Vila-real.com: el portal de Vila-real (Villarreal) en Internet - Inicio
leer

 

Erfurt live Header8
Inicio
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0
Inicio
Foros de opinin
Buscar