Vila-real.com: el portal de Vila-real (Villarreal) en Internet - Inicio
leer

 

Erfurt live Header8
Inicio
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0
Inicio
Foros de opinin
Buscar
Fotolog Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Blogs Vila-realencs
Farmacia de guardia
Cita previa mdico
Vista area
Info Meteorolgica
Enlaces
Archivo noticias
Patrocinadores
Contactar
Fotos del poble
Turismo
Informacin general
Historia
San Pascual
Francisco Trrega
Arte y museos
Junta de Fiestas.
Calendario de fiestas
Comer y Dormir
Moverse por Vila-real
Plano y Callejero
Qu tiempo har?
Cmo llegar
Vila-real en vdeo
Tourist Info
About Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Identificarse

Recuperar clave?
Sindicar

La Policia Local porta l'experincia de Vila-real en l'mbit de la mediaci fins a Brasil amb un... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
viernes, 13 de octubre de 2017

La Policia Local de Vila-real continua exportant la seua experincia pionera en l'mbit de la mediaci policial i en els prxims dies t una nova cita en l'Estat brasiler de Rondnia. Un equip de la ciutat compost per cinc comandaments policials, als qui acompanyar el tinent d'alcalde Javier Serralvo, qui fins ara ha ocupat la cartera de Seguretat Ciutadana, ha emprs hui el viatge que els portar fins al pas sud-americ, on el dilluns comenar un nou curs que durar cinc dies i en el qual participar un centenar de policies, entre militars i civils.

"Desprs de tres promocions brasileres formades presencialment a Vila-real, ara ens han convidat a anar fins al seu pas perqu una unitat pionera i referent en la matria com s la nostra puga seguir formant a ms especialistes en l'mbit", explica Serralvo. A ms, a la formaci que s'impartir durant la setmana, se sumen reunions amb comandaments policials de Brasil i amb representants poltics per a "explicar-los els avantatges d'aquest innovador mtode". "Sabem que ja estan treballant amb una nova perspectiva, un model que pretn que la intervenci policial tinga efectes pacificadors i estan comprovant els efectes, per a cada vegada hi ha ms inters pels cursos", assegura.

En aquesta mateixa lnia, la inspectora responsable de la Unitat de Mediaci Policial, Rosana Gallardo, ha volgut mostrar la satisfacci del cos municipal per aquesta confiana. "Estem molt satisfets que seguisquen comptant amb nosaltres i que cada vegada hi haja ms gent que prenga conscincia que hi ha altres maneres d'intervenir en l'mbit policial. La mediaci, concretament, ofereix efectes pacificadors, que s el que es necessita en moments i situacions difcils, per parlem d'una actitud que darrere ha de tenir una aptitud; per a s tan important la formaci", assenyala Gallardo.
Tant la inspectora como Serralvo destaquen tamb la bona relaci amb els cossos de seguretat de l'Estat de Rondnia. "La policia brasilera ha visitat ja Vila-real en en tres ocasions per a formar els seus agents, per la qual cosa aquesta ser ja la quarta promoci de membres dels cossos de seguretat de Brasil que eixir formada d'un dels nostres cursos. Per no ser l'ltima, ja que al mar torna un nou grup a Vila-real", avana la inspectora.

L'Ajuntament de Vila-real va rebre a inicis d'enguany la Medalla do Mrito Governador Jorge Teixeira de Oliveira, concedida per la Secretaria de Seguretat del Govern de Rondnia, amb motiu dels serveis prestats a la seguretat pblica d'aquest Estat brasiler, coincidint amb el segon curs intensiu de Mediaci Policial organitzat de manera conjunta per la Policia Local, la Ctedra de Mediaci Policial Ciutat de Vila-real, la Universitat Jaume I i l'Ivaspe. "Estem molt orgullosos de la nostra Policia Local, que fa ms d'una dcada va iniciar un cam pioner pel qual el seu lema 'una altra forma de fer policia' s'ha convertit en tot un exemple per a la ciutat, l'Estat i per a pasos a milers de quilmetres d'ac. Policies de diferents parts del mn es fixen en els nostres agents com un referent a seguir en la promoci de la cultura de la pau i el dileg", conclou Serralvo.

