Vila-real.com: el portal de Vila-real (Villarreal) en Internet - Inicio
leer

 

Erfurt live Header8
Inicio
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0
Inicio
Foros de opinin
Buscar
Fotolog Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Blogs Vila-realencs
Farmacia de guardia
Cita previa mdico
Vista area
Info Meteorolgica
Enlaces
Archivo noticias
Patrocinadores
Contactar
Fotos del poble
Turismo
Informacin general
Historia
San Pascual
Francisco Trrega
Arte y museos
Junta de Fiestas.
Calendario de fiestas
Comer y Dormir
Moverse por Vila-real
Plano y Callejero
Qu tiempo har?
Cmo llegar
Vila-real en vdeo
Tourist Info
About Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Identificarse

Recuperar clave?
Sindicar

El "Museu del gas" s'installa fins al 31 de desembre a la Casa dels Mundina per a abordar la... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
mircoles, 04 de octubre de 2017
El

El regidor de Territori de l'Ajuntament de Vila-real, Emilio M. Obiol; la directora del Museu del Gas de la Fundaci Gas Natural Fenosa, Eva Buch; i el director de Zona Est Comercialitzaci Majorista en Gas Natural Fenosa, Francisco Jos Garca Bisca, han inaugurat l'exposici itinerant "Museu del Gas. Energia", a la Casa dels Mundina de Vila-real.

L'exposici, que es podr visitar fins al 31 de desembre, proposa un recorregut per l'evoluci de les indstries del gas i l'electricitat a travs dels canvis socials provocats per l'aplicaci de les noves tecnologies, aix com una reflexi sobre el futur energtic. L'entrada a l'exposici s gratuta i oferir tamb un recurs didctic per als grups escolars que ho solliciten.

L'exposici desvetlla el paper protagonista que ha exercit l'energia en l'avan de la societat. L'arribada de l'enllumenat per gas a les ciutats va incrementar la seguretat, va permetre augmentar les jornades laborals en les fbriques i oferir una infinitat de propostes culturals i d'entreteniment nocturn, entre altres avanos. A ms, es va comenar a utilitzar el gas en les llars a travs d'aparells domstics moderns, coneguts amb el nom de gasodomstics.

Segons afirma la directora del Museu del Gas de la Fundaci Gas Natural Fenosa, "la mostra proposa tamb una reflexi sobre el futur energtic i les eines disponibles que ens permeten abordar-lo de manera responsable". A travs de la presentaci de les diferents alternatives energtiques disponibles, l'exposici ofereix les claus perqu el visitant entenga que totes les energies tenen avantatges i inconvenients i que, per tant, no existeixen frmules mgiques per a resoldre el futur energtic.

"La mostra, per la qual passaran els collegis de la ciutat i tots els vens i venes interessats, ofereix una visi mplia i detallada sobre una de les claus del futur, com s la sostenibilitat energtica. Un mbit en el qual, des de l'Ajuntament de Vila-real, treballem en els ltims anys amb mesures com la reserva d'un 10% del subministrament municipal de fonts renovables o iniciatives de conscienciaci, com aquesta exposici", argumenta el regidor de Territori. Obiol recorda que ambdues accions formen part de la plica del servei de subministrament energtic de les installacions municipals, adjudicat l'any passat a Gas Natural Fenosa.

Leer ms...
 
Programa Formatiu Portal Treball 2017 - Empreses d'economia social, una oportunitat per a... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
mircoles, 04 de octubre de 2017
Programa Formatiu Portal Treball 2017 - Empreses d'economia social, una oportunitat per a l'ocupaci

Ms informaci i inscripcions


Durada divendres, 13 d'octubre de 2017
Lloc: Biblioteca Universitria del Coneixement - Av. Pius XII, 43
Leer ms...
 
