Vila-real.com: el portal de Vila-real (Villarreal) en Internet - Inicio
leer

 

Erfurt live Header8
Inicio
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0
Inicio
Foros de opinin
Buscar
Fotolog Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Blogs Vila-realencs
Farmacia de guardia
Cita previa mdico
Vista area
Info Meteorolgica
Enlaces
Archivo noticias
Patrocinadores
Contactar
Fotos del poble
Turismo
Informacin general
Historia
San Pascual
Francisco Trrega
Arte y museos
Junta de Fiestas.
Calendario de fiestas
Comer y Dormir
Moverse por Vila-real
Plano y Callejero
Qu tiempo har?
Cmo llegar
Vila-real en vdeo
Tourist Info
About Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Identificarse

Recuperar clave?
Sindicar

El projecte Convivncia a les aules adreat a alumnes d'ESO destaca el problema de les... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
martes, 24 de septiembre de 2019

El projecte Convivncia a les aules, que des de fa 16 anys desenvolupa la Policia Local de Vila-real, aborda en aquesta nova edici el fenomen de les agressions sexuals grupals, conegudes popularment com manadas. La iniciativa, coordinada per la Unitat de Mediaci Policial que dirigeix la inspectora Rosana Gallardo, consisteix en la realitzaci de tallers i accions preventives que duen a terme agents especialitzats en la gesti de la convivncia amb l'objectiu de previndre i conscienciar els estudiants sobre el problema de l'assetjament escolar.

Sota el ttol Per una convivncia lliure d'agressions sexuals, evitant el fenomen de las manadas, des de les nostres aules, el projecte est dirigit als alumnes de 1r i 3r d'ESO dels centres educatius de la localitat. La programaci d'aquest curs 2019-2020 s'ha estructurat en quatre accions principals. Aix, d'una banda es desenvoluparan tallers en aula, en els quals es repassaran conceptes associats a la convivncia com ara tolerncia, solidaritat o empatia, aix com les diferents formes de violncia (insults, assetjament, fustigaci, exclusi, invisibilitat). En aquest curs s'incorpora el fenomen de les agressions sexuals grupals, conegut popularment com manadas, aix com altres conceptes d'actualitat que poden resultar d'inters per als adolescents com les fake news o el problema de la criminalitzaci i estigmatitzaci de la immigraci.

Els agents es recolzaran en vdeos illustratius per a abordar aquestes idees i promoure el debat entre els alumnes aix com per a informar-los de la legislaci sobre aquest tema i les conseqncies penals que poden tenir determinats comportaments. En aquest sentit, tamb es posar sobre la taula la problemtica de les agressions tecnolgiques, relatives a la distribuci de material grfic d'altres companys a travs de la xarxa, que "pot constituir un delicte contra la intimitat i injries sobre el menor afectat, aix com una infracci amb conseqncies legals". Els tallers comenaran l'1 d'octubre a l'institut Miralcamp.

Una altra de les accions del programa Convivncia a les aules s el concurs de redacci, en el qual participen els alumnes de 1r d'ESO, i que enguany pren com a base el llibre Invisible, de l'autor castellonenc Eloy Moreno, que gira entorn de la problemtica del bullying. El programa es completa amb exhibicions de la Unitat Canina de la Policia Local en els diferents centres educatius, a ms de xarrades informatives amb els pares i mares en aquells centres que ho solliciten.

La inspectora Rosana Gallardo, responsable de la Unitat de Mediaci Policial de la Policia Local de Vila-real, destaca que el projecte Convivncia a les aules pretn "visibilitzar una problemtica existent i en auge, des de la prevenci i la conscienciaci de tots els agents que hi participen, dotant l'alumnat d'una caixa d'eines que els permeta poder enfrontar-se a una situaci tan difcil com s l'assetjament escolar". Aix mateix, Gallardo destaca la necessitat de "despertar el comproms d'intentar acabar amb aquest tipus de conductes que es produeixen dins i fora dels centres educatius", sota la premissa que "la nostra indiferncia ens fa cmplices".

Leer ms...
 
