iniciatives com l'esc ciutad i el Consell de Xiquets i Xiquetes, que sn "nics a la zona". 

Ochando s'ha mostrat molt satisfet per l'inters que estan mostrant des de fa mesos alguns municipis de tota la Comunitat per conixer el model de Participaci Ciutadana de Vila-real. "Ens han demanat ajuda des de diverses localitats per implementar el sistema", indica el regidor, que ja ha rebut peticions de localitats com Sedav o Bonreps i Mirambell (Valncia) i Betx (Castell), entre d'altres. 

"Amb la nostra supervisi i ajuda sn molts els ajuntaments que estan comenant a implementar poltiques ms obertes a la ciutadania, on els protagonistes sn els vens", assegura Ochando, qui destaca que "s un orgull per a nosaltres ser un referent i ajudar al fet que ms ciutats apliquen aquests mecanismes". "Seguirem en contacte amb Benicarl per a seguir tot el procs", conclou.

Leer ms...
 
Un grup d'escolars de Valncia aprn valenci amb alumnes de Carmelites de Vila-real PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
martes, 03 de mayo de 2016
Un grup d'escolars de Valncia aprn valenci amb alumnes de Carmelites de Vila-real

Els alumnes de 2n d'ESO del collegi Pius XII de Valncia han visitat l'Ajuntament, com a part de l'intercanvi amb el collegi Verge del Carme de Vila-real per a aprendre valenci, fomentant d'aquesta manera que estudiants que no parlen valenci habitualment passen tot un dia amb els alumnes del centre vila-realenc realitzant activitats i, fins i tot, es queden a dormir a les seues cases. A banda de la visita l'Ajuntament, on els ha rebut el regidor d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climtic, Josep Pasqual Sancho, i la tcnica de Tradicions, Sonia Rubert, els joves han visitat el Termet de la Mare de Du de Grcia i altres punts de la ciutat.

Leer ms...
 
Vila-real refora les rees d'Esports i Serveis Pblics amb la incorporaci dels tres milions de... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
martes, 03 de mayo de 2016
Vila-real refora les rees d'Esports i Serveis Pblics amb la incorporaci dels tres milions de romanents al pressupost

L'Ajuntament de Vila-real ha tancat l'exercici pressupostari de 2015 amb un romanent de tresoreria de prop de tres milions d'euros, que el Ple municipal ha incorporat aquest mat als comptes de 2016. Els "estalvis" del passat exercici es destinaran, a travs de dues operacions de modificaci i suplement de crdits, a reforar les partides principalment en dues rees, Serveis Pblics i Esports. "Aquesta modificaci parteix de la premissa de consolidar Vila-real com la ciutat de serveis que s i posar tota l'estructura pressupostria al servei dels provedors, perqu puguen cobrar com ms prompte millor", explica l'edil d'Hisenda, Francisco Valverde.

En concret, l'rea d'Esports rebr una injecci d'uns 800.000 euros, que, assenyala Valverde, "vnen a consolidar la marca de Ciutat de l'Esport i la Salut, que s tamb un indicatiu de qualitat de vida, un motor social i econmic i mbit generador d'oportunitats per al futur". L'altra gran rea reforada amb els romanents s Serveis Pblics Vila-real, que incorpora per a la millora de vies pbliques i jardins prop de 500.000 euros. "Sn dos departaments molt connectats als mbits en els quals es mou la ciutat, les nostres empreses locals, a les quals, amb aquesta incorporaci de romanents, tractem d'assegurar-los una major rapidesa en el cobrament dels serveis, que s un dels nostres principals objectius", argumenta el regidor. "L'ltim perode mitj de pagament estava en 32 dies, per volem millorar i amb aquestes operacions pressupostries assegurem consignaci en les partides per a evitar notes d'esmena que suposen retard en el pagament dels serveis", detalla.

A ms de Serveis Pblics i Esports, els romanents tamb destinaran una part important a Festes (378.000 euros) o a l'rea social, amb una dotaci d'11.000 euros per a la PAH, altres 15.000 euros per a la Fundaci Pro-Monestir i Baslica de Sant Pasqual, la campanya de desinsectaci (23.000) o 160.000 euros "que encara podem destinar a inversi amb recursos propis, a pulm". "En definitiva, amb aquests romanents contribum a fer un pressupost cooperatiu i real", conclou Valverde.

