Vila-real.com: el portal de Vila-real (Villarreal) en Internet - Inicio
leer

 

Erfurt live Header8
Inicio
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0
Inicio
Foros de opinin
Buscar
Fotolog Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Blogs Vila-realencs
Farmacia de guardia
Cita previa mdico
Vista area
Info Meteorolgica
Enlaces
Archivo noticias
Patrocinadores
Contactar
Fotos del poble
Turismo
Informacin general
Historia
San Pascual
Francisco Trrega
Arte y museos
Junta de Fiestas.
Calendario de fiestas
Comer y Dormir
Moverse por Vila-real
Plano y Callejero
Qu tiempo har?
Cmo llegar
Vila-real en vdeo
Tourist Info
About Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Identificarse

Recuperar clave?
Sindicar

Ms de 45.000 alumnes participen de l'anellament cientfic d'aus a la desembocadura del Millars... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
lunes, 13 de noviembre de 2017
Ms de 45.000 alumnes participen de l'anellament cientfic d'aus a la desembocadura del Millars en els darrers 25 anys

El Grup Au d'Ornitologia de Castell compleix 25 anys organitzant tallers d'anellament cientfic en el Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars dirigits a alumnes d'Educaci Primria i Secundria de la provncia de Castell. Des que l'any 1992 comenaren les activitats d'educaci ambiental protagonitzades per les aus, han passat per diversos paratges de riu Millars ms de 45.000 alumnes procedents de collegis i instituts de Vila-real, Almassora, Borriana i Sogorb. 

Els membres del Grup Au munten xarxes japoneses destinades a l'anellament cientfic. Amb una xicoteta representaci de les espcies que es capturen s'imparteix un taller ambiental destinat als alumnes. "Nosaltres arribem vora les 7 del mat al riu. Muntem les xarxes a la vora de les aiges del Millars per en un paratge el ms prxim possible a l'escola que haja de venir eixe dia. Cap a les 9.30 hores, arriben els xiquets amb els mestres o professors i un tcnic de l'Ajuntament. Els fem una jornada d'anellament adaptada per xiquets de Primria o Secundria. Els repartim unes guies d'aus i ells han d'identificar les espcies capturades. Els expliquem com esbrinar l'edat i el sexe de l'au. Prenem mesures davant d'ells i anem contant-los el motiu pel qual prenem eixes mesures i el sentit que t l'anellament cientfic. Tamb els expliquem que aquest mtode de captura nicament el podem fer els anelladors cientfics autoritzats pel Ministeri de Medi Ambient i la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana", detallat l'anellador cientfic i membre del Grup Au Bruno Sanchs.

Aquesta activitat, que t com a protagonistes les xicotetes aus passeriformes i els alumnes d'entre 8 i 16 anys, s'ha desenvolupat al Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars, una zona humida castellonenca que atresora una potencialitat extraordinria per al desenvolupament de l'educaci ambiental i la conservaci de la natura. "El que fa l'activitat de l'anellament s canviar actituds principalment en algunes localitats castellonenques on la relaci entre l'au i la persona ha sigut molt poc ortodoxa pel tema de la caa. Aleshores cal canviar actituds i els xiquets i xiquetes han de veure d'alguna manera com l'animal est per a gaudir-lo i per descomptat, per a gaudir-lo en vida. s un tema que ha de veure amb la conservaci i amb el canvi d'actituds. Es tracta de conixer, que s el nostre lema de sempre, conixer per a conservar", explica Joan Castany, president del Grup Au d'Ornitologia.

Leer ms...
 
Vila-real y la Acadmia Valenciana de la Llengua impulsen el foment del valenci amb la... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
domingo, 12 de noviembre de 2017

L'Ajuntament de Vila-real segueix treballant en l'impuls i foment del valenci a travs de diferents iniciatives, grcies al conveni de collaboraci subscrit amb l'Acadmia Valenciana de la Llengua (AVL). Amb aquest objectiu, la Regidoria de Normalitzaci Lingstica organitzar la prxima edici de la Jornada Jaume I, que es va celebrar per primera vegada a Alzira, al 2016. 