Vila-real llana una campanya per a 'salvar' l'Hostal del Rei i incorporar l'histric edifici al... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
martes, 03 de octubre de 2017
Vila-real llana una campanya per a 'salvar' l'Hostal del Rei i incorporar l'histric edifici al patrimoni municipal

L'Ajuntament impulsar una campanya informativa, de sensibilitzaci i valoritzaci del patrimoni centrada en l'histric edifici de l'Hostal del Rei. Aix ho ha anunciat el regidor de Patrimoni, Emilio M. Obiol, desprs de conixer-se que el seu propietari fins ara, Bankia, hauria pogut vendre l'emblemtic immoble a un tercer, al marge de les negociacions establides pel consistori per a evitar la transacci i fer possible que l'hostal, l'origen del qual es remunta a l'poca fundacional de la ciutat, s'incorpore al patrimoni municipal.

"L'alcalde ha negociat en els ltims temps amb Bankia, que cal recordar que est nacionalitzada i, per tant, s del Govern de Rajoy, per aconseguir que aquest immoble histric, sens dubte el ms antic i representatiu del naixement de Vila-real en l'poca medieval i monument nacional, fra de tots els ciutadans", indica Obiol. Aquesta pea protegida, abunda l'edil, "s una dels principals senyals d'identitat de la ciutat". "Vila-real no pot quedar indiferent a decisions ms que discutibles que han donat lloc a una transacci amb un edifici que hauria de ser de tots; per aquest motiu, anem a iniciar una campanya de sensibilitzaci que, de manera informativa i didctica, arribar a tota la societat perqu conega la importncia del respecte i l'estima cap als elements ms simblics i identificatius de Vila-real", agrega. 

"No tenim dubtes que l'Hostal del Rei ha de ser municipal ntegrament i amb aquest objectiu anem a seguir treballant, comenant per aquesta campanya, la idea conceptual de la qual seria Salvem l'Hostal del Rei", incideix Obiol. "En absolut volem perjudicar a les parts implicades, per s el nostre deure reivindicar el patrimoni; seria una temeritat faltar al deure pblic d'apostar per a, ja que parlem de mantenir viva la memria dels nostres avantpassats", argumenta el regidor, qui recorda que l'Ajuntament de Vila-real disposa de molt poc patrimoni histric. "La compra-venda de l'Hostal del Rei no pot quedar-se en un tracte entre particulars, ja que afecta a la ciutat, perqu forma part d'un conjunt declarat B d'Inters Cultural i Monument Nacional. Per a, considerem que aquesta campanya s molt necessria", conclou. S'espera que la iniciativa comence abans d'acabar l'any i tinga una durada inicial d'uns sis mesos.

Leer ms...
 
La BUC obri la porta a la imaginaci amb el primer cicle de contacontes PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
martes, 03 de octubre de 2017
La BUC obri la porta a la imaginaci amb el primer cicle de contacontes

La Regidoria d'Innovaci ha iniciat el primer cicle de contacontes, amb la collaboraci de les AMPA, a la Biblioteca Universitria del Coneixement (BUC). L'activitat 'Contes a les butxaques' est dirigida a xiquets a partir de tres anys i en ella tamb han pogut participar els adults que els acompanyaven. La regidora de Famlia, Rosario Royo, ha participat a la iniciativa.

Leer ms...
 
El Banc Mediterrani de Micorizes avana per a investigar l'efecte dels fongs sobre els ctrics PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
martes, 03 de octubre de 2017
El Banc Mediterrani de Micorizes avana per a investigar l'efecte dels fongs sobre els ctrics

El regidor d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climtic, Josep Pasqual Sancho, ha visitat el projecte de banc de micorizes que es desenvolupa al viver de Beniplant, a Penscola. Sancho ha estat acompanyat per representants de les cooperatives agrcoles de Vila-real, aix com del Sindicat de Regs, de la Junta Central d'Aiges, de la Fundacin Instituto de Agricultura Ecolgica y Sostenible (FIAES) i de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climtic i Desenvolupament Rural. Vila-real lidera un projecte experimental que suposar la creaci d'un innovador Banc Mediterrani de Micorizes que podria ser el ms important a nivell autonmic i estatal, on s'investigar l'efecte positiu d'aquests fongs sobre els ctrics per a afavorir la competitivitat del sector i la millora de la qualitat i els processos de producci.

