Vila-real.com: el portal de Vila-real (Villarreal) en Internet - Inicio
leer

 

Erfurt live Header8
Inicio
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0
Inicio
Foros de opinin
Buscar
Fotolog Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Blogs Vila-realencs
Farmacia de guardia
Cita previa mdico
Vista area
Info Meteorolgica
Enlaces
Archivo noticias
Patrocinadores
Contactar
Fotos del poble
Turismo
Informacin general
Historia
San Pascual
Francisco Trrega
Arte y museos
Junta de Fiestas.
Calendario de fiestas
Comer y Dormir
Moverse por Vila-real
Plano y Callejero
Qu tiempo har?
Cmo llegar
Vila-real en vdeo
Tourist Info
About Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Identificarse

Recuperar clave?
Sindicar

Vila-real gestiona amb la Conselleria la ubicaci de l'arc del convent de les dominiques a... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
domingo, 19 de marzo de 2017
Vila-real gestiona amb la Conselleria la ubicaci de l'arc del convent de les dominiques a l'entrada de l'Arxiu Municipal

El regidor de Patrimoni, Emilio M. Obiol, ha iniciat converses amb la Conselleria de Cultura per a situar l'arc de l'antic convent de les dominiques, una vegada reconstrut, a la porta d'accs a l'Arxiu Municipal. La localitzaci de l'edifici al costat de la muralla medieval que envoltava la vila, declarada B d'Inters Cultural, requereix de l'obtenci de permisos per part de l'organisme autonmic.

"Desprs de localitzar i identificar l'arc de la porta principal del palau dels Cucal de Montull i decidir la seua reconstrucci, vam comenar a cercar possibles ubicacions en la ciutat que permeteren posar en valor una pea patrimonial d'aquestes caracterstiques. L'Arxiu Municipal, pel significat de l'immoble i la seua ubicaci al costat de la muralla ens sembla l'emplaament idoni", argumenta Obiol. Amb aquest objectiu, el departament municipal ha comenat ja a gestionar amb la Direcci General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat l'obtenci dels permisos necessaris. "Les converses van b i tot fa indicar que no hi haur cap problema a situar aquest arc renaixentista recuperat; els usos sn perfectament compatibles i, a ms, aquesta localitzaci permetr revaloritzar i visibilitzar no solament l'antiga porta del convent de les dominiques en un enclavament cntric sin tamb el mateix llen de la muralla i l'edifici al que donar entrada, un dels arxius histrics ms importants de la Comunitat", incideix. 

Un altre dels arguments de l'rea de Patrimoni per a decidir l'emplaament de l'arc de les dominiques s que mantindr el seu s original. "La gent que passe per davant de l'Arxiu Municipal podr parar i gaudir d'aquest element patrimonial, per, a ms, l'arc seguir sent una porta, en aquest cas d'accs a l'edifici on es conserva bona part de la nostra histria", agrega Obiol, qui recorda que, a pocs metres d'aquest immoble, es troba una altra porta singular, la de la Sang, datada en 1541.

Les restes de la porta principal de l'antic convent de les dominiques van ser descobertes recentment en el solar d'una empresa al que van ser traslladats l'any 2002 sense que existira constncia del trasllat. Desprs de les indagacions del departament de Patrimoni, es va constatar que el conjunt de pedres trobades en el solar corresponen a l'arc d'entrada del palau dels Cucal de Montull, l'edifici ms rellevant de la ciutat des del segle XVI fins que va ser derrut en 1962 per a construir l'actual ajuntament. El palau es va convertir en el segle XVII en l'antic convent de les dominiques. 

"Es tracta de l'edifici ms important que tenia la ciutat en aquella poca, que servia fins i tot d'hostalatge quan persones de la reialesa visitaven la poblaci", recorda Obiol. "s el vestigi ms rellevant que ens queda d'un dels palaus ms significatius que ha tingut Vila-real i, per tant, anem a recuperar-lo per a la ciutat, reconstruint-lo i situant-lo en una ubicaci digna de la seua importncia patrimonial i el seu significat histric", conclou el regidor.

Leer ms...
 
El programa d'Educaci Vial de la Policia Local celebra els 30 anys amb una jornada formativa PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
domingo, 19 de marzo de 2017

Vila-real celebra enguany que fa tres dcades que l'Educaci Vial va comenar a implantar-se en tots els collegis, de la m de la Policia Local. Una trajectria que ha perms que ms de 80.000 xiquets de diferents edats i etapes educatives hagen aprs diferents normes bsiques per a millorar la seua seguretat com a vianants en la via pblica i per a ser conductors responsables en el futur. 