"Es tracta d'una jornada centrada a difondre la figura i l'poca del monarca fundador del Regne de Valncia i, vist l'xit i inters suscitats en la seua primera edici al municipi valenci, hem sollicitat a l'AVL la coorganitzaci de la sessi", explica el regidor de Normalitzaci Lingstica, Santi Cortells, qui assegura que "tant l'AVL com l'Ajuntament d'Alzira han mostrat la seua disposici sobre aquest tema". D'aquesta manera, la Junta de Govern de l'AVL ha acordat coorganitzar la Jornada Jaume I amb tots dos ajuntaments i establir que el municipi de celebraci de la sessi ser, de manera alterna, Vila-real o Alzira. 

El primer d'ells ser Vila-real, que, abans de finalitzar l'any, s'encarregar de l'organitzaci de l'acte. "Des de l'Ajuntament estem en contacte amb l'AVL per a determinar els preparatius i fixar una data, de manera que en breu donarem a conixer tots els detalls de la cita per a les persones que desitgen participar", afirma Cortells.

Leer ms...
 
Rafael Beltrn i Jacinto Heredia compondran la pea musical del 400 aniversari de la... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
domingo, 12 de noviembre de 2017
Rafael Beltrn i Jacinto Heredia compondran la pea musical del 400 aniversari de la beatificaci de sant Pasqual

L'Ajuntament de Vila-real ha encomanat al compositor vila-realenc i Fill Predilecte de la ciutat, Rafael Beltrn Moner, la composici d'una obra musical per a estrenar-la amb motiu de la commemoraci del 400 aniversari de la beatificaci de sant Pasqual, pel papa Pau V, el 19 d'octubre de 1618. L'alcalde, Jos Benlloch, li ha traslladat al msic la "illusi i l'orgull de la ciutat" de comptar amb la seua aportaci a aquesta important efemride. 

"Ens honraria especialment que les celebracions que tinguen lloc a la ciutat ho feren tenint la seua msica com a protagonista, cosa que seria, a ms d'emotiva, significativa", assegura Benlloch, qui ha formalitzat la comanda al Fill Predilecte coincidint amb la commemoraci del dia del Centenari del patronatge, concedit el 14 de novembre de 1917. Per a oficialitzar la petici, Benlloch s'ha reunit amb el compositor i amb l'escriptor i historiador local Jacinto Heredia, qui collaborar en la redacci dels textos de l'obra musical. "Aquesta pea quedar guardada a l'Arxiu Municipal i formar part de la histria de Vila-real", detalla l'alcalde. "La ciutat est ms que agrada a tots dos per acceptar aquesta important encomana", assenyala Benlloch.

Les activitats en commemoraci del Centenari del patronatge de sant Pasqual continuen dilluns amb la missa pontifical que oficiar el bisbe, Casimiro Lpez, a la baslica de Sant Pasqual (18.30 h).

Leer ms...
 
El Concurs de guitarra i tallers per a joves Francesc Trrega convoca una nova edici PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
domingo, 12 de noviembre de 2017

L'Associaci cultural Rondalla Francesc Trrega i l'Institut d'Educaci Secundria Francesc Trrega de Vila-real promouen el XXII Concurs de Guitarra per a Joves, que, juntament amb tallers musicals de guitarra, tindr lloc els dies 2 i 3 de desembre de 2017. La finalitat del concurs, que compta amb la collaboraci de l'Ajuntament de Vila-real, s retre homenatge al guitarrista i motivar els joves en el coneixement de la msica del mestre vila-realenc.

El concurs es desenvolupar parallel al tallers de guitarra, com a complement a les sessions, perqu els joves intrprets puguen gaudir de l'emoci i superaci personal a la vegada de aplicar les tcniques adquirides als tallers. Podran participar tots els joves intrprets de guitarra de 11 a 21 anys que estiguen cursant secundria, Formaci Professional o Batxillerat, a ms dels estudiants del grau elemental o professional de guitarra. 

