Vila-real.com: el portal de Vila-real (Villarreal) en Internet
leer

 

Erfurt live Header8
Inicio
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0
Inicio
Foros de opinin
Buscar
Fotolog Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Blogs Vila-realencs
Farmacia de guardia
Cita previa mdico
Vista area
Info Meteorolgica
Enlaces
Archivo noticias
Patrocinadores
Contactar
Fotos del poble
Turismo
Informacin general
Historia
San Pascual
Francisco Trrega
Arte y museos
Junta de Fiestas.
Calendario de fiestas
Comer y Dormir
Moverse por Vila-real
Plano y Callejero
Qu tiempo har?
Cmo llegar
Vila-real en vdeo
Tourist Info
About Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Identificarse

Recuperar clave?
Sindicar

Els vens de Vila-real podran intervenir en els plens municipals a travs de l'Esc Ciutad PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
domingo, 29 de marzo de 2015
Els vens de Vila-real podran intervenir en els plens municipals a travs de l'Esc Ciutad

Els vens i venes de Vila-real podran intervenir en els plens municipals a travs de l'Esc Ciutad. El ple de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat aquesta vesprada una modificaci del Reglament de Participaci Ciutadana que regular aquesta figura pionera. "A partir d'ara, per primera vegada en la histria de Vila-real, qualsevol ve o vena podr presentar propostes, defensar iniciatives i formular preguntes als plens municipals", ha indicat l'edil de Participaci Ciutadana, Xavi Ochando, qui ha detallat el funcionament de l'Esc Ciutad.

Des d'un seient propi en el mateix hemicicle, un representant, que haur estat designat prviament pel Consell de Participaci Ciutadana, plantejar una proposta o propostes que seran defensades com si d'una moci d'algun dels 25 regidors de la corporaci municipal es tractara. D'aquesta manera, ser el Consell de Participaci Ciutadana qui nomenar un titular que ocupar un seient al ple i presentar la o les propostes que seran debatudes en la sessi. Prviament, les iniciatives hauran estat revisades per informes tcnics de l'Ajuntament per a verificar la viabilitat o no de les propostes. Les propostes tamb passaran per Junta de Portaveus o alcaldia, "seguint el mateix filtre pel qual passa una moci d'un representant poltic per a ser presentada tamb amb el mateix format i debatuda i votada pels mateixos grups poltics municipals", concreta l'edil.

A ms d'aquesta participaci directa en la sessi, els vens i venes de Vila-real tamb podran intervenir als plens en l'apartat dels precs i preguntes. El mateix representant escollit pel Consell presentar els precs o preguntes que els vens vulguen formular. En aquest cas, el Consell haur debatut prviament les qestions a formular durant la sessi, "seleccionant aquelles preguntes que sn d'inters per a la ciutadania i descartant aquelles en les quals puga haver algun tipus de manipulaci per part de grups poltics o interessos particulars", concreta Ochando. Cinc dies abans de la sessi plenria, les preguntes seran registrades en l'Ajuntament "per si es requereix d'algun tipus d'informe o de qesti tcnica, de manera que puguen ser finalment contestades amb tota la informaci en la mateixa sessi plenria".

"Amb aquesta nova frmula millorem encara ms la participaci de la ciutadania en la poltica local", expressa Ochando qui recorda "l'inters demostrat fins a ara a l'introduir mecanismes pioners com han estat els pressupostos participatius o la iniciativa ciutadana. Tots ells vinculants, s a dir que les propostes, queixes i reclamacions venals, per primera vegada a Vila-real tenen un efecte sobre la gesti municipal".

Un altre dels mecanismes de participaci aprovats en la sessi de hui sn els estatuts del primer Consell de Turisme i Oci de Vila-real. La proposta, presentada pel regidor de l'rea, Emilio M. Obiol, servir per a posar en marxa un organisme "consensuat, participatiu i veritablement representatiu de tots aquells sectors i professionals que, d'alguna forma, estan relacionats amb el turisme i l'oci en la nostra ciutat", ha recordat Obiol. A ms, tamb s'ha aprovat exigir a la Conselleria de Benestar Social que garantisca els drets dels menors que viuen en famlies d'acollida.

Per altra banda, el ple ha donat compte de l'escrit presentat pels moviments socials, Plataforma d'Afectats per les Hipoteques i el moviment ciutad Cadires de la Fam perqu l'Ajuntament de Vila-real condemne i mostre la seua repulsa i dol per totes les vctimes de l'exclusi social. A ms, l'Ajuntament instar a la Generalitat i al Govern perqu augmenten els recursos econmics per a lluitar contra l'exclusi social.

Leer ms...
 