El Ple extraordinari tamb ha servit per a donar via lliure al pagament d'una relaci de factures per valor de 150.000 euros.

Leer ms...
 
Els alumnes de Flors preparen la final nacional de la Lliga de Debat escolar PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
lunes, 02 de mayo de 2016
Els alumnes de Flors preparen la final nacional de la Lliga de Debat escolar

Els alumnes de 4t d'ESO de la Fundaci Flors que van guanyar la final provincial de la Lliga de Debat escolar, organitzada per la Fundaci Educa-t i Voluntaris BBVA, han celebrat un assaig general a la sala d'actes de la Fundaci Caixa Rural. Els estudiants es preparen aix per a la gran final que se celebrar el 14 de maig, en la qual s'enfrontaran als guanyadors provincials de Mallorca, Alacant, Valncia, Mrcia i Saragossa.

Leer ms...
 
Els escolars de Vila-real s'apropen a la cultura de la innovaci amb el programa Aula-Empresa de... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
lunes, 02 de mayo de 2016
Els escolars de Vila-real s'apropen a la cultura de la innovaci amb el programa Aula-Empresa de Globalis

El programa Aula-Empresa, organitzat per la Fundaci Globalis amb el suport de l'Ajuntament de Vila-real, ha visitat els collegis de la ciutat per a difondre els valors emprenedors i fomentar la cultura de la innovaci des d'edats primerenques. Aquesta setmana, el programa ha estat al collegi Verge del Carme, on els alumnes de 5 i 6 de Primria han conegut histries d'emprenedoria d'empreses innovadores de la ciutat. La regidora d'Educaci, Rosario Royo, ha acompanyat els estudiants durant la sessi.

Leer ms...
 
Serveis Pblics crea quatre nous passos accessibles i es marca el repte d'arribar als 400 en els... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
lunes, 02 de mayo de 2016
Serveis Pblics crea quatre nous passos accessibles i es marca el repte d'arribar als 400 en els prxims tres anys

La Regidoria de Serveis Pblics de Vila-real es troba en ple procs de construcci de quatre nous passos accessibles en l'encreuament que uneix els carrers Penyagolosa i Calvari per a contribuir a millorar la mobilitat en el barri. El regidor responsable de l'rea, Francisco Valverde, acompanyat de la presidenta d'Acudim, Fina Mora, ha mostrat l'evoluci dels treballs, que, amb un import d'uns 14.000 euros, executa una empresa local especialitzada en els passos rebaixats.

"Venim de fer noves rampes accessibles al carrer Juan Bautista Llorens, a Serra d'Irta, Cronista Traver i ara arribem a aquesta zona, en la qual tenim el collegi Bisbe Pont i a pocs metres la seu d'Acudim", explica Valverde, qui destaca que "els membres de l'associaci sn els nostres ulls a l'hora de fer aquest tipus de projectes".

El programa de passos accessibles es va iniciar en 2011 i, des d'aleshores, s'ha actuat ja en ms de 200 rampes, amb un pressupost de 350.000 euros. "Es tracta d'una inversi poc quantiosa, en comparaci amb altres treballs, per molt important si tenim en compte a quantes persones afecta, ja que no solament parlem de discapacitats en cadira de rodes o invidents, parlem de persones majors, de carros de bebs, de la compra, andadors s una iniciativa pensada per a fer la vida ms fcil i agradable a tots, perqu tard o d'hora, a molts ens pot fer falta", assenyala.

En aquest sentit, Valverde avana que, "tot i que s'ha fet molt, encara queden molts passos ms per fer, modificar o perfeccionar". "Tants", puntualitza, "que es necessitaran anys per a posar la ciutat a punt; per aix, i encara que l'important s que el cam ja est iniciat, l'objectiu seria acabar la legislatura amb la xifra de 400 rampes".