Per a les inscripcions, hi ha tres modalitats, ja siga per a tallers, per al concurs o per a ambdues activitats. La quota nica d'inscripci s de 30 euros (20 euros per als socis).

Leer ms...
 
Vila-real i l'Acadmia Valenciana de la Llengua impulsen el foment del valenci amb la... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
domingo, 12 de noviembre de 2017

L'Ajuntament de Vila-real continua treballant en l'impuls i foment del valenci a travs de diferents iniciatives, grcies al conveni de collaboraci subscrit amb l'Acadmia Valenciana de la Llengua (AVL). Amb aquest objectiu, la Regidoria de Normalitzaci Lingstica organitzar la prxima edici de la Jornada Jaume I, que es va celebrar per primera vegada a Alzira, el 2016. 

"Es tracta d'una jornada centrada a difondre la figura i l'poca del monarca fundador del Regne de Valncia i, vist l'xit i inters suscitats en la seua primera edici al municipi valenci, hem sollicitat a l'AVL la coorganitzaci de la sessi", explica el regidor de Normalitzaci Lingstica, Santi Cortells, qui assegura que "tant l'AVL com l'Ajuntament d'Alzira han mostrat la seua disposici sobre aquest tema". D'aquesta manera, la Junta de Govern de l'AVL ha acordat coorganitzar la Jornada Jaume I amb tots dos ajuntaments i establir que el municipi de celebraci de la sessi ser, de manera alterna, Vila-real o Alzira. 

El primer d'ells ser Vila-real, que, abans de finalitzar l'any, s'encarregar de l'organitzaci de l'acte. "Des de l'Ajuntament estem en contacte amb l'AVL per a determinar els preparatius i fixar una data, de manera que en breu donarem a conixer tots els detalls de la cita per a les persones que desitgen participar-hi", afirma Cortells.

Leer ms...
 
Els horts urbans Fila 13 adjudiquen dues parcelles a usuaris en llista d'espera i programen la... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
sbado, 11 de noviembre de 2017
Els horts urbans Fila 13 adjudiquen dues parcelles a usuaris en llista d'espera i programen la renovaci de contractes

La Regidoria d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climtic de Vila-real acaba d'adjudicar a dos usuaris en llista d'espera dues parcelles lliures dels horts urbans. El regidor de l'rea, Josep Pasqual Sancho, explica que, "tot i que en l'actualitat tot el recinte est al complet, sempre hi ha algun cas de persones que renuncien a seguir fent s del seu espai, per la qual cosa aprofitem per a donar pas a altres vens que s desitgen aprendre a conrear".

En aquest sentit, anuncia que 32 de les parcelles en s venceran el contracte l'any que ve, per la qual cosa tornaran a ser sortejades al mes d'abril. "En 2018 es compliran tres anys des de la creaci dels horts urbans i les persones que han ocupat terrenys des del primer dia -abans de l'ampliaci del projecte- i han anat fent renovacions anuals hauran assolit el mxim establert", explica. "No obstant a", puntualitza, "tots ells podran tornar a sollicitar parcella i, en cas que se'ls adjudique, s'intentar que tornen a ocupar la mateixa, ja que molts han realitzat xicotetes inversions en material de reg o altres elements necessaris per als seus cultius". En tot cas, aquells que es presenten per primera vegada tamb tindran opcions d'obtenir l'adjudicaci, ja que, de moment, se sap que hi haur quatre apartats lliures per a nous usuaris. "Estem treballant en un canvi d'ordenana, perqu es puga aplicar ja a l'abril, per la qual cosa una vegada estiga tot a punt anunciarem amb temps els terminis perqu tothom puga participar".

En total, els horts urbans Fila 13 compten amb 43 parcelles de al voltant de 40 metres quadrats, tres ms de 73 metres per a associacions i una ms per a compostatge. El 44% dels espais est ocupat per vens majors de 45 anys; el 29% sn jubilats, i el 27% sn estudiants o treballadors a temps parcial.