Vila-real dona suport a la labor d'AFA per a sensibilitzar sobre l'alzhimer PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
martes, 24 de septiembre de 2019
Vila-real dona suport a la labor d'AFA per a sensibilitzar sobre l'alzhimer

La primera tinent d'alcalde i regidora de Sanitat, Silvia Gmez, entre d'altres regidors i regidores de la corporaci municipal han acompanyat aquest mat els membres d'AFA Castell, amb el president, Emilio Marmaneu, al capdavant, en la taula informativa installada a la plaa de la Vila, en commemoraci del Dia Internacional de l'Alzhimer. Amb aquesta acci, l'entitat pretn sensibilitzar la poblaci sobre l'alzhimer i recaptar fons per a la lluita contra aquesta malaltia i el suport als familiars.

Leer ms...
 
El Ple aprova dotar al consistori d'un Reglament Orgnic Municipal per a un funcionament ms... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
lunes, 23 de septiembre de 2019
El Ple aprova dotar al consistori d'un Reglament Orgnic Municipal per a un funcionament ms eficient

El Ple ordinari de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat una moci conjunta de tots els grups municipals per a la redacci i aprovaci d'un Reglament Orgnic Municipal (ROM). L'acord estableix que en el termini d'un any s'elaborar i sotmetr a l'aprovaci del ple un reglament orgnic consensuat amb totes les forces poltiques.

Segons detalla la declaraci institucional, el document concretar "els rgans complementaris, la periodicitat de les sessions i tots aquells aspectes que siguen d'inters per a l'Ajuntament, aix com articular els drets i deures dels membres de la corporaci i el dret d'informaci i participaci democrtica dels vens i les entitats municipals". Aix mateix, en la moci tamb s'estableix la publicaci de l'acord plenari, que s'executar "complint amb els informes favorables que garantisquen la legalitat i la competncia municipal".

El Reglament Orgnic Municipal s el document que regula l'organitzaci i funcionament intern de l'Ajuntament, en mbits com els grups municipals, els mecanismes i terminis per a la presentaci de mocions al ple o la periodicitat de convocatria de les comissions o juntes, entre altres qestions.

Amb l'aprovaci del ROM, l'Ajuntament es dotar d'una normativa ms especfica que la que regeix en l'actualitat en el consistori, de carcter general. L'alcalde, Jos Benlloch, ha explicat que la Llei de Rgim Local de la Comunitat Valenciana de 2010 estableix l'obligaci que els municipis de ms de 20.000 habitants es doten d'un ROM, encara que ha recalcat que "si no es disposa d'aquest document, l'Ajuntament es regeix pel Reglament d'Organitzaci, Funcionament i Rgim Jurdic de les Entitats Locals, per la qual cosa no estem fora de la llei".

Benlloch recorda que en 2011 es va abordar la redacci del ROM encara que va quedar aparcat perqu "en aquell moment hi havia seriosos dubtes legals que, amb un reglament d'aquest tipus, els grups poltics amb un sol regidor pogueren tindre grup propi". Per aquest motiu, l'alcalde ha anunciat que com primer pas per a comenar a treballar en el Reglament Orgnic Municipal (ROM) sollicitar un informe a la Direcci General d'Administraci Local de la Generalitat Valenciana per a resoldre els dubtes legals.

Leer ms...
 
La Junta de Festes obri el termini per a presentar sollicituds a reina i dames 2020 PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
lunes, 23 de septiembre de 2019

La Junta de Festes anuncia que des de l'1 d'octubre i fins al 31 d'aquest mateix mes estar obert el termini per a presentar les sollicituds per a ser reina i dames de la ciutat 2020. Els fulls d'inscripci es podran descarregar de la pgina web de l'Ajuntament de Vila-real des del mateix dia 1 d'octubre o replegar-los a l'oficina de la Junta de Festes, situada a la Casa de la Festa, a la plaa de Mossn Ballester, 2, de 9.00 a 13.00 h i de 17.00 a 19.00 hores.

Per a ampliar la informaci, podeu contactar amb la Junta de Festes en Esta direccin de correo electrnico est protegida contra los robots de spam, necesita tener Javascript activado para poder verla o en el telfon 681 387 005.

Leer ms...
 
El Ple aprova dotar el consistori d'un reglament orgnic municipal per a un funcionament ms... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
lunes, 23 de septiembre de 2019
El Ple aprova dotar el consistori d'un reglament orgnic municipal per a un funcionament ms eficient

El Ple ordinari de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat una moci conjunta de tots els grups municipals per a la redacci i aprovaci d'un reglament orgnic municipal (ROM). L'acord estableix que en el termini d'un any s'elaborar i sotmetr a l'aprovaci del Ple un reglament orgnic consensuat amb totes les forces poltiques.