Leer ms...
 
Vila-real avalua la qualitat de l'aire interior en dependncies municipals per a certificar el... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
viernes, 13 de octubre de 2017

L'Ajuntament de Vila-real, a travs de la Regidoria de Territori, ha avaluat la qualitat ambiental a l'interior dels edificis municipals per a certificar el bon estat de les dependncies, el correcte funcionament dels sistemes de ventilaci i climatitzaci o el compliment dels parmetres de temperatura i humitat, entre altres aspectes. L'auditoria de qualitat de l'aire interior, d'obligat compliment en la normativa vigent, ha analitzat l'estat de l'edifici de l'ajuntament, la piscina municipal Yurema Requena, l'Auditori Municipal Msic Rafael Beltrn Moner, el centre social i la prefectura de la Policia Local.

"La qualitat de l'aire no es limita tan sols a l'atmosfera exterior; tamb els espais interiors tenen un paper fonamental en el manteniment dels estndards de qualitat essencials per a la salut de les persones i el desenvolupament sostenible de la nostra societats", argumenta el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, qui recorda que, des de 2013, el Reglament d'Installacions Trmiques als Edificis (RITE) determina la necessitat de certificar la Qualitat de l'Aire Interior (IAQ) en determinats immobles a travs d'una auditoria. "Com a Ciutat de l'Esport i la Salut que som, l'equip de govern de Vila-real s absolutament sensible amb la necessitat de garantir la qualitat ambiental, tant exterior com a l'interior dels edificis que sn de la nostra competncia. Per a, hem procedit a l'anlisi atmosfrica en dependncies municipals, que ens dna bons resultats quant al control dels parmetres d'IAQ establerts per la normativa vigent, a excepci d'una lleugera presncia de fongs en ambient, habituals en aquest tipus de construccions, que es regularan amb la higienitzaci de les installacions", detalla Obiol.

"Encara hi ha molt per explorar en el camp de la qualitat de l'aire interior, per les ltimes recerques demostren que, en els pasos industrialitzats, la major part de les persones passem ms d'un 80% del nostre temps en espais interiors i la qualitat ambiental d'aquests recintes tamb afecta el nostre benestar i la nostra salut. L'Ajuntament de Vila-real s sensible amb aquesta realitat i, amb aquesta auditoria ambiental interior, volem servir de referncia i comenar a donar passos tant en la conscienciaci social com, per descomptat, per a millorar la qualitat de les nostres dependncies, perqu a tamb repercutir en el confort, el benestar i la salut de les persones", conclou.

Leer ms...
 
Hisenda prepara ja el pressupost de 2018 i adverteix del "llast" de "l'herncia" de l'urbanisme... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
jueves, 12 de octubre de 2017

L'Ajuntament de Vila-real prepara ja els pressupostos municipals de 2018. Amb aquest objectiu, la regidora d'Hisenda, Sabina Escrig, ha sollicitat als regidors i regidores de l'equip de govern que presenten les seues prioritats de cara a l'any que ve, un exercici que, adverteix, "tornar estar lamentablement marcat pel llast de l'urbanisme del PP". "Els ltims cinc milions d'euros en resolucions del jurat d'expropiaci que cal pagar i el risc de ms de 50 milions que encara pengen sobre les arques municipals ens obliguen a ser molt prudents a l'hora d'elaborar els comptes del prxim any. Aix i tot, anem a fer un enorme esfor perqu aquesta herncia impacte el menys possible, cercar solucions per a fer front als pagaments i garantir que Vila-real seguir avanant", detalla Escrig. 