El Termet reivindica 'L'escola que volem' en la 28a Festa per la Llengua PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
domingo, 29 de marzo de 2015
El Termet reivindica 'L'escola que volem' en la 28a Festa per la Llengua

El paratge del Termet de la Mare de Du de Grcia s'ha convertit hui en un punt de trobada de les escoles de les comarques de la Plana i l'Alcalatn, en la jornada ldica i reivindicativa celebrada amb motiu de la 28a Festa per la Llengua, que organitza Escola Valenciana amb la collaboraci de la Regidoria de Normalitzaci Lingstica. Durant tota la jornada, a les ms de 100 parades installades per centres educatius, associacions cviques i culturals, s'han sumat tallers, balls populars i activitats de tot tipus. La representaci de El senyor Tornavs, per part de Xarxa Teatre, ha posat el punt i final a una jornada que enguany ha reivindicat d'una forma ldica 'L'escola que volem'.

Ms imatges, en el Flickr de l'Ajuntament

Leer ms...
 
La Tamborada local obri la Setmana Santa de Vila-real amb ms de 200 participants PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
domingo, 29 de marzo de 2015
La Tamborada local obri la Setmana Santa de Vila-real amb ms de 200 participants

La popular Tamborada local, amb la participaci de ms de 200 bombos i tambors, ha anunciat aquest mat a Vila-real l'entrada en la Setmana Santa local, declarada Festa d'Inters Turstic Provincial. En la tamborada, que ha comptat amb la participaci de l'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch, el regidor de Turisme, Emilio M. Obiol, el president de la Junta Central de Setmana Santa, Pascual Sanz, i edils de la corporaci municipal, han participat les nou confraries i germandats locals que tenen banda de bombos i tambors. Totes elles s'han concentrat al migdia a la plaa Mossn Ballester per a arribar en desfilada a la plaa Major, on ha tingut lloc l'exhibici. 

L'acte, recuperat el 2012 i amb un carcter local, ha estat organitzat en aquesta ocasi per la confradia del Santssim Crist de l'Hospital, a ms de comptar amb la collaboraci de la Junta Central de Setmana Santa i la Regidoria de Turisme.

Ms imatges, en el Flickr de l'Ajuntament de Vila-real

Leer ms...
 
Ms de 200 motos es concentren en Vila-real per a ajudar a Jess Dueas, el xiquet que pateix... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
domingo, 29 de marzo de 2015
Ms de 200 motos es concentren en Vila-real per a ajudar a Jess Dueas, el xiquet que pateix distonia mioclnica

Ms de 200 motos han participat aquest mat en la concentraci motera organitzada per a recaptar fons i ajudar a Jess Dueas, el xiquet que pateix distonia mioclnica, una malaltia rara per a la qual no existeix tractament.

La inscripci a aquest esdeveniment solidari, organitzat per Sombras del Asfalto amb la collaboraci de Vespa Club Vila-real, el Moto Club 13-1 i el bar El Ventorrillo Motor, era de cinc euros. La trobada ha consistit en un esmorzar, la venda de paperetes per a una rifa d'articles donats per sponsors i una ruta amb moto entre Santa Quitria i l'ermita de la Mare de Du de Grcia. El portaveu de l'equip de govern, Javier Serralvo, i la regidora d'Esports i Salut, Silvia Gmez, han participat d'aquesta trobada.

Ms imatges, en el Flickr de l'Ajuntament

Leer ms...
 
Vila-real crea el seu primer Consell de Turisme i Oci "consensuat amb tot el sector" per a... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
domingo, 29 de marzo de 2015

El ple de l'Ajuntament de Vila-real aprovar el dilluns els estatuts del primer Consell de Turisme i Oci de Vila-real. "Ser el primer Consell posat en marxa a la ciutat a iniciativa d'aquest govern, consensuat, participatiu i veritablement representatiu de tots aquells agents i professionals que, d'alguna forma, estan relacionats amb el turisme i l'oci a la nostra ciutat", indica el regidor de l'rea, Emilio M. Obiol, qui destaca l'inters "per portar a terme una proposta que servir per a fomentar l'atractiu turstic de Vila-real i ajudar a promocionar i dinamitzar l'economia local". 

"Per primera vegada, Vila-real comptar amb una Mesa de Turisme i Oci. Un instrument molt important per a la participaci democrtica del sector que fins ara no existia, en el qual es debatran i s'escoltaran propostes relaciones amb el turisme i oci local. En definitiva, un punt de trobada entre els representants del sector i les institucions pbliques i privades en el qual el regidor de l'rea haur d'aportar informaci i donar compte de les poltiques turstiques municipals, en la lnia de la participaci i transparncia que est portant a terme aquest govern", explica Obiol. 

