Vila-real.com: el portal de Vila-real (Villarreal) en Internet - Inicio
leer

 

Erfurt live Header8
Inicio
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0
Inicio
Foros de opinin
Buscar
Fotolog Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Blogs Vila-realencs
Farmacia de guardia
Cita previa mdico
Vista area
Info Meteorolgica
Enlaces
Archivo noticias
Patrocinadores
Contactar
Fotos del poble
Turismo
Informacin general
Historia
San Pascual
Francisco Trrega
Arte y museos
Junta de Fiestas.
Calendario de fiestas
Comer y Dormir
Moverse por Vila-real
Plano y Callejero
Qu tiempo har?
Cmo llegar
Vila-real en vdeo
Tourist Info
About Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Identificarse

Recuperar clave?
Sindicar

Vila-real refora els serveis i campanyes d'integraci i cohesi social, que arriben el 2016 a... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
lunes, 21 de agosto de 2017
Vila-real refora els serveis i campanyes d'integraci i cohesi social, que arriben el 2016 a ms de 2.000 persones

La Regidoria de Cooperaci i Integraci ha treballat en l'ltim any en accions de sensibilitzaci i integraci de persones migrades que han arribat a ms de 2.000 persones, entre cursos, tallers i jornades commemoratives. El regidor de l'rea, lvaro Escorihuela, ha fet balan aquest mat de l'activitat en el departament, particularment en l'agncia AMICS -reconvertida recentment en l'Oficina d'Atenci a Persones Migrades, OAPMI-Pangea-, centrada en l'assistncia i assessorament a persones nouvingudes i en la promoci d'activitats que afavorisquen la cohesi social i la millora de la convivncia. 

"Vila-real sempre ha sigut una ciutat integradora i solidria; per aix vam crear aquesta Regidoria quan vam arribar al govern municipal el 2011, per a posar de rellevncia aquests valors locals que sn hui ms necessaris que mai. Vivim en una societat multicultural, amb un 12% de poblaci arribada d'altres pasos, i hem de treballar perqu totes les persones tinguen les mateixes oportunitats de vida i formen part activa de la societat, amb una integraci plena", valora Escorihuela. Amb aquest objectiu, l'Ajuntament de Vila-real disposa d'una oficina de la xarxa Pangea (antiga AMICS), amb una subvenci de la Generalitat de 12.000 euros i dos tcnics en integraci i en mediaci cultural. A ms de l'assessorament i el suport en la tramitaci de documents, com la recuperaci de la targeta sanitria desprs de la "valenta" decisi de la Conselleria de retornar la universalitat a la sanitat pblica, el servei ofereix anualment un programa de cursos i tallers d'integraci, alfabetitzaci i escola d'acollida en el qual l'any 2016 van participar unes 200 persones. 

Un altre dels mbits d'actuaci del departament s la promoci d'accions i campanyes de sensibilitzaci, com la Fira de la Solidaritat, que a l'octubre celebrar la seua setena edici, el Dia de la Pau o activitats als collegis de la ciutat. Amb aquest tipus d'accions, la Regidoria de Cooperaci i Integraci va arribar l'any passat a unes 2.000 persones. El balan anual del departament es completa amb el programa pioner en mediaci escolar Mediem, que ha comptat amb 60 participants i ha portat aquesta tcnica pacfica de resoluci de conflictes a una quinzena de centres docents de Vila-real. 

El prxim curs, la programaci de l'oficina OAPMI-Pangea es refora amb noves iniciatives i tallers, a ms d'una imatge renovada que es veur reflectida en la cartelleria i documentaci, amb la qual es pretn donar "un nou impuls" al servei municipal i gratut d'integraci social. A ms dels cursos de castell i acollida, enguany la programaci s'incrementa amb un curs de Gesti administrativa en lnia, per a afavorir l'alfabetitzaci digital i l'autonomia de les persones migrades. El curs ha obert ja el termini d'inscripci i s'impartir del 6 al 29 de setembre. Una altra de les novetats de la campanya s la creaci d'un espai de trobada de dones, amb el qual donar resposta a l'elevat percentatge de dones usuries del servei, que es desenvolupar d'octubre a maig. La tramitaci d'informes d'arrelament i la mediaci intercultural sn altres de les comeses de l'oficina, que durant 2017-2018 seguir incidint amb noves accions en la millora de la convivncia i la cohesi.