"Estem travessant moments molt delicats, tractant per tots el mitjans de cercar solucions a l'embs en el qual, una vegada ms, ens ha ficat una gesti urbanstica irresponsable i nefasta, la dels governs del Partit Popular, particularment en la seua ltima etapa. Ara, malgrat haver pagat ja 30 milions en sentncies, prstecs i altre tipus de contingncies, ens arriba aquesta nova maada de cinc milions ms", lamenta Escrig, qui recorda, tal com va informar l'alcalde aquesta mateixa setmana, que el Govern central obliga a destinar l'estalvi de 2016 als bancs, per la qual cosa no podr usar-se el supervit per a arribar a acords i comenar a pagar als propietaris.

"Ens agradaria poder dir que anem a poder solucionar aquest tema i comenar un nou pressupost enfocat en el futur, lliure del llast del 'simpa' que va fer el PP amb l'urbanisme de la nostra ciutat. Per l'experincia ens demostra que no podr ser. Tenim molts projectes i molt illusionants en ment, la convocatria d'ajudes europees a l'Edusi en l'horitz i altres lnies i programes que estan arribant d'altres administracions en mbits clau com l'ocupaci o el patrimoni, i Vila-real no pot permetre's el luxe de prescindir de totes aquestes oportunitats", adverteix. En aquest punt, Escrig recorda que recrrer a prstecs per a pagar contingncies urbanstiques heretades podria impossibilitar al consistori optar a aquestes lnies d'ajudes si es depassa el lmit d'endeutament fixat pel Govern central. 

Una vegada recaptades les propostes dels diferents departaments per a 2018, l'objectiu de l'equip de govern s accelerar els passos per a poder aprovar els comptes del prxim exercici com ms prompte millor. No obstant a, puntualitza la responsable d'Hisenda, "cercar una eixida a aquesta nova maada milionria est consumint moltes energies tant de l'equip de govern com dels tcnics municipals".

Leer ms...
 
L'Acadmia Valenciana de la Llengua dota Vila-real amb 3.000 euros per les seues actuacions pel... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
jueves, 12 de octubre de 2017

L'Acadmia Valenciana de la Llengua (AVL) acaba de fer pblica la resoluci per la qual s'adjudiquen les ajudes de suport als ajuntaments que han signat un acord singular amb l'entitat per a la promoci i foment del valenci en aquest 2017. Dels cinc consistoris que rebran l'ajuda en tota la Comunitat Valenciana, Vila-real ha obtingut una quantia de 3.000 euros, que serviran per a sufragar part de les despeses del nmero 19 de la revista Font i de l'espectacle teatral que ha portat el Correllengua als collegis de la ciutat.

El regidor de Normalitzaci Lingstica, Santi Cortells, ha agrat a l'AVL la seua implicaci i ha anunciat que aquesta aportaci contribuir a la inversi realitzada per a la publicaci de la revista de recerca i estudis vila-realencs, que edita l'rea que dirigeix i que es va presentar durant les festes de maig a la Casa dels Mundina. "Una publicaci que serveix per a la divulgaci de la cultura i la recerca locals escrita ntegrament en valenci que ara compta tamb amb la collaboraci de l'Acadmia", indica.

D'altra banda, l'ajuda de l'AVL tamb serveix per a fer front a part de les despeses derivades de la contractaci de l'espectacle teatral que ha portat durant el mes de setembre el Correllengua als diferents collegis de Vila-real i a l'acte cvic. "El Correllengua, que es va celebrar a finals de setembre, va comptar amb la participaci de Xarxa Teatre, que va portar la flama als centres educatius. All es va llegir un manifest en defensa de la llengua, que tamb es va proclamar en l'acte cvic que, com cada any, ha comptat amb una cercavila en el qual un any ms s'han integrat el Grup de Dolainers i Tabaleters El Trull i la Colla Gegantera de Vila-real", recorda Cortells.

"Aquesta ajuda s molt ben rebuda per aquest Ajuntament, el departament de Normalitzaci Lingstica del qual realitza una tasca impecable en la defensa i promoci del valenci. Aquesta quantitat servir per a fer front a aproximadament la meitat de les despeses generades entre ambdues activitats, que cada any tenen un gran acolliment i notorietat", conclou l'edil.