L'ens, que tindr un carcter consultiu, estar representat pels grups poltics que formen part de la corporaci municipal, representants de cada associaci o federaci d'empresaris d'hostaleria, turisme i oci d'mbit local, empreses de serveis com hotels, bars, restaurants, locals d'oci nocturn i agncies de viatges, un representant de la Junta de Festes i tamb de la Uni Comer de Vila-real (Ucovi). "La creaci d'aquesta Mesa de Turisme i Oci s el resultat d'un llarg procs de reunions sectorials mantingudes amb restauradors, hotels, agncies de viatges, empreses d'oferta complementria, comerciants i un llarg etctera abans de dur al ple aquests estatuts. Per tant, es tracta d'un document consensuat, fruit del treball de molt temps que ha comptat amb les aportacions i modificacions, que s'han considerat oportunes, abans de la seua presentaci", detalla el regidor.

Ara, una vegada aprovats els estatuts del primer Consell de Turisme i Oci al ple i publicats en el Butllet Oficial de la Provncia el document entrar en exposici pblica perqu els interessats puguen presentar, en el termini de 30 dies, els suggeriments i reclamacions que estimen oportuns. Els estatuts es donaran per aprovats definitivament si, durant el termini concedit, no es presenta cap allegaci.

Leer ms...
 
Els collegis de Vila-real escolaritzaran un total de 551 xiquets i xiquetes de 3 anys el prxim... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
sbado, 28 de marzo de 2015

Un total de 551 xiquets i xiquetes de 3 anys nascuts el 2012 seran escolaritzats en algun dels 14 centres educatius de Vila-real. A partir del prxim mes d'abril, els pares i mares rebran tota la documentaci necessria per a realitzar la inscripci i, del 5 al 11 de maig, podran presentar les sollicituds per a la petici de places en aquells centres d'Infantil i Primria que consideren ms idonis per al prxim curs escolar 2015-2016.

"Les famlies poden estar molt tranquilles perqu hi ha places suficients per a poder atendre tota la demanda", afirma la regidora d'Educaci, Rosario Royo, qui recorda que "Vila-real, en ser zona nica, permet als pares triar, per ordre de preferncia, el collegi en el qual volen matricular als seus fills". En aquest sentit, l'edil assenyala que, en els ltims anys, "en quasi el 95% dels casos se satisfan les peticions dels pares en la primera opci indicada". "En qualsevol cas", matisa, "encara que no s'aconseguisca una plaa en el primer centre sollicitat, tots els collegis de la ciutat compten amb un professorat excellent. Prova d'aix sn els quasi 30 estudiants de Vila-real que recentment han obtingut el premi extraordinari al rendiment acadmic", destaca.

"No obstant aix, encara que la qualitat de la nostra docncia als centres est assegurada i gaudeix de bona salut, la Conselleria hauria de reduir les rtios actuals per a evitar una massificaci en infantil, amb un aula amb aproximadament 30 xiquets, per a poder garantir una millora atenci i qualitat en l'ensenyament", conclou Royo.

Leer ms...
 
Un total de 125 xiquets i xiquetes participen aquest dissabte en la jornada de waterpolo del... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
sbado, 28 de marzo de 2015
Un total de 125 xiquets i xiquetes participen aquest dissabte en la jornada de waterpolo del Campionat Multiesport escolar

Un total de 125 xiquets i xiquetes de Vila-real han participat aquest dissabte en la jornada de waterpolo del Campionat Multiesport escolar, dirigida en aquesta ocasi als benjamins que cursen 4t de Primria. Les proves, que consisteixen en partits de waterpolo entre els equips dels collegis participants, han comenat a les 10.00 hores en la piscina municipal Yurema Requena. L'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch i les regidores d'Esports i Salut, Silvia Gmez, i Educaci, Rosario Royo, han acompanyat els xiquets i xiquetes en aquesta jornada i han lliurat les medalles als alumnes.

Leer ms...
 
Vila-real obri el procs per a contractar el prstec de 2,7 milions que liquidar els ltims... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
sbado, 28 de marzo de 2015

L'Ajuntament de Vila-real ha iniciat el procediment per a la contractaci del prstec que, per un import de 2,7 milions d'euros, permetr fer front a sentncies urbanstiques derivades de l'anterior mandat municipal. En concret, l'operaci financera servir per a fer front al pagament de les sentncies pels terrenys del Mol la Vila, l'rea de Botnic Calduch (en la seua part no urbanitzada) i el solar de l'Escola Oficial d'Idiomes. 

"Desprs d'haver arribat a interessants acords per a la ciutat amb els propietaris, als quals una vegada ms volem agrair la seua collaboraci, amb aquest prstec anem a poder resoldre els ltims empastres del PP a Vila-real", assenyala el regidor d'Hisenda, Javier Serralvo, qui recorda que, desprs del pagament d'aquestes sentncies, els "empastres urbanstics del PP" li hauran costat a la ciutat 13,6 milions d'euros. "L'Ajuntament de Vila-real ja no podia seguir assumint amb recursos propis aquests empastres i per aix, grcies a que hem sanejat els comptes municipals i hem redut del 72% al 47% l'endeutament, podem ara contractar aquest prstec per a liquidar aquestes sentncies, pagar als propietaris el que s just i evitar que els empastres i irresponsabilitats d'uns altres seguisquen ofegant la ciutat i frenen el seu avan", afegeix. 