Leer ms...
 
La Policia Local de Vila-real impulsa una campanya de control de l's del telfon mbil durant... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
sbado, 11 de noviembre de 2017

La Policia Local de Vila-real, en collaboraci amb la Direcci General de Trnsit (DGT), inicia dem una campanya de vigilncia i control de l's del telfon mbil durant la conducci. La Unitat de Trnsit del cos ser l'encarregada de dur a terme els controls, que es perllongaran fins al prxim dia 19, en collaboraci amb la Unitat de Resposta Policial (URP).

Tal com assenyala la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gmez, "la distracci al volant constitueix una de les principals causes dels accidents i l's indegut del telfon mbil s un factor que multiplica per quatre el risc de patir un sinistre". En aquest sentit, destaca que "desprs d'un minut i mig de parlar pel mbil, fins i tot amb mans lliures, el conductor no percep el 40% dels senyals, la velocitat mitjana baixa un 12%, el ritme cardac s'accelera bruscament i es tarda ms a reaccionar". De fet, segons diversos estudis, la perillositat per un s inadequat pot arribar a ser equiparable a la conducci amb excs d'alcohol. 

"El telfon mbil aporta seguretat i protecci, especialment en moments d'urgncia o de necessitat, per un mal s pot ser perills", assegura. Per a, es recomana no atendre el telfon mentre es condueix i tamb evitar telefonar a una persona si sabem que va conduint, ja que "tots som responsables". L'incompliment de la normativa s considerada una infracci greu multada amb 200 euros i la prdua de tres punts del carnet.

Leer ms...
 
Els Llusos corre pel cncer infantil amb la VI Cursa solidria PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
sbado, 11 de noviembre de 2017
Els Llusos corre pel cncer infantil amb la VI Cursa solidria

La Cursa solidria dels Llusos ha celebrat la sisena edici amb prop de mig miler d'atletes en un recorregut de cinc quilmetres pels carrers de la ciutat a benefici d'Aspanion i el projecte Pintando el camino en rosa. El regidor d'Esports i Salut, Javier Serralvo, ha acompanyat l'entitat en el lliurament de trofeus als guanyadors. La cursa ha comptat tamb amb una recollida d'aliments no peribles a benefici de Critas.

Consulta les classificacions ac

Ms imatges de la cursa, en el Flickr de l'Ajuntament

Leer ms...
 
La V Setmana Trrega s'acomiada amb un homenatge musical al mestre vila-realenc en la Gala... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
sbado, 11 de noviembre de 2017
La V Setmana Trrega s'acomiada amb un homenatge musical al mestre vila-realenc en la Gala Trrega

L'Auditori Municipal Msic Rafael Beltrn de Vila-real s'ha vestit de llarg per acollir la Gala Trrega, un cita musical que posa el punt i final a la V Setmana Trrega. Solistes de la talla d'Anders Clemens ien (Noruega), Al Arango (Cuba) i David Eres Brun (Espanya) han fet sonar a la guitarra peces del mestre vila-realenc, amb la collaboraci d'escoles de dansa i cors escolars, per a oferir un espectacle amb ms de 100 artistes sobre l'escenari en homenatge a Francesc Trrega. L'Estudi de dansa Cristina Lozano, l'Escola de dansa Mnica Parra, Rythme escola de dansa i arts, l'acadmia de la dansa M Pilar Izquierdo, l'Escola de dansa Cristina Ros, el Centre municipal de les arts Rafel Mart de Viciana, el Cor de la Uni Musical La Lira, el Cor CP Botnic Calduch, el Cor Fundaci Flors i el Cor CP Pintor Gimeno Barn han estat les entitats collaboradores.

Dissabte per la vesprada, ha tingut lloc a la Casa dels Mundina el concert 'Integral Trrega', interpretat per Alfred Feenstra (Holanda), Spyros Kaniaris (Grcia) i David Eres Brun (Espanya), juntament amb el Cor Innuendo.