Leer ms...
 
Japons Noken 5 PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
martes, 03 de octubre de 2017
Japons Noken 5

Conixer aquest idioma s un factor determinant a l'hora de poder treballar en una corporaci, empresa, missi diplomtica, i tamb dins del mn de la traducci i la interpretaci. Ens prepararem per a presentar-nos als exmens oficials de japons.

A crrec de David Heredia

Tots els dimarts i els divendres, del 17 d'octubre al 29 de juny, de 18.30 a 20.00 horas


Durada del 17 d'octubre de 2017 fins al 29 de juny de 2018
Lloc: Espai Jove
Leer ms...
 
L'Aula de Transparncia i Bon Govern de l'UJI recala dem a la BUC per tractar la nova llei... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
lunes, 02 de octubre de 2017

La seu de la Plana de la Universitat Jaume I, situada en la Biblioteca Universitria del Coneixement (BUC), acull aquest dimecres, 4 d'octubre una nova sessi de l'Aula de Transparncia, Bon Govern i Participaci Ciutadana. La iniciativa, organitzada per l'UJI i finanada per la Conselleria de Transparncia, Responsabilitat Social, Participaci Social i Cooperaci, est dirigida per Marta Oller i Beatriz Toms i comptar amb la participaci de la professora Sara Sistero.

La sessi tindr lloc de 17.00 a 19.00 hores i en ella s'abordaran els aspectes bsics de la Llei valenciana de Transparncia, Bon Govern i Participaci Ciutadana, en foment de la cultura ciutadana necessria per a la seua realitzaci prctica. La sessi est oberta a tots els interessats, amb entrada lliure fins a completar aforament.

Leer ms...
 
Vila-real celebra la 13a edici del Mes de la Sostenibilitat amb activitats i campanyes per a... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
lunes, 02 de octubre de 2017
Vila-real celebra la 13a edici del Mes de la Sostenibilitat amb activitats i campanyes per a aconseguir una ciutat ms saludable

Vila-real celebra aquest mes d'octubre l'edici nmero 13 del Mes de la Sostenibilitat. Una iniciativa de la Regidoria d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climtic, amb el suport de Reciplasa, que tornar a comptar amb diferents campanyes i activitats per a aconseguir una ciutat ms neta i saludable per a tots.

Al Curs d'agricultura ecolgica, que acaba d'arribar a la seua sisena edici, de la m de Temps de Sembra i amb el suport de l'Ajuntament, Caixa Rural i la Cooperativa, se suma una de les principals novetats d'enguany, com s la campanya de recollida de residus canins i conscienciaci als vens. El regidor de l'rea, Josep Pasqual Sancho, explica que aquesta iniciativa compta amb un aparell motoritzat passar durant tot el mes per les diferents zones de la ciutat arreplegant els excrements canins. "Portem temps observant que no hi ha manera que la gent es mentalitze i arreplegue les caques de les seues mascotes, els carrers segueixen molt bruts i tots som responsables de la imatge que donem de la ciutat", explica. Per aquest motiu, a banda de l'aparell que circular durant tot el mes per diferents zones, "un grup de persones realitzar diferents campanyes de difusi i de conscienciaci per a informar els vens de com fer s dels parcs canins i de la seua responsabilitat a l'hora si es fes crrec dels residus que generen els seus animals".

D'altra banda, la setmana que ve donar inici el concurs Ciutat de Vila-real cap al desenvolupament sostenible, dirigit als alumnes de 4 de l'ESO, que a ms de participar en un taller, hauran de realitzar un inventari sobre els barrancs de Vila-real amb les imatges i curiositats que consideren interessants. El premi sn 1.000 euros per a l'institut guanyador, que haur de destinar-ho a material o activitats per a l'alumnat.
La cinquena campanya de reducci d'embolcalls, que tornar a repartir ms de 600 porta-entrepans entre els alumnes de 1er de Primria i ensenyar a reutilitzar per a generar menys residus, se suma a una nova edici del concurs escolar Joguets amb molta vida, de la Fundaci Tots Units, que premiar la creaci d'un joguet amb material reciclat.