Per aix, dins dels actes programats per a commemorar l'aniversari d'aquest programa, l'Escola de Formaci de la Policia Local acollir el 29 de mar durant tot el mat una jornada formativa dirigida a membres de les Forces i Cossos de Seguretat i a professors d'Educaci Secundria. "Volem reconixer el treball d'aquells que durant 30 anys s'han dedicat a vetlar per la seguretat dels menors i, en definitiva, a formar a ciutadans ms cvics, una tasca molt important de la qual han pogut gaudir tots els centres educatius", explica el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Javier Serralvo. 

L'alcalde, Jos Benlloch, ser l'encarregat d'obrir la jornada, acompanyat per Serralvo i per l'intendent general, cap de la Policia Local, Jos Ramn Nieto. La jornada comptar amb les intervencions del cap provincial de Trnsit de Castell, Vctor Sales, i de la presidenta d'STOP accidents a la Comunitat Valenciana, Ana Novella, a ms de la taula redona 30 anys d'Educaci Vial a Vila-real, moderada per l'inspector de la Policia Local i responsable d'Educaci Vial, Jos Luis de Llago, en la qual intervindran el director del collegi d'educaci especial La Panderola, Vicent Esteve; l'agent de la Policia Local i membre de l'equip d'Educaci Vial, Juan Rodrguez, i exalumnes del programa. Tamb oferir una xarrada el director del Centre Superior d'Educaci Vial, Perfecto Snchez, sota el ttol Educaci Vial: un procs al llarg de la vida

Els interessats poden inscriure's a travs del web de la Policia Local de Vila-real http://policia.vila-real.es, en l'apartat de Formaci.

Leer ms...
 
El programa d'educaci viria de la Policia Local celebra els 30 anys amb una jornada formativa PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
domingo, 19 de marzo de 2017

Vila-real celebra enguany que fa tres dcades que l'educaci viria va comenar a implantar-se en tots els collegis, de la m de la Policia Local. Una trajectria que ha perms que ms de 80.000 xiquets de diferents edats i etapes educatives hagen aprs diferents normes bsiques per a millorar la seua seguretat com a vianants en la via pblica i per a ser conductors responsables en el futur.

Per aix, dins dels actes programats per a commemorar l'aniversari d'aquest programa, l'Escola de Formaci de la Policia Local acollir el 29 de mar durant tot el mat una jornada formativa dirigida a membres de les Forces i Cossos de Seguretat i a professors d'educaci secundria. "Volem reconixer el treball d'aquells que durant 30 anys s'han dedicat a vetlar per la seguretat dels menors i, en definitiva, a formar ciutadans ms cvics, una tasca molt important de la qual han pogut gaudir tots els centres educatius", explica el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Javier Serralvo.

L'alcalde, Jos Benlloch, ser l'encarregat d'obrir la jornada, acompanyat per Serralvo i per l'intendent general en cap de la Policia Local, Jos Ramn Nieto. La jornada comptar amb les intervencions del cap provincial de Trnsit de Castell, Vctor Sales, i de la presidenta d'STOP accidents a la Comunitat Valenciana, Ana Novella, a ms de la taula redona "30 anys d'educaci viria a Vila-real, moderada per l'inspector de la Policia Local i responsable d'Educaci Viria, Jos Luis de Llago, en la qual intervindran el director del collegi d'educaci especial La Panderola, Vicent Esteve; l'agent de la Policia Local i membre de l'equip d'Educaci Viria, Juan Rodrguez, i exalumnes del programa. Tamb oferir una xarrada el director del Centre Superior d'Educaci Viria, Perfecto Snchez, sota el ttol "Educaci viria: un procs al llarg de la vida".

Els interessats poden inscriure's a travs del web de la Policia Local de Vila-real http://policia.vila-real.es, en l'apartat de Formaci.

Leer ms...
 
L'app Vila-real llana un servei d'enquestes amb una primera consulta per a decidir l'ampliaci... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
sbado, 18 de marzo de 2017
L'app Vila-real llana un servei d'enquestes amb una primera consulta per a decidir l'ampliaci de la xarxa wifi municipal

La xarxa de wifi pblica impulsada per l'Ajuntament de Vila-real s'ampliar en les prximes setmanes amb un tercer punt de connexi gratuta. Per a decidir la ubicaci d'aquesta nova zona wifi, el departament de Noves Tecnologies llana una consulta oberta a travs de l'app Vila-real, que suposa, a ms, la incorporaci del primer servei d'enquestes a l'aplicaci mbil municipal. 