La construcci o adequaci de passos rebaixats t en compte "mltiples detalls". Aix, els nous passos accessibles estan realitzats amb el menor pendent possible i acaben al nivell de la calada, sense cap vorada. A ms, compten amb llambordes de color roig, que mostren les zones amb major pendent, i amb paviment groc de dos tipus: direccional i senyalitzador. El primer, amb ratlles marcades, serveix per a orientar als invidents cap a on es troba la baixada de la vorera i el segon tipus, amb cercles en relleu, indica la proximitat amb la calada.

En la lnia iniciada per l'equip de govern en la passada legislatura, els treballs s'han adjudicat a una empresa local, a qui Valverde ha agrat la seua dedicaci a l'hora d'estudiar cada cas concret. "No hi ha dos passos iguals, cadascun s especial i diferent i s'adapta a les necessitats o particularitats de cada zona i aix s el resultat de qu els tcnics de l'empresa es molesten a valorar cada situaci per a realitzar obres amb el mxim nivell de perfecci", afegeix.

Per la seua banda, Fina Mora ha agrat a l'rea de Serveis Pblics i a l'empresa encarregada dels treballs "la seua atenci i la seua escolta constant a totes les nostres propostes, que sn les de tots, perqu qui no t la necessitat ara, la tindr en el futur, per la ciutat estar adaptada perqu tots tinguem una vida digna", conclou.

Leer ms...
 
Benlloch treballa amb Educaci per a evitar la supressi de l'aula del Bisbe Pont i demana... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
domingo, 01 de mayo de 2016

L'Ajuntament de Vila-real treballa des de fa dies en coordinaci amb Generalitat per a evitar el tancament de l'aula docent per a escolars de tres anys que contempla l'ordre provisional de la Conselleria d'Educaci. En aquesta lnia, l'alcalde de la ciutat, Jos Benlloch, ha volgut agrair la predisposici del Consell al dileg i s'ha mostrat confiat que s'atendran les reivindicacions de la ciutat i de la comunitat educativa, si b ha reclamat a Educaci que es pronuncie amb rapidesa i resolga les allegacions abans de l'inici del perode d'escolaritzaci, que s'obrir a Vila-real dilluns que ve.

"Des que vam tenir notcies de l'ordre provisional de la Conselleria, hem estat treballant bra a bra amb Educaci, amb el collegi Bisbe Pont i amb el Consell Escolar Municipal perqu la supressi de l'aula de 3 anys no es produsca. Ho hem fet sense alarmismes i de forma seriosa i intelligent, amb l'nic objectiu de defensar els interessos de la comunitat educativa", recorda Benlloch. En aquesta lnia, l'alcalde avana que el dilluns 9 de maig s'obri el termini d'inscripci per al prxim curs, motiu pel qual ha sollicitat la "mxima rapidesa possible" a l'hora de respondre a les allegacions presentades pel Consell Escolar Municipal. "s important que les allegacions es responguen abans del perode d'escolaritzaci, perqu els pares ja puguen saber amb total seguretat quina s l'oferta definitiva de places dels diferents centres i, en particular, si poden escolaritzar als seus fills en el Bisbe Pont com fins ara", argumenta.

Benlloch s'ha mostrat convenut que aix ser i ha agrat tot l'esfor i implicaci dels responsables de la Conselleria, que "estan demostrant una gran professionalitat en l'atenci que estan prestant a aquest cas concret" i "han posat molt inters en les allegacions presentades". Allegacions a les quals se suma el suport unnime del Consell Escolar Municipal i de la Junta de Portaveus. "Estem tots junts en a; per aix la comunitat educativa del Bisbe Pont sap perfectament que ens t al seu costat, que estem treballant per a fer tot el que est en la nostra m perqu es mantinga la unitat d'infantil d'un centre del que a Vila-real ens sentim particularment orgullosos, pel seu projecte educatiu i per la funci social que ha exercit el collegi des de la seua creaci fa 50 anys", conclou Benlloch.

Leer ms...
 
<< Inicio < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Siguiente > Final >>

Resultados 1 - 21 de 31164
Imagen aleatoria
Fotolog
Vilablogs
En los foros
Noticias
Villarreal CF
Ofertas trabajo
Hay 2 invitados en lnea
Erfurt live leer
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

buying oem software