En el cas de la sentncia de la EOI, els terrenys van ser expropiats a l'abril de 2011 per 105.000 euros enfront dels 1,2 milions de principal que estableix la sentncia del Tribunal Constitucional. Al desembre es van abonar els primers 300.000 euros i en l'operaci financera que ara es contractar s'abonaran els 830.000 euros restants. A ms, el prstec tamb inclou el pagament pendent del Mol la Vila, un solar que va ser ocupat per l'anterior executiu municipal i pel qual, desprs de l'acord amb els propietaris, es pagaran 932.000 euros; d'ells, un primer pagament de 166.000 euros va ser abonat a finals del 2014. L'ltim conflicte urbanstic que es resoldr via aquest nou prstec s el corresponent a la part no enjardinada del Botnic Calduch, pel qual s'abonaran 1.092.000 euros. 

Per a fer front a aquests pagaments, l'operaci financera es contractar per un import total de 2.709.430 euros, amb un termini de 19 anys (dos anys de carncia i 17 d'amortitzaci). Les bases per a la contractaci del prstec es publiquen hui en el Butllet Oficial de la Provncia, amb la qual cosa s'obri un termini de 15 dies hbils perqu les entitats financeres interessades a participar en el procs presenten les seues ofertes. "La previsi s que al voltant de la tercera setmana d'abril puguem assignar la contractaci del prstec a l'entitat que oferisca les millors condicions per als interessos de la ciutat", conclou Serralvo.

Leer ms...
 
El VI Trofeu GimVila-real enfronta 24 clubs de gimnstica artstica d'Espanya i Andorra PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
sbado, 28 de marzo de 2015
El VI Trofeu GimVila-real enfronta 24 clubs de gimnstica artstica d'Espanya i Andorra

El pavell Sebastin Mora ha acollit aquest dissabte la sisena edici del Trofeu GimVila-real. Ms de 170 gimnastes de 24 clubs de tot l'Estat i d'Andorra han competit en els quatre aparells de gimnstica artstica femenina (salt, paralleles, barra i sl) i 10 nivells i categories. La presidenta del Club Gimnstica Vila-real, Tere Andreu, ha lliurat a les regidores d'Esports i Salut, Silvia Gmez, i Administraci Local i Proximitat, Sabina Escrig, una placa en agrament per la collaboraci de l'Ajuntament amb la competici.

Leer ms...
 
La IV carrera solidria 5km #ytxquincorres? reuneix ms de 500 participants a Vila-real PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
sbado, 28 de marzo de 2015
La IV carrera solidria 5km #ytxquincorres? reuneix ms de 500 participants a Vila-real

La carrera solidria 5km #ytxquincorres?, organitzada pel collegi de la Consolaci, ha reunit ms de 500 participants aquesta vesprada a Vila-real. En aquesta edici, la prova s a benefici de l'associaci Youcanyol. A les 17.00 hores ha comenat la carrera infantil, donant pas a les 18.00 hores, a la 5km per a adults. La regidora d'Esports i Salut, Silvia Gme, ha fet el lliurament dels trofeus.

Aquesta s la segona carrera d'enguany del Circuit de Carreres Populars de Vila-real, promogut pel Servei Municipal d'Esports amb l'objectiu d'ajudar als diferents collectius i associacions locals en l'organitzaci de les diverses carreres que ja venien celebrant-se a la ciutat.

Ms imatges de la cursa, en el Flickr de l'Ajuntament

Leer ms...
 
Una cercavila crida a la Festa per la Llengua, que se celebra dem al Termet PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
sbado, 28 de marzo de 2015
Una cercavila crida a la Festa per la Llengua, que se celebra dem al Termet

El Grup de Dolainers i Tabaleters El Trull, acompanyats pels gegants de Vila-real i pel grup de dimonis de Castell Botafocs, han protagonitzat una cercavila pels carrers del centre de la ciutat de crida a la Festa per la Llengua. La programaci continuar dem al paratge natural del Termet amb tallers, batucades i activitats de tot tipus i per a tots els pblics. La representaci de El senyor Tornavs de Xarxa Teatre ser l'encarregada de posar el punt i final a esta festa ldica i reivindicativa.

Leer ms...
 
<< Inicio < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Siguiente > Final >>

Resultados 1 - 21 de 29507
Imagen aleatoria
Fotolog
Vilablogs
En los foros
Noticias
Villarreal CF
Ofertas trabajo
Hay 1 invitado en lnea
Erfurt live leer
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

buying oem software