"Quan vam presentar l'app, fa un poc ms d'un mes, ja vam dir que anava a ser una eina viva i dinmica, al servei de les necessitats de la poblaci. Ara que anem a ampliar la xarxa de punts wifi municipals, hem vist l'oportunitat de millorar l'aplicaci incorporant aquest nou sistema d'enquestes per a polsar l'opini dels usuaris sobre algunes qestions puntuals; una utilitat que permet apropar encara ms l'Ajuntament a la ciutadania", assenyala la regidora d'Innovaci i Noves Tecnologies, Mnica Maas. "Evidentment, no es tracta de sondejos cientfics ni representatius, per s que ens poden donar un idea de les preferncies dels vens en determinades qestions i tot el que siga fomentar la implicaci dels vila-realencs i vila-realenques en la millora de la ciutat ens sembla positiu", agrega.

Amb aquest objectiu, l'app ha llanat ja la seua primera enquesta, que estar vigent durant els prxims 15 dies i oberta a tots els usuaris que hagen descarregat l'aplicaci Vila-real en el seu mbil o tauleta. En concret, la consulta pregunta als ciutadans per les seues preferncies per a la ubicaci d'un tercer punt Vila-real wifi, desprs de la installaci de zones de connexi gratuta a la plaa Major i al Termet. Les possibilitats d'ampliaci de la xarxa sn el jard de les Dominiques, la plaa del Mercat (antic Jutjat), la Ciutat Esportiva Municipal, la plaa del Llaurador, el jard de la Maiorasga o l'estaci de trens. Per a participar, els usuaris tan sols han d'accedir a l'apartat d'enquestes de l'app i votar per la ubicaci que consideren millor per a crear aquest tercer punt de connexi Vila-real wifi. 

"La implantaci de la xarxa de wifi pblica municipal est donant molt bons resultats i volem seguir avanant en aquesta lnia, que suposa, sobretot, estendre l'accs a les noves tecnologies entre tots els vila-realencs, independentment de la seua situaci i condicions. Les dades d's de les primeres zones wifi ens animen a seguir consolidant la xarxa amb noves zones en diferents espais de la ciutat i poder sondejar les possibilitats a travs de l'app ens ajudar a saber quins punts de connexi gratuta poden resultar ms interessants per als usuaris", conclou Maas.

Podeu descarregar l'aplicaci en Google Play, App Store o en el web app.vila-real.es

Leer ms...
 
JuCar prepara la seua XVII Desfilada solidria per a recaptar fons i millorar l'atenci... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
sbado, 18 de marzo de 2017
JuCar prepara la seua XVII Desfilada solidria per a recaptar fons i millorar l'atenci sanitria a Indonsia

La Regidoria de Joventut collabora, un any ms, amb la Joventut Carmelita (JuCar) de Vila-real en l'organitzaci de la seua tradicional Desfilada solidria de moda, que celebrar la seua 17a edici el prxim 25 de mar al Centre de Congressos, Fires i Trobades. L'espectacle solidari se centra enguany a millorar l'atenci sanitria del Policlnic de Boawae, que atn una poblaci de 18.000 persones a l'illa de Flores a Indonsia, projecte per al qual es necessiten 19.440 euros.

El regidor de Joventut, Xavier Ochando, ha estat present en els assajos de l'espectacle i ha felicitat l'associaci, perqu "cada any se superen, afegint msica en directe i enguany, amb una temtica molt especial, amb una adaptaci teatral de Peter Pan, que esperem que atraga un nombrs pblic per a collaborar amb una bona causa". Les entrades per a assistir a la desfilada es poden aconseguir contactant amb algun membre de l'entitat, amb les tendes collaboradores o el mateix dia en taquilla. L'obertura de portes ser a les 20.00 hores i fins a l'inici de l'esdeveniment, a les 21.00 hores, hi haur msica en directe. Tamb hi haur una barra benfica, un bingo i una festa en finalitzar l'acte. 

Des de l'organitzaci agraeixen a les tendes collaboradores i als patrocinadors, aix com a l'Ajuntament, tota l'ajuda prestada, i animen tots els vens a sumar-se a aquesta cita un any ms. "Han posat tota la seua illusi, ganes i esfor a portar avant aquest esdeveniment i, com cada any, estarem per a donar-los suport", apunta Ochando.

Leer ms...
 
Les mares i pares d'alumnes de Vila-real analitzen l'horari escolar en la jornada 'Quina escola... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
sbado, 18 de marzo de 2017
Les mares i pares d'alumnes de Vila-real analitzen l'horari escolar en la jornada 'Quina escola volem?'