Segons detalla la declaraci institucional, el document concretar "els rgans complementaris, la periodicitat de les sessions i tots aquells aspectes que siguen d'inters per a l'Ajuntament, i articular els drets i deures dels membres de la corporaci i el dret d'informaci i participaci democrtica dels vens i les entitats municipals". Aix mateix, en la moci tamb s'estableix la publicaci de l'acord plenari, que s'executar "complint els informes favorables que garantisquen la legalitat i la competncia municipal".

El reglament orgnic municipal s el document que regula l'organitzaci i funcionament intern de l'Ajuntament, en mbits com els grups municipals, els mecanismes i terminis per a la presentaci de mocions al Ple o la periodicitat de convocatria de les comissions o juntes, entre altres qestions.

Amb l'aprovaci del ROM, l'Ajuntament es dotar d'una normativa ms especfica que la que regeix en l'actualitat en el consistori, de carcter general. L'alcalde, Jos Benlloch, ha explicat que la Llei de rgim local de la Comunitat Valenciana de 2010 estableix l'obligaci que els municipis de ms de 20.000 habitants es doten d'un ROM, encara que ha recalcat que "si no es disposa d'aquest document, l'Ajuntament es regeix pel Reglament d'organitzaci, funcionament i rgim jurdic de les entitats locals, per la qual cosa no estem fora de la llei".

Benlloch recorda que el 2011 es va abordar la redacci del ROM encara que va quedar aparcat perqu "en aquell moment hi havia seriosos dubtes legals que, amb un reglament d'aquest tipus, els grups poltics amb un sol regidor pogueren tenir grup propi". Per aquest motiu, l'alcalde ha anunciat que, com primer pas per a comenar a treballar en el reglament orgnic municipal (ROM), sollicitar un informe a la Direcci General d'Administraci Local de la Generalitat Valenciana per a resoldre els dubtes legals.

Leer ms...
 
El campionat Multiesport Escolar implica 14 centres educatius per a oferir una desena de... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
domingo, 22 de septiembre de 2019
El campionat Multiesport Escolar implica 14 centres educatius per a oferir una desena de disciplines esportives

El campionat Multiesport Escolar torna a Vila-real en la seua novena edici per a complementar l'activitat fsica dels alumnes i alumnes de la ciutat amb una desena de disciplines esportives i diferents competicions. El regidor d'Esports i Salut, Javier Serralvo, i el responsable del Servei Municipal d'Esports, Jos Ramn Cantavella, han presentat hui aquesta campanya, que l'any passat va comptar amb la participaci de 1.600 escolars.

 Serralvo ha apuntat que "des de l'equip de govern vam veure la necessitat de potenciar el Multiesport Escolar i implicar els collegis en l'activitat esportiva" com una acci fonamental dins de la marca de Ciutat de la Salut i l'Esport. En el campionat participen els 14 centres educatius de Vila-real i hi ha un comit tcnic format per professorat d'aquests centres, que s'encarrega de coordinar el desenvolupament d'aquest programa, de la m del Servei Municipal d'Esports. A ms, les activitats estan impartides per una trentena de joves titulats que formen part del programa Becaesport, impulsat per l'Ajuntament de Vila-real per a donar una primera oportunitat laboral als joves que han cursat titulacions de l'mbit esportiu.

"Educar en esport s fonamental i a la nostra ciutat som un exemple, ja que tenim rtios elevades de prctica d'esport", recalca el regidor, qui detalla que "un 93% dels xiquets i xiquetes practiquen algun tipus d'esport, i aix fa que els ndexs d'obesitat a Vila-real estiguen entre els ms baixos d'Espanya". El campionat Multiesport Escolar est dirigit als alumnes i alumnes nascuts entre 2008 i 2013 i les inscripcions estan obertes en els diferents centres educatius fins al prxim 27 de setembre. Les activitats es desenvoluparan de l'1 d'octubre al 30 de maig de 2020 i consistiran en dues sessions setmanals d'una hora de prctica esportiva en el propi centre escolar, a les quals se sumen huit jornades de competicions al llarg de tot el curs.