Leer ms...
 
El projecte europeu MEDES avana en la creaci d'un segell de qualitat per a promoure la... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
viernes, 10 de noviembre de 2017
El projecte europeu MEDES avana en la creaci d'un segell de qualitat per a promoure la mediaci escolar en la UE

El regidor de Cooperaci i Integraci, lvaro Escorihuela, ha participat aquesta setmana a la localitat italiana de Sacile en la cinquena reuni transnacional del projecte europeu MEDES, que lidera Vila-real per a la promoci de la mediaci escolar a Europa. La trobada ha servit per a l'intercanvi de bones prctiques mediadores i avanar en els objectius del programa, finanat pel programa europeu Erasmus+, entre els quals es troben l'elaboraci d'un manual de la mediaci escolar i un segell de qualitat de les prctiques mediadores a Europa. 

A ms de Vila-real i l'Ajuntament de Sacile, en el projecte MEDES participen l'IES Miralcamp, l'Istituto Comprensivo di Sacile, l'associaci educativa El Porc Esp i la Cooperativa Itaca. Representants de les entitats implicades han participat en la trobada, en el qual, a ms d'afrontar l'organitzaci de l'ltima fase del projecte, que conclour el 2018, han pogut compartir les bones prctiques i experincies que, des de fa ja una dcada, han convertit Vila-real en una de les referncies en l'aplicaci d'estratgies mediadores per a la prevenci o resoluci de conflictes en l'mbit escolar, educatiu i social. En aquesta lnia, els docents i pares del Istituto Comprensivo, aix com formadors i educadors, han pogut aprofitar la presncia a Sacile de la directora de l'IES Miralcamp, Mara ngeles Alba, i del docent i formador en mediaci Francisco Jos Us, aix com representants de l'associaci educativa El Porc Esp, per a conixer les experincies i bones prctiques en aquest camp.

"Vila-real, amb les experincies pioneres de l'IES Miralcamp, s un dels principals referents en l'aplicaci prctica de la mediaci escolar i tot eixe cabal d'experincia el posem a la disposici del projecte europeu per a promoure i afermar una metodologia de la qual ens sentim particularment orgullosos, perqu suposa l's de la paraula i l'empatia per a resoldre situacions de conflicte que, en un mbit com l'educatiu, poden resultar particularment nocives", assenyala Escorihuela, qui recorda que Vila-real lidera aquest programa europeu. En la reuni, s'ha abordat tamb la participaci dels alumnes en les XI Jornades d'Alumnes Mediadors de l'IES Miralcamp o la pgina web del projecte. 

L'objectiu del projecte MEDES s harmonitzar una nova aproximaci metodolgica de la mediaci escolar que tinga tamb en compte els resultats de l'anomenada 'mediaci humanstica' italiana, per a crear un procediment innovador aplicable a nivell europeu. Per a aconseguir aquest objectiu, a ms de crear un 'manual d's' de la mediaci, que ser presentat i posat a la disposici de la poblaci online quan finalitze el projecte, el programa incideix en la formaci d'adults i joves, aquests ltims seleccionats entre els estudiants dels dos instituts collaboradors. Els alumnes es trobaran en una setmana de treball, socialitzaci i experincia comuna a Vila-real el prxim mes de mar; posteriorment, a Sacile, al maig. Aquesta ltima trobada s'emmarcar en la conclusi del projecte i presentaci dels resultats.

Mentrestant, la taula de coordinaci del projecte ha llanat un concurs d'idees entre els alumnes mediadors (formats i en formaci) dels dos centres docents participants amb l'objectiu dissenyar el logo que ser utilitzat per a la certificaci de qualitat MEDES de les entitats educatives que vulguen aplicar el mtode. Aquest segell de qualitat certificar, en els prxims anys, l'estndard de qualitat de la mediaci escolar.

Leer ms...
 