Leer ms...
 
Milers d'aus trien la desembocadura del riu Millars com a lloc de descans durant la migraci cap... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
jueves, 12 de octubre de 2017

Una tardor ms el Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars, ubicat entre les poblacions castellonenques d'Almassora, Borriana i Vila-real, es transforma en una extraordinria pensi per a milers d'aus que es troben en perode de migraci post nupcial. Milions d'aus han criat durant la primavera i l'estiu a Europa. Moltes espcies en arribar la tardor decideixen viatjar a diversos pasos africans on l'aliment ser abundant i les condicions meteorolgiques ms favorables. Durant aquest perode el litoral mediterrani es converteix en una singular autopista d'anada i tornada per a milions d'aus que van seguint la costa espanyola en direcci a frica. 

Les zones humides com la desembocadura del riu Millars es converteixen durant aquestes setmanes tardorenques en llocs importantssims per a la biodiversitat de les aus. "Cal diferenciar entre zona de residncia i lloc de pas. Per una banda tenim totes les aus que utilitzen el paisatge de la desembocadura del Millars per a nidificar i per altra les espcies migrants. Durant la nidificaci, hi ha una riquesa d'aus bsicament palustres, de conreu i de zones antropitzades, per durant la migraci la diversitat es multiplica. Estem parlant que, si durant l'estiu tenim aproximadament entre 20 o 25 espcies nidificants al voltant de tot el riu, ara, durant la migraci, s possible que hi haja entre 80 i 90 espcies que utilitzen l'rea per a alimentar-se, descansar i trobar refugi", indica Miquel Tirado Bernat, membre del Grup Au d'Ornitologia de Castell. s l'exemple de les oronetes comunes, les oronetes de ribera, les boscarles de canyar, els rossinyols bords i les cotxes blaves d'entre altres espcies. 

Els adults i els joves nascuts a Espanya i a alguns pasos europeus inicien durant les primeres setmanes d'octubre un llarg viatge de milers de quilmetres cap al continent Afric. Aquestes espcies volen des del nord cap el sud utilitzant les zones humides que van trobant-se al llarg de la costa mediterrnia. A la provncia de Castell destaquen principalment el parc natural del Prat de Cabanes i Torreblanca, la marjal d'Almenara i el Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars. "La desembocadura del Millars t uns hbitats molt interessants. Per una banda hi ha una vegetaci palustre afavorida per la inundaci i l'aigua estancada. Tamb trobem vegetaci de ribera amb arbres adults que propicien un fullatge dens i desenvolupat. Aquesta barreja d'hbitats fa que siga un lloc d'atracci per a una quantitat molt important d'espcies. Per seria interessant que es fera una bona gesti dels nivells hdrics, ja que permetria una major riquesa i diversitat d'espcies encara molt ms important de la que existeix en l'actualitat", detalla Tirado.

Fa uns pocs anys la Societat Espanyola d'Ornitologia, SEO Birdlife, va declarar a l'oroneta comuna com a au de l'any. El motiu va ser que les seues poblacions estaven disminuint de manera alarmant, concretament el 30% en una dcada a conseqncia de la utilitzaci de productes qumics i el deteriorament del paisatge rural. La desembocadura del riu Millars tots anys es converteix en lloc importantssim per a aquesta espcie en declivi. Totes les tardors, bndols d'uns 500 individus dormen diriament a les Goles del riu Millars durant el perode de la migraci. Les oronetes comunes van desplaant-se de nord a sud, viatgen de dormidor en dormidor o de zona humida en zona humida cap a frica. En funci de la quantitat de menjar que troben estan uns pocs dies al Paisatge Protegit o se'n van cap a un altre dormidor. 

Fotografies: Miquel Barber, Grup Au d'Ornitologia.

Leer ms...
 