El responsable del Servei Municipal d'Esports, Jos Ramn Cantavella, ha destacat la importncia de complementar l'educaci fsica que s'imparteix en els collegis, "ja que tots sabem que amb dues hores setmanals no s suficient". Cantavella ha posat de rellevncia el fet que les activitats del Multiesport Escolar es realitzen en el propi collegi i que a ms "no estan enfocades a un nic esport, ja que a aquestes edats l'especialitzaci no t cap sentit. Els xiquets i xiquetes han de divertir-se i practicar diferents esports perqu desprs puguen triar quin els agrada ms". En total, els participants tenen la possibilitat d'entrar en contacte amb fins a quasi una desena de disciplines esportives com a futbol sala, bsquet, handbol, nataci, rugbi, pilota valenciana, atletisme, waterpolo, colpbol, o cross.

Leer ms...
 
La campanya de la Policia Local de prevenci distraccions al volant se salda amb 527 vehicles... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
domingo, 22 de septiembre de 2019

La Policia Local de Vila-real ha finalitzat la campanya especial de vigilncia i prevenci de distraccions al volant, amb un total de 527 vehicles controlats en una setmana i 26 denncies. La majoria d'elles es refereixen a l's de dispositius mbils durant la conducci, amb un total de 23 casos (el 88% del total), seguides de la manipulaci de pantalles (2) i l's d'auriculars connectats a aparells de so (1 denncia).

"El nombre de denncies sobre el total de vehicles controlats (5%) demostra que la conscienciaci sobre la necessitat d'evitar distraccions quan condum s cada dia s major, per continuarem treballant en campanyes preventives d'aquest tipus. Les distraccions al volant, especialment l's del mbil, sn un factor concurrent en un 32% dels accidents amb vctimes mortals", conclou la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gmez.

Leer ms...
 
El Consorci del Millars finalitza la campanya de seguiment de tortugues, amb quatre exemplars... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
domingo, 22 de septiembre de 2019
El Consorci del Millars finalitza la campanya de seguiment de tortugues, amb quatre exemplars autctons i dos extics localitzats

La guarderia rural del Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars, format pels ajuntaments de Borriana, Almassora, Vila-real, la Diputaci de Castell i la Generalitat Valenciana, ha finalitzat la campanya 2019 de seguiment i control de tortugues autctones i extiques presents en el tram baix. Enguany s'han capturat tres exemplars de tortugues de rierol (Mauremys leprosa) a les llacunes artificials, ubicades riu avall de la depuradora d'Almassora i que precisament s'alimenten d'aigua depurada d'aquesta infraestructura. 

Un dels exemplars, concretament un mascle, no havia sigut agafat amb anterioritat, per la qual cosa es tracta d'una captura important que demostra una vegada ms la rellevncia de les llacunes artificials del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars per a aquests rptils autctons. Les tortugues de rierol toleren aiges salobroses i igualment estan adaptades a sobreviure en els rius de la Comunitat Valenciana. Aquesta espcie nicament a tot el mn es troba al nord d'frica i a la pennsula Ibrica. Entre els rptils capturats pels guardes rurals del Consorci riu Millars tamb ha aparegut una tortuga d'estany (Emys orbicularis). 

L'aparici d'aquesta espcie al Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars sempr s una notcia important encara que noms es tracte d'un individu. La poblaci d'Emys orbicularis als aiguamolls valencians est passant una mala poca des de l'arribada de les tortugues extiques de Florida cap als anys 80 del segle passat i per la decisi equivocada per part de centenars de propietaris de mascotes d'amollar-les als ecosistemes aqutics quan es feien massa grans i agressives. Tamb la contaminaci histrica dels rius i els aiguamolls valencians va afectar la poblaci d'aquesta espcie lligada a llacunes naturals, albuferes i aiguamolls. 

La guarderia rural del Consorci riu Millars segueix un protocol d'actuaci especfic elaborat per la Conselleria de Medi Ambient. Realitzen biometria per a cada exemplar caigut en les trampes. Mesuren i pesen cada tortuga i apunten el lloc i la dada. En la campanya actual tamb han hagut de retirar del Paisatge protegit de la Desembocadura del riu Millars 2 exemplars de tortuga de Florida (Trachemys scripta). La guarderia rural per a realitzar els treballs de captura dels rptils ha utilitzat tres trampes, dos d'enceball i una de flotant. Les trampes han estat installades durant 5 mesos en les llacunes artificials i la zona de Carnissers.

Un dels principals objectius del Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars s la recuperaci de les dues espcies autctones que hi viuen al tram baix com sn la tortuga d'estany (Emys orbicularis) i la tortuga de rierol (Mauremys leprosa). Per per a aconseguir una ptima recuperaci de les tortugues autctones han d'erradicar de la desembocadura del riu Millars el nombre ms gran possible de tortugues de Florida. La campanya va comenar el passat mes de maig de 2019 i ha acabat aquest mes de setembre, moment on s'inicia la hibernaci dels rptils. 