Leer ms...
 
Les danses i msiques tradicionals tornen al setembre a Vila-real de la m de la I Mostra de... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
domingo, 20 de agosto de 2017
Les danses i msiques tradicionals tornen al setembre a Vila-real de la m de la I Mostra de folklore del Raval

Les danses, msica i indumentria ms tradicionals tornen enguany a la programaci de les festes patronals de la m del Grup de Danses el Raval i la primera edici de la Mostra de folklore, que comptar per a la seua 'estrena' amb la participaci del grup de balls tradicionals Sedeiro (Zamora), a ms de l'agrupaci amfitriona. El regidor de Cultura, Eduardo Prez, juntament amb els responsables del Grup de Danses el Raval Joanvi Sempere i lex Torres, ha presentat aquest mat el certamen, que tindr lloc el dissabte 2 de setembre a partir de les 22.30 hores a la plaa Major.

"Durant 28 anys, hem tingut l'oportunitat de conixer el folklore i les danses ms tradicionals de quasi tot el mn, grcies al Festival Internacional de Danses i el Grup de Danses el Raval. Ara, la Mostra de folklore s una proposta completament nova, en un format i caracterstiques molt diferents, que ens permetr seguir coneixent millor la cultura i tradicions del nostre entorn en un esdeveniment que est cridat a ser un dels plats forts de les festes", valora Prez, qui ha volgut agrair al Raval la seua tasca "impagable" per a la recerca i recuperaci de les tradicions locals. Per a aquesta primera edici de la mostra, el Raval comptar amb la participaci del grup de Zamora Sedeiro. "Es tracta d'una formaci nascuda com a associaci cultural en 1998, que ha anat evolucionant amb la creaci d'un grup de ball i un important treball de recerca sobre els balls tradicionals, msica o indumentria de la seua zona d'influncia. Eixe treball de camp, amb danses autntiques i vestimentes originals, el porten a escena en una lnia de treball molt similar a la que seguim en El Raval, amb l'objectiu de mostrar el folklore tal com s, amb la mnima adulteraci possible", valora Torres.

La mostra comenar a les 22.30 hores amb una xicoteta cercavila, des de l'inici del carrer Major Sant Jaume fins a l'escenari de la plaa Major, al qual seguiran les actuacions a partir de les 23.00 hores. "Seran actuacions ms llargues del que estem acostumats, ja que la limitaci a dos grups del certamen ens permet mostrar millor tot el nostre repertori, que en el cas del Raval est basat en el nostre treball de recerca sobre els balls tradicionals del nord valenci", puntualitza Sempere. "Volem que aquestes trobades de folklore reflectisquen de manera precisa el que sn els balls i msiques tradicionals, lluny de les grans coreografies, i la seua importncia en la conformaci de la nostra identitat", conclou.

Leer ms...
 
Territori culmina la millora de l'accs est a Vila-real amb el projecte d'illuminaci en la... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
sbado, 19 de agosto de 2017

La rotonda d'accs a Vila-real per la CV-185 (carretera de Borriana) incorporar nous elements d'illuminaci, amb l'objectiu de millorar la seguretat i "dignificar" l'entrada est de la ciutat. La Regidoria de Territori treballa en un projecte d'illuminaci de la glorieta, incls en el pla d'accessos impulsat pel departament des de 2011, que suposar completar el condicionament d'aquest accs, desprs dels treballs de gesti urbanstica que van aconseguir l'ampliaci de la rotonda original, la seua urbanitzaci i el posterior embelliment de l'entorn. El projecte preveu una inversi d'11.000 euros. 