La Fira de la Solidaritat i el Voluntariat de Vila-real prepara la setena edici amb els premis... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
mircoles, 11 de octubre de 2017
La Fira de la Solidaritat i el Voluntariat de Vila-real prepara la setena edici amb els premis del cartell anunciador

La Regidoria de Cooperaci i Integraci de Vila-real ja t cartell anunciador per a la setena edici de la Fira de la Solidaritat i del Voluntariat, que se celebrar el prxim 22 d'octubre. El jurat encarregat de valorar les obres s'ha reunit per a deliberar quin dels treballs presentats al concurs representa millor l'esperit de l'esdeveniment. Finalment, el disseny realitzat per Rubn Lucas Garca s el triat com a imatge principal de la fira, la preparaci de la qual ja est en marxa i que comptar, un any ms, amb diverses ONG i entitats de tot tipus, que es donaran cita a la plaa Major.

D'altra banda, la Regidoria que dirigeix lvaro Escorihuela, a ms de lliurar 750 euros al guanyador, ofereix un accssit de 250 euros per al millor cartell local, que en aquesta ocasi recau sobre Sonia Ortiz Lpez.

Leer ms...
 
Vila-real installa tres desfibrilladors externs semiautomtics a les dependncies municipals i... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
mircoles, 11 de octubre de 2017

Vila-real compta ja amb tres desfibrilladors externs semiautomtics (DESA) que serviran per a atendre a qualsevol ciutad en cas d'emergncia. Per a aix, 25 funcionaris municipals han participat en un curs en les dependncies de la Policia Local per a formar-se com a operadors no sanitaris, on han aprs a realitzar maniobres de recuperaci cardiopulmonar i a utilitzar l'aparell.

Els tres DESA arriben cedits per la Diputaci de Castell, i s'han distribut entre l'ajuntament, la seu de la Policia Local i a l'Auditori Municipal. La regidora de Sanitat, Silvia Gmez, assegura que aquesta mesura s "molt important, ja que pot ajudar a salvar vides". Per a, valora de manera molt positiva que la formaci haja arribat a 25 treballadors de la casa, ja que "quantes ms persones spien utilitzar els desfibrilladors, ms efectiu ser el programa". A ms, Gmez destaca la ubicaci d'un dels aparells a la planta baixa de l'ajuntament, "un espai on cada dia es congreguen molts vens per a realitzar gestions i trmits i on pot ser molt til", apunta, "ja que la intervenci d'aquest tipus de dispositius aporta al malalt notables ndexs de supervivncia en cas de parada cardio-respiratria, cosa que sense el seu s s'estima impossible", conclou.

Leer ms...
 
Mercadet Solidari Manos Unidas PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
mircoles, 11 de octubre de 2017
Mercadet Solidari Manos Unidas

Del 13 d'octubre al 5 de novembre - Mercadet Solidari a benefici de Manos Unidas en la Casa de l'Oli, baix el lema "El mn no necessita ms menjar, necessita ms gent compromesa".

Inauguraci: divendres 13 d'octubre a les 20.00 h. Entrada lliure.

Horari: * de dilluns a dissabte de 10.00 a 13.30 h i de 17.30 a 20.00 h  * diumenge de 17.30 a 20.00 h.

Organitza: Manos Unidas

Collabora: Museus


Durada del 13 d'octubre de 2017 fins al 5 de novembre de 2017
Lloc: Casa de l'Oli
Leer ms...
 
Benlloch dna suport al parany i demana a la Conselleria que autoritze les proves cientfiques... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
martes, 10 de octubre de 2017
Benlloch dna suport al parany i demana a la Conselleria que autoritze les proves cientfiques del nou mtode del cistell malla

L'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch, s'ha reunit amb el president d'Apaval, Miguel ngel Bayarri, per a mostrar-li el seu suport a l'Associaci de Paranyers, amb seu a la ciutat, en la seua sollicitud a la Conselleria de Medi Ambient de permetre proves cientfiques amb totes les garanties amb el nou mtode de captura ideat per l'entitat. "Apaval ha estat treballant durant molt temps i amb molt esfor, conscients de la necessitat d'adaptar-se als nous temps i exigncies mediambientals, per a adaptar la caa i dissenyar un nou mtode de captura innovador, selectiu i absolutament compatible amb el respecte a la naturalesa, el cistell malla", assenyala Benlloch, qui demana a la Conselleria que autoritze les proves.