Les AMPA de Vila-real han celebrat, amb la collaboraci de la Regidoria d'Educaci, la jornada 'Quina escola volem?', per tal d'analitzar tots els punts a favor i en contra de la jornada continua i partida de la m de diversos experts. La jornada, celebrada a la sala d'actes de la Fundaci Caixa Rural Vila-real, ha comptat amb la presncia de la regidora d'Educaci, Mnica Maas.

Leer ms...
 
Les mares i pares d'alumnes de Vila-real analitzen l'horari escolar en la Jornada Quina escola... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
sbado, 18 de marzo de 2017
Les mares i pares d'alumnes de Vila-real analitzen l'horari escolar en la Jornada Quina escola volem?

Les AMPA de Vila-real han celebrat, amb la collaboraci de la Regidoria d'Educaci, la Jornada Quina escola volem?, per tal d'analitzar tots els punts a favor i en contra de la jornada contnua i partida de la m de diversos experts. La jornada, celebrada a la sala d'actes de la Fundaci Caixa Rural Vila-real, ha comptat amb la presncia de la regidora d'Educaci, Mnica Maas.

Leer ms...
 
L'Ajuntament demanar formalment al Govern la revisi cadastral per a rebaixar i ajustar els... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
viernes, 17 de marzo de 2017
L'Ajuntament demanar formalment al Govern la revisi cadastral per a rebaixar i ajustar els valors a la realitat actual

L'Ajuntament de Vila-real demanar formalment al Govern central la revisi cadastral, amb l'objectiu d'ajustar els valors a la realitat actual del mercat, per baix dels valors de l'ltima ponncia, que data de 2006. L'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch, ha anunciat la decisi, que va comptar amb la unanimitat de tots els grups municipals en la Junta de Portaveus convocada aquesta mateixa setmana. 

"La ponncia vigent, que es va revisar durant el mandat del PP, s brutal i afecta de manera directa als impostos que han pagat els vens durant anys", explica Benlloch. A pesar que la crisi immobiliria ha rebaixat els preus de terrenys i habitatges, els valors cadastrals fixats en 2006 es mantenen en l'actualitat, en nivells molt superiors als del mercat real. "Per aquest motiu, anem a sollicitar un estudi complet de tot el mercat immobiliari per a comparar", apunta l'alcalde.

Amb aquest objectiu, Benlloch i la regidora d'Hisenda, Sabina Escrig, van mantenir recentment una reuni amb la Direcci General del Cadastre. En la trobada, els responsables del Cadastre van admetre que hi ha habitatges i terrenys que podrien estar un 20% per sobre del preu de mercat. No obstant a, explica l'alcalde, "van proposar evitar la revisi de la ponncia general, a canvi de rebaixar un 10% els valors l'any que ve i un altre 10% ms en 2019". Ni el primer edil ni els portaveus dels grups municipals estan d'acord amb aquesta proposta, per la qual cosa s'ha decidit sollicitar una nova ponncia. 

"Han passat 10 anys des de l'ltima vegada que es va revisar i sabem que es pot aconseguir ms del que se'ns proposa, per la qual cosa la nostra intenci s que s'actualitze de manera definitiva", assevera Benlloch. No obstant a, aclareix que, perqu aquesta rebaixa en els valors cadastrals es produsca, ha de passar temps. "El Ministeri necessita una partida econmica especfica per a fer un estudi previ finanada al 50% pel Govern i l'Ajuntament hauria de reforar l'estructura municipal perqu els vens puguen venir a assessorar-se, la qual cosa podria suposar l'aportaci del voltant d'uns 120.000 euros", explica. D'aquesta manera, la revisi podria ser efectiva a mitjans o finals del 2019, segons les previsions municipals. 

En qualsevol cas, Benlloch ha volgut aclarir que la revisi de valors cadastrals es veur reflectida en els impostos derivats de la compra, venda o herncia de bns, per no en la contribuci. "L'IBI es quedar com est estipulat a partir d'enguany, per a no incrrer en cap error que ens porte a incomplir la llei d'estabilitat pressupostria de Rajoy", recorda l'alcalde. "Mentre el PP va aprofitar cada any per a pujar la contribuci un 20%, nosaltres l'hem congelada i rebaixada, fins que en 2016, i fruit de l'herncia rebuda, ens vam veure obligats a prendre una decisi per a fer viable el model de ciutat i fer front a les sentncies del PP i despeses sobrevingudes com l'increment del cost del fem. No podem ser tan irresponsables com per a jugar amb l'estabilitat de la ciutat", puntualitza Benlloch. "Malgrat els empastres que vam trobar en arribar al govern local, hem pogut sanejar els comptes, reduir el deute, obrir nous espais i installacions per als vens, reduir l'atur del 27 al 17% i rebaixar cinc dels set impostos que es paguen en la ciutat (plusvlues, ICIO, IAE, l'impost de vehicles i el de les terrasses i mercats), mentre que altres dos s'han congelat: l'IBI, que quedar al nivell del 2011 i les taxes d'esport", conclou.