"Quan vam arribar al govern municipal, en aquesta zona l'nica cosa que hi havia era l'esquelet d'un edifici sense acabar fruit del fiasco immobiliari i una xicoteta glorieta clarament insuficient per a un accs urb d'aquesta rellevncia, que regula el trnsit procedent tant de la CV-185 com de la N-340 i a pocs metres de l'Hospital de la Plana", recorda el regidor de Territori, Emilio M. Obiol. Les gestions del departament van aconseguir, en un primer moment, l'enderrocament de l'esquelet immobiliari i l'ampliaci i urbanitzaci de la rotonda a crrec de l'estaci de servei construda en el seu lloc. En una segona fase, es va gestionar tamb el condicionament i embelliment de l'entorn, a crrec de la urbanitzaci de la Ciutat Esportiva Pamesa, amb la installaci d'un monlit de cinc cubs confeccionats en trencads que formen el nom de Vila-real, realitzats sense cost per a la ciutat per una fundaci que treballa amb persones discapacitades.

"Desprs de totes aquestes millores, quedava pendent la installaci de la illuminaci, un element molt important per a la seguretat de l'entorn i per a completar l'entrada est a la ciutat amb un accs digne i concorde a la importncia de l'enclavament", apunta Obiol, qui avana que s'est treballant en altres projectes de millora de l'entorn, com la possibilitat d'habilitar una xicoteta rea verda en un sobrant de terreny entre l'entrada a la Ciutat Esportiva Pamesa i el pont de l'hospital. "En aquesta zona est prevista la ubicaci d'una estaci de bombeig vinculada al projecte de la depuradora i estem treballant en la idea que poguera incloure una xicoteta zona verda que, a ms, suposaria l'inici i rea de descans del carril bici entre Vila-real i Borriana que projecta la Generalitat", conclou.

Leer ms...
 
El Servei de Mediaci Hipotecria de Serveis Socials atn prop d'un centenar de consultes al... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
viernes, 18 de agosto de 2017

El Servei de Mediaci Hipotecria de l'Ajuntament de Vila-real, dependent de la Regidoria de Serveis Socials, va atendre durant el 2016 un total de 92 persones amb dificultats per a fer front als seus prstecs hipotecaris i en risc de perdre el seu habitatge. El balan de l'ltim any del servei, que es presta a travs d'un conveni amb el Collegi d'Advocats de Castell, destaca la resoluci de l'expedient en 29 dels casos atesos, a ms dels 19 casos en els que es va poder arribar a acords amb el banc per al refinanament del deute (16) o la daci en pagament (3).

El servei d'assessorament jurdic municipal davant el risc de perdre l'habitatge es va posar en marxa per primera vegada a Vila-real l'any 2013, quan es van atendre prop de 200 consultes o peticions de mediaci amb les entitats bancries. "En aquests anys, hem vist com les sollicituds d'atenci s'han redut considerablement, probablement motivat per alleugeriment de la situaci de les famlies, el treball realitzat durant aquest perode i les ltimes resolucions en matria d'habitatge i clusules sl d'Europa i el Govern central, forat per la UE i els grups parlamentaris a adoptar mesures contra les clusules abusives. Per encara sn moltes les persones que pateixen dificultats per a tenir garantit el dret fonamental a l'habitatge i l'Ajuntament de Vila-real estarem al seu costat, a travs d'aquesta oficina i de tots els mecanismes al nostre abast, per donar-los el suport que necessiten", destaca el regidor de Serveis Socials, lvaro Escorihuela. 

La memria anual del departament arreplega altres dades de funcionament de l'oficina, com el nombre de persones que van acudir al servei per a sollicitar informaci (14), les consultes encara en trmit (16), els casos que es van derivar a un altre servei (10) o a la justcia gratuta (2). El Servei de Mediaci Hipotecria ofereix assessorament personalitzat i intermediaci davant l'entitat financera en els quals s'aborda la situaci econmica de la unitat familiar i es proposen les possibles alternatives per a saldar el deute. Tamb s'acompanya als usuaris a les entitats bancries per a intervenir i cercar una soluci concreta i adequada a cada cas i s'assessora sobre aspectes jurdics i contractes hipotecaris. El servei es presta els dimarts i dijous de 9.00 a 14.00 hores al Centre Social.

Leer ms...
 