A partir del 16 d'octubre donar inici una nova i "potent" campanya destinada als comerciants de la zona centre. "Per la idiosincrsia de la zona, els contenidors no poden estar tot el dia exposats i els venedors es veuen obligats a deixar les caixes de cart al carrer fins a la seua recollida, quedant a l'abast de persones incviques que les escampen", indica Sancho. Per a, es lliuraran paquets a cada comer amb "instrumental com cter i rotllo de corda per a facilitar el desmuntatge i plegat".

El dia 22 es realitzar en un taller en famlia per a la creaci d'un estany en l'antic parc can en l'avinguda de Grcia. El dilluns 23, el sal d'actes de Serveis Socials acollir el taller La maleta del reciclatge, dirigit a professorat de diferents nivells, amb materials didctics per a utilitzar a l'aula.

El Mes de la Sostenibilitat finalitzar el divendres 27 amb la I Jornada sobre bio-residus en la provncia de Castell, dirigida a tcnics municipals, professionals, alcaldes i regidors interessats a impulsar una major separaci de residus municipals atenent a les obligacions de la Uni Europea i on es presentaran plans pilot d'altres zones. La jornada tindr lloc a la Fundaci Caixa Rural, on tamb es realitzar la gala del Mes de la Sostenibilitat, amb el lliurament de premis.

Leer ms...
 
Economia programa una quinzena d'accions formatives per a empreses i treballadors dins d'ARA... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
lunes, 02 de octubre de 2017

La Regidoria d'Economia de Vila-real ha programat per als ltims mesos de l'any noves accions formatives destinades a persones en cerca d'ocupaci i tamb pensades per a empreses i emprenedors. A travs de l'itinerari ARA Formaci, els interessats podran participar des d'aquest mes en fins a una quinzena de projectes, cursos i tallers, alguns d'ells programats en collaboraci amb la Cambra de Comer i la Diputaci de Castell.

Entre els 12 cursos previstos, destaquen, en l'mbit de l'orientaci laboral, el de parlar en pblic amb eficcia, el de desenvolupament personal per a l'ocupaci i l'emprenedoria, un altre de mindfulness i emocions saludables en la cerca d'ocupaci. A ms, tamb s'ha programat un curs per a aprendre a utilitzar el telfon mbil per a la cerca d'ocupaci, un ms per a fer s de LinkedIn i altres xarxes socials i un altre per a descobrir les competncies laborals de cada persona i dissenyar la seua marca personal.

D'altra banda, empreses i emprenedors tenen a la seua disposici cursos per a adquirir estratgies per a una bona atenci al client, aix com per a elaborar un pla estratgic i portar-ho a la prctica, un altre de disseny grfic amb telfon mbil o Tablet i un ms per a crear microvdeos amb el mbil. A ells se sumen dos tallers ms: un de tcniques de mrqueting aplicades a paqueteria i regals i un altre de decoraci nadalenca. A ms, est previst realitzar una jornada de promoci i difusi de les societats laborals com una frmula d'emprenedoria, de la m de la Federaci d'Empreses Valencianes d'Economia Social (FEVES), el prxim 13 d'octubre.

En un altre ordre de coses, aquest mes tamb est prevista la celebraci d'un frum per l'ocupaci Emplea't, a ms d'un cicle formatiu de quatre sessions d'iniciaci a l'exportaci, dirigit a les xicotetes empreses locals que, sota el nom Comena a Exportar, dur a terme el IVACE, en collaboraci amb la Cambra de Comer.

"Sn tres mesos intensos, plens d'oportunitats per als qui cerquen millorar el seu currculum i les seues oportunitats laborals, i tamb per a les empreses de la nostra ciutat i els emprenedors, que tindran noves eines al seu abast per a seguir creixent", explica el regidor d'Economia, Xavier Ochando. El regidor destaca les dues jornades i el cicle formatiu planificats al costat dels 12 cursos i tallers, "ja que una vegada ms es posa de manifest el suport d'altres entitats cap a la nostra ciutat per a aconseguir una completa agenda formativa que arribe a un gran pblic i que seguisca ajudant a avanar".