La Guarderia rural del Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars collabora des de fa 9 anys amb la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana en el control i seguiment de les poblacions de tortugues endmiques presents al paratge protegit aix com en l'eradicaci dels exemplars extics.

Leer ms...
 
Alumnes de Flors coneixen el Termet en la Setmana del Clima PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
domingo, 22 de septiembre de 2019
Alumnes de Flors coneixen el Termet en la Setmana del Clima

Un grup de 25 d'alumnes de Fundaci Flors, acompanyats dels seus professors, han participat aquest mat en diferents activitats de conscienciaci ambiental en el Termet, amb motiu de la commemoraci de la Setmana del Clima. Durant la visita, promoguda per Fundaci Flors amb la collaboraci del Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars i l'Ajuntament de Vila-real, els alumnes han participat en una gimcana i han visitat tamb la Casa de l'Assut del Sindicat de Regs. Una xarrada sobre els abocaments al paisatge protegit i una activitat de recollida d'escombraries han completat la jornada de sensibilitzaci ambiental.

Leer ms...
 
Vila-real aconsegueix una subvenci de 81.779 euros del programa Emcorp per a contractar a... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
sbado, 21 de septiembre de 2019

L'Ajuntament de Vila-real, a travs de la Regidoria d'Economia, ha aconseguit finanament per a un nou pla d'ocupaci amb el qual podr contractar per un termini de sis mesos a huit persones majors de 30 anys en situaci de desocupaci. Es tracta d'una convocatria del programa Emcorp, llanada pel Servei Valenci d'Ocupaci i Formaci-LABORA, en la qual Vila-real ha obtingut una aportaci de 81.779,78 euros per part de l'administraci autonmica.

Grcies a aquesta subvenci, es procedir a la contractaci de huit persones per un perode de sis mesos en treballs de suport als serveis municipals. En concret seran un administratiu, dos oficials i cinc peons, tal com apunten des de la Regidoria d'Economia, que dirigeix l'edil Xus Madrigal.

Segons les bases de la convocatria, Espai Labora s'encarregar de realitzar la preselecci pel que no s necessari formalitzar sollicitud encara que s que s convenient que els interessats a optar a alguna d'aquestes places revisen les ocupacions en les quals estan inscrits com a demandants d'ocupaci per a assegurar-se que coincideixen amb les segents: administratius en general (codi 43091029); oficials installadors electricistes (codi 75101033); oficials d'obra-obrers (codi 71211015); i peons d'obres pbliques (codi 96011029).

Els seleccionats seran requerits a travs del telfon que consta en la seua demanda d'ocupaci i hauran d'aportar la documentaci que se'ls sollicitar per a dur a terme la baremaci. La contractaci de les persones que finalment siguen beneficiries d'aquest pla d'ocupaci est prevista per al 15 de novembre de 2019 .

Leer ms...
 
Medi Ambient consciencia sobre la mobilitat sostenible amb tallers, jocs i una bicicletada al... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
sbado, 21 de septiembre de 2019
Medi Ambient consciencia sobre la mobilitat sostenible amb tallers, jocs i una bicicletada al Termet

Vila-real ha celebrat diferents activitats amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat, organitzats per la Regidoria d'Agricultura, Sostenibilitat, Transici Ecolgica, Energtica i Medi Ambient, que dirigeix el regidor Jos Ramn Ventura Chalmeta. Aquest dissabte, a l'avinguda de la Mur, els ms menuts han gaudit de jocs familiars, l'arbre sostenible, un circuit de bicicletes i un taller de reparaci de bicis, aix com un taller d'invents amb envasos reciclats.

Aquest diumenge, a la plaa Major han tingut lloc altres activitats com una gimcana i un taller de reparaci de bicis. A ms, tamb s'ha realitzat una bicicletada fins al Termet i els participants han tornat desprs a la plaa Major on s'ha realitzat un sorteig d'un xec de 200 euros per a material esportiu i diferents regals.

Leer ms...
 
<< Inicio < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Siguiente > Final >>

Resultados 127 - 147 de 36174
Imagen aleatoria
Fotolog
Vilablogs
En los foros
Noticias
Villarreal CF
Ofertas trabajo
Erfurt live leer
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

buying oem software