Correllengua 2017 PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
viernes, 18 de agosto de 2017
Correllengua 2017

La flama del Correllengua arribar als collegis de Vila-real els dies 27, 28 i 29 de setembre, en horari escolar, amb un espectacle d'animaci. El divendres 29 de setembre, des de les 19.00 h, es realitzar una cercavila des del carrer de Bayarri fins a la plaa Major, on es llegir el manifest del Correllengua 2017.

Tot seguit, espectacle d'animaci

Organitzen: Regidoria de Normalitzaci Lingstica i Acci Cultural del Pas Valenci


Durada divendres, 29 de setembre de 2017
Lloc: Carrers de vianants i plaa Major
Leer ms...
 
Roda de capoeira, setembre de 2017 PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
viernes, 18 de agosto de 2017
Roda de capoeira, setembre de 2017

La capoeira s un esport que combina moviments de lluita amb ritmes de percussi i una gran coordinaci, de manera que dna lloc a una dansa molt particular. Els alumnes del Grup Capoeira Brasil de l'Espai Jove ens faran una demostraci d'aquest particular esport.

A crrec d'ACAHD Grup Capoeria Brasil


Durada dissabte, 2 de setembre de 2017
Lloc: Carrer de Bayarri
Leer ms...
 
Curs d'expert en Mediaci Policial PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
viernes, 18 de agosto de 2017
Curs d'expert en Mediaci Policial

Aquest curs de postgrau, de modalitat semipresencial, tindr una durada de 500 hores.

El curs est organitzat de manera conjunta per l'Institut Valenci de Seguretat Pblica i Emergncies (IVASPE), per la Policia Local de l'Ajuntament de Vila-real i per la Ctedra de Mediaci Policial Ciutat de Vila-real de la Universitat Jaume I.

Les places sn limitades i es cobriran per rigors ordre d'inscripci.

Informaci i programaci del curs


Durada del 23 d'octubre de 2017 fins al 22 de juny de 2018
Lloc: Jefatura de Policia de Vila-real - Carrer Josep Ramon Batalla, nm. 62
Leer ms...
 
Valenci exprs 2017 PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
viernes, 18 de agosto de 2017
Valenci exprs 2017

Per tal de preparar la 2a convocatria de l'examen de nivell mitj i superior de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valenci, farem aquest curs per a poder traure la millor nota.

A partir dels 16 anys

A crrec de Manuel Carceller

Tots els dilluns i els dimecres, des del 18 de setembre fins al dia d'abans de l'examen de la JQCV

Horaris:

  • Nivell C1, de 18.00 a 19.30 hores
  • Nivell C2, de 19.30 a 21.00 hores

Durada del 21 d'agost de 2017 fins al 30 de juny de 2018
Lloc: Espai Jove
Leer ms...
 
L'Ajuntament de Vila-real condemna els atemptats de Barcelona i Cambrils i se solidaritza amb... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
jueves, 17 de agosto de 2017
L'Ajuntament de Vila-real condemna els atemptats de Barcelona i Cambrils i se solidaritza amb les vctimes i el poble catal

L'Ajuntament de Vila-real ha mostrat aquest mat la condemna i el rebuig unnime de tota la corporaci municipal i la ciutat de Vila-real als atemptats d'ahir a Barcelona i a Cambrils, aix com contra tots els actes de terrorisme. Amb aquest motiu, i en solidaritat amb totes les vctimes, familiars i tot el poble catal, la corporaci municipal ha guardat cinc minuts de silenci a les portes de Ca la Vila. Concentraci a la qual s'han sumat tamb la diputada vila-realenca Mnica lvaro, personal municipal, entitats i societat local.

Leer ms...
 
Vila-real posa a punt els collegis i edificis pblics amb la neteja de cobertes en previsi de... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
jueves, 17 de agosto de 2017
Vila-real posa a punt els collegis i edificis pblics amb la neteja de cobertes en previsi de les pluges de la tardor

Les regidories de Serveis Pblics i Educaci de l'Ajuntament de Vila-real estan procedint en les setmanes d'agost a la neteja de cobertes i teulades en els collegis de la ciutat, a ms d'altres edificis pblics, per a retirar els materials que hagen pogut quedar acumulats durant l'any i deixar en condicions els locals en previsi de la temporada de pluges de tardor. Aquesta mateixa setmana, els operaris municipals han actuat en els collegis Carlos Sarthou i Pius XII i es preveuen noves intervencions en altres edificis en prximes setmanes. 