Leer ms...
 
Els Premis Globalis s'obrin a iniciatives innovadores de la provncia en la convocatria de 2017 PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
lunes, 02 de octubre de 2017
Els Premis Globalis s'obrin a iniciatives innovadores de la provncia en la convocatria de 2017

La Fundaci Globalis, amb el suport de l'Ajuntament de Vila-real, llancen Premis Globalis edici 2017, amb l'objectiu de guardonar joves empreses amb un alt component d'innovaci. Els Premis Globalis volen identificar, reconixer, promoure i divulgar l'esfor dels emprenedors que estan al capdavant d'aquestes joves iniciatives empresarials. Aquests premis pretenen valorar i recompensar els seus esforos i capacitats per a portar-los endavant, mostrant exemples que animin iniciatives semblants.

Com a novetat respecte a les edicions anteriors, la vinculaci al municipi de Vila-real ser valorada positivament per deixar de ser un requisit indispensable per als aspirants a aquesta convocatria. S'atorgar un primer premi valorat en 1.500 euros, patrocinat per Multipticas, i dos accssits de 500 euros patrocinats per Dolores Corts i Vidres, a ms del Premi Trajectria, que patrocina la Fundaci Jos Soriano. Tamb les empreses Esmalglass-Itaca, Elite Ciments i Auto-Real Vila-real.

El guard Vila-real Innpulso, que s'atorga juntament a l'Ajuntament de la ciutat, reconeixement per a l'empresa que representar a la ciutat de Vila-real en els diferents trobades organitzades en el marc de la xarxa nacional de Ciutats de la Cincia i la Innovaci, s ser per a una empresa que s'ubique o tinga vinculaci amb la ciutat.

El termini de presentaci de candidatures est obert fins el 19 de novembre a les 15.00 hores, i podran participar aquelles pimes, cooperatives, empresaris individuals, comeros i establiments hostalers, independentment de la seua forma jurdica, que hagen arrencat l'activitat desprs del 2011, i que tinguen un carcter innovador, entenent aquesta innovaci en sentit ampli (producte, processos, model de negoci, comercialitzaci ...). Per participar hauran d'omplir i enviar per correu electrnic el formulari de la seua candidatura, presentant la seua empresa, producte, oportunitat detectada, entre altres punts. Els finalistes hauran de defensar la seua empresa davant del jurat avaluador, format per les entitats de la provncia ms significatives en matria d'innovaci i emprenedoria. Els interessats poden descarregar-se les bases de la convocatria i el formulari de participaci en www.fundacionglobalis.org.

Leer ms...
 
L'Aula de Transparncia i Bon Govern de l'UJI recala dem a la BUC per a tractar la nova llei... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
lunes, 02 de octubre de 2017

La Seu de la Plana de la Universitat Jaume I, situada a la Biblioteca Universitria del Coneixement (BUC), acull aquest dimecres, 4 d'octubre, una nova sessi de l'Aula de Transparncia, Bon Govern i Participaci Ciutadana. La iniciativa, organitzada per l'UJI i finanada per la Conselleria de Transparncia, Responsabilitat Social, Participaci Social i Cooperaci, est dirigida per Marta Oller i Beatriz Toms i comptar amb la participaci de la professora Sara Sistero.

La sessi tindr lloc de 17.00 a 19.00 hores i s'hi abordaran els aspectes bsics de la Llei valenciana de transparncia, bon govern i participaci ciutadana, en foment de la cultura ciutadana necessria per a la seua realitzaci prctica. La sessi est oberta a totes les persones interessades, amb entrada lliure fins a completar la capacitat.

Leer ms...
 
<< Inicio < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Siguiente > Final >>

Resultados 169 - 189 de 33498
Imagen aleatoria
Fotolog
Vilablogs
En los foros
Noticias
Villarreal CF
Ofertas trabajo
Hay 1 invitado en lnea
Erfurt live leer
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

buying oem software