"Aquests estudis sn la millor forma de treballar des de la racionalitat i el dileg sincer per a aconseguir una soluci a una prctica tan arrelada en la nostra cultura i identitat; una prctica molt nostra, que t impacte en multitud d'aspecte dels nostres pobles. Seria una irresponsabilitat que es perdera un patrimoni, material i immaterial, com el que genera el parany", incideix Benlloch. 

"Els vertaders paranyers, que porten molts anys de lluita per defensar aquesta tradici tan nostra, es mereixen una oportunitat. Seria una vergonya, imprpia d'una Administraci pblica que s'omple la boca amb paraules com a transparncia, govern obert o participaci ciutadana, que ara es negara a autoritzar una cosa absolutament legal com s realitzar estudis cientfics per a intentar trobar una soluci definitiva a un conflicte que porta massa anys", argumenta l'alcalde. "Quin sentit t", agrega, "que es permeten els estudis cientfics per a atrapar espcies amb xarxes, que el tord es puga caar amb arma de foc sense cap problema per qualsevol lloc i que no es permeta intentar investigar si hui, adaptant els mitjans a les exigncies dels nous temps, podem arribar a una soluci perqu no es perda aquest extraordinari patrimoni material i immaterial", conclou Benlloch.

Leer ms...
 
Alumnes de la Consolaci visiten l'Ajuntament de Vila-real PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
martes, 10 de octubre de 2017
Alumnes de la Consolaci visiten l'Ajuntament de Vila-real

Un grup d'alumnes del collegi de Ntra. Sra. de la Consolaci de Vila-real ha visitat l'Ajuntament, on han conegut la histria de la ciutat. Els 53 alumnes de segon de Primria han estat rebuts pel primer tinent d'alcalde, Xavier Ochando, i pel regidor d'Educaci, Eduardo Prez Arribas, que els han explicat el funcionament del consistori. La visita est organitzada per la Regidoria de Tradicions.

Leer ms...
 
La jornada Empreses d'economia social promou divendres a Vila-real les societats laborals com a... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
martes, 10 de octubre de 2017
La jornada Empreses d'economia social promou divendres a Vila-real les societats laborals com a frmula d'emprenedoria

La Biblioteca Universitria del Coneixement (BUC) acollir aquest divendres, 13 d'octubre, la jornada Empreses d'economia social, una oportunitat per a l'ocupaci, organitzada per la Federaci d'empreses Valencianes d'Economia Social (FEVES)-Societats Laborals, en collaboraci amb la Regidoria d'Economia de l'Ajuntament de Vila-real i amb la Diputaci de Castell. La sessi, que tindr lloc de 10.00 a 13.00 hores, servir per a promocionar i difondre la frmula de les societats laborals com la millor alternativa per als emprenedors que desitgen muntar un negoci i per al foment de l'autoocupaci collectiva.

A travs d'aquesta jornada-taller, els assistents podran conixer els avantatges que les societats laborals ofereixen als emprenedors i treballadors a l'hora de generar nous llocs de treball i mantenir l'ocupaci. El programa de la jornada inclou informaci sobre l'economia social i les societats laborals, les seues caracterstiques, els trmits de constituci i posada en funcionament, els avantatges, les ajudes i subvencions prpies existents i la viabilitat del projecte. A ms, mostrar casos prctics sobre empreses de nova creaci i reconversi de negocis en crisi. Les inscripcions es poden realitzar telefonant al 963 956 469 o a travs d'http://portaltreball.vila-real.es.

Leer ms...
 
<< Inicio < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Siguiente > Final >>

Resultados 127 - 147 de 33498
Imagen aleatoria
Fotolog
Vilablogs
En los foros
Noticias
Villarreal CF
Ofertas trabajo
Hay 1 invitado en lnea
Erfurt live leer
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

buying oem software