"Durant l'any, es van acumulant materials en les cobertes, com poden ser pilotes que van quedar calades a la teulada, fustes o fins i tot botelles. Aquests materials poden obstaculitzar el curs de l'aigua de pluja i provocar problemes en temporades de fortes precipitacions, com ara inundacions o goteres", detalla el regidor de Serveis Pblics Vila-real, Francisco Valverde. Aquests treballs formen part del paquet d'actuacions de manteniment que les delegacions d'SPV i Educaci duen a terme als centres docents, aprofitant les vacances escolars. "Sn xicotetes obres de manteniment, com poden ser reparaci de goteres, canalitzacions i altres desperfectes, per molt importants per al normal funcionament dels collegis i per a garantir que els nostres fills i filles reben la millor educaci en les millors condicions. Per a a, la collaboraci entre les rees d'Educaci i Serveis Pblics s fonamental", aclareix la responsable d'Educaci, Mnica Maas. Entre tots dos departaments municipals, gestionen els avisos que es reben dels collegis i s'estableixen els plans d'actuaci per a respondre a les necessitats en el menor temps "i amb les menors molsties possibles per als alumnes".

Leer ms...
 
Vila-real impulsar el rea de la plaza Coln con la adecuacin del prking subterrneo y la... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
mircoles, 16 de agosto de 2017

La Concejala de Territorio ya tiene listo el proyecto para la adecuacin del aparcamiento subterrneo ubicado en los bajos de la plaza Coln, junto al Mercado Central, que incluir la semipeatonalizacin de parte del entorno. El proyecto, con un presupuesto de 89.999 euros, permitir optimizar el cntrico parking, con plazas de rotacin y de carcter gratuito, adems de poner en valor el entorno, en el que se encuentra tambin la iglesia Mayor San Jaime, declarada Bien de Inters Cultural. 

La actuacin contempla fundamentalmente la adecuacin del aparcamiento subterrneo a los estndares actuales, con mejoras como la sealizacin de plazas y su numeracin o la correcta iluminacin del espacio, adems de la reparacin de los desperfectos que presenta el parking por el paso del tiempo, principalmente en el firme. "El objetivo es dejar el aparcamiento en perfectas condiciones para hacer posible su uso en rotacin para favorecer la dinamizacin del centro y facilitar el aparcamiento tambin a los vecinos de la zona", seala el concejal de Territorio, Emilio M. Obiol, quien puntualiza que, una vez acometidos los trabajos, sern los departamentos responsables los que determinen las frmulas de rotacin y uso del aparcamiento.

Tras la adecuacin del parking, una segunda parte del proyecto contempla la semipeatonalizacin de parte del entorno, concretamente del rea comprendida desde la entrada al subterrneo por la calle Ermita y el inicio de la calle Juan Pablo II. "Con estas actuaciones, seguimos poniendo en valor este enclave urbano, una plaza difana en pleno centro de la ciudad que puede ser un elemento dinamizador muy importante, sin olvidar que la plaza se encuentra al lado de un punto neurlgico del comercio, como es el Mercado central, y, sobre todo, junto a uno de los edificios ms importantes del patrimonio local, la iglesia arciprestal Mayor San Jaime, declara Bien de Inters Cultural", detalla el concejal. "Se trata de una plaza muy nueva, surgida de la demolicin de los antiguos juzgados, que queremos seguir potenciando y mejorando, para aprovechar al mximo todas las oportunidades que ofrece este espacio en pleno centro de la ciudad", concluye Obiol.

Leer ms...
 
<< Inicio < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Siguiente > Final >>

Resultados 127 - 147 de 33265
Imagen aleatoria
Fotolog
Vilablogs
En los foros
Noticias
Villarreal CF
Ofertas trabajo
Erfurt live leer
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

buying oem software