Leer ms...
 
El Ple aprova per unanimitat sollicitar la inclusi de la ciutat en els plans provincials amb... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
viernes, 17 de marzo de 2017
El Ple aprova per unanimitat sollicitar la inclusi de la ciutat en els plans provincials amb 180.000 euros per a camins rurals

L'Ajuntament de Vila-real en ple ha aprovat per unanimitat la sollicitud d'inclusi de Vila-real en els Planes Provincials d'Obres i Serveis (PPOIS) de la Diputaci de Castell, amb una inversi prevista de 180.000 euros que es destinar a la millora de camins rurals. En concret, l'ajuda, molt superior als prop de 79.000 euros rebuts un any abans, servir per a millorar 10 quilmetres d'un total de 16 camins del terme municipal. 

El regidor de Serveis Pblics, Francisco Valverde, destaca el "notable canvi" d'actitud per part de la Diputaci, tant per l'increment de l'aportaci com per "la llibertat" que atorga als municipis per a decidir la destinaci dels plans provincials. "s cert que des de l'Ajuntament ja estem treballant en el reasfaltatge i posada a punt de molts camins, per aquests 180.000 euros serviran per arribar ms enll i millorar la xarxa de vies rurals, una actuaci especialment necessria sobretot desprs dels ltims episodis de pluja", explica. "Si la Diputaci haguera adoptat aquesta actitud molt abans, ja tindrem els 160 quilmetres de vies rurals en estat de revista", matisa.

En la mateixa lnia, l'alcalde, Jos Benlloch, s'ha felicitat de l'increment de l'aportaci provincial per al exercici actual, no solament en els plans provincials sin tamb en altres inversions com la futura installaci de la pista d'atletisme a la Ciutat Esportiva Municipal. "No oblidem que aquestes inversions sn possibles grcies als impostos dels vila-realencs, que aporten al voltant de nou milions d'euros anuals al pressupost de la Diputaci. Aix i tot, s un fet histric que la corporaci provincial ha deixat de castigar a la nostra ciutat", conclou Benlloch.

Leer ms...
 
El concurs televisat 'Ballem?' presenta les novetats de la tercera edici PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
viernes, 17 de marzo de 2017
El concurs televisat 'Ballem?' presenta les novetats de la tercera edici

El concurs de ball televisat Ballem? ha presentat la tercera edici del programa en un acte amenitzat amb msica en directe al CEAM L'Olivera. L'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch, i la regidora de Famlia, Rosario Royo, han donat a conixer als usuaris del centre les novetats de la tercera edici del concurs, que comptar amb nous premis tant per a la modalitat de parella com de grups. Les persones interessades a participar-hi poden contactar amb el nmero de telfon 964 547 240 o l'adrea electrnica Esta direccin de correo electrnico est protegida contra los robots de spam, necesita tener Javascript activado para poder verla .

Leer ms...
 
La Casa de l'Oli exposa el treball del guanyador del XXXVI Concurs Nacional de Fotografia... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
viernes, 17 de marzo de 2017
La Casa de l'Oli exposa el treball del guanyador del XXXVI Concurs Nacional de Fotografia Sarthou Carreres

L'Agrupaci Fotogrfica Sarthou Carreres organitza a la Casa de l'Oli l'exposici 'Serendipias', amb imatges de Fernando Flores Huecas, guanyador del XXXVI Concurs Nacional de Fotografia Sarthou Carreres. El regidor de Cultura, Eduardo Prez, entre altres regidors de la corporaci, ha acompanyat l'entitat en l'obertura de la mostra, que es podr visitar fins al 2 d'abril de dilluns a divendres, de 19.00 a 21.00 hores; dissabte, de 18.00 a 20.00 hores; i diumenge, d'11.00 a 13.00 hores.

Leer ms...
 
<< Inicio < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Siguiente > Final >>

Resultados 148 - 168 de 32659
Imagen aleatoria
Fotolog
Vilablogs
En los foros
Noticias
Villarreal CF
Ofertas trabajo
Erfurt live leer
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

buying oem software