Vila-real llana el projecte Nius de llibres per animar la lectura en jardins i espais pblics... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
viernes, 10 de noviembre de 2017
Vila-real llana el projecte Nius de llibres per animar la lectura en jardins i espais pblics amb una primera caseta a la Maiorasga

L'Ajuntament de Vila-real segueix treballant pel foment de la lectura entre els vens i per a a acaba d'installar el primer niu de llibres en l'espai obert, en un projecte innovador que porta la filosofia del Bookcrossing o intercanvi de llibres a llocs sensibles com les sales de pediatria o els jardins. En concret, el primer niu de llibres anomenat aix per la seua forma de caseta d'ocells, s'ha installat al jard de la Maiorasga, desprs de portar a les sales d'espera de Pediatria del centre de salut de Carinyena dues prestatgeries amb contes i fitxes per a acolorir. 

En aquesta ocasi, la Regidoria d'Innovaci, dirigida per Mnica Maas, ha decidit situar aquest primer niu d'exterior al jard de la Maiorasga. Aix, des de fa uns dies, els usuaris del parc han pogut observar l'existncia d'una caseta de fusta plena de llibres aptes per a totes les edats que conviden a llegir a majors i xicotets.

"Si les prestatgeries de Carinyena han sigut acollides amb gran expectaci i han sigut un xit entre els ms xicotets, no ho est sent menys aquest segon punt de lectura, que en aquesta ocasi es troba en l'espai obert, en un jard, on ja sabem que est generant un gran inters entre els xiquets que acudeixen a jugar per les vesprades i entre els adults", explica Maas, qui agraeix als usuaris i visitants "la cura, civisme i respecte amb el qual estan tractant el material a la seua disposici, que s de tots". Desprs de comprovar l'xit d'aquestes dues primeres accions, Innovaci ja est treballant en el tercer punt de lectura, que suposar la installaci del segon niu de llibres en una altra zona de la ciutat, en aquest cas, el jard de Jaume I. "Estem molt satisfets de veure com els ms xicotets, en lloc d'agafar el mbil dels seus pares per a entretenir-se, opten pels llibres i en els ltims dies estem veient tamb escenes de lectura en famlia, cosa que ens enorgulleix i que demostra que podem canviar la tendncia per a recuperar i facilitar un exercici tan sa i recomanable", explica la regidora d'Innovaci.

La iniciativa parteix del programa d'intercanvi de llibres Bookcrossing de Vila-real, que, grcies al suport de la Regidoria d'Innovaci, ha anat creixent en volum i difusi, per a convertir-se en una campanya d'animaci a la lectura en tot el casc urb. "La lectura s molt beneficiosa per a la salut mental i per aix volem que arribe a tothom", destaca Maas, qui assegura que "les casetes de fusta per a llibres compten amb un tractament antihumitat perqu no es faa malb el material de l'interior". "Els llibres es poden llegir all mateix i deixar-los de nou a la caseta o es poden portar a casa i portar uns altres a canvi, que des de l'Ajuntament etiquetarem i posarem en circulaci novament", explica. 

Maas agraeix la collaboraci de la coordinadora d'AMPA, que aporta llibres per a l'intercanvi tant a la BUC com a la Casa dels Mundina i als dos punts de lectura. "Molts dels exemplars que rebem porten, fins i tot, dedicatries de la persona que l'ha deixat perqu qui ho reba les llija, cosa que resulta molt emotiu", assenyala la regidora. "Esperem que el niu del jard Jaume I tinga el mateix xit que els anteriors i que prompte puguem anunciar l'ampliaci del projecte a altres zones d'inters, parcs, centres de salut i edificis municipals", conclou la regidora d'Innovaci.

Leer ms...
 
<< Inicio < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Siguiente > Final >>

Resultados 43 - 63 de 33517
Imagen aleatoria
Fotolog
Vilablogs
En los foros
Noticias
Villarreal CF
Ofertas trabajo
Erfurt live leer
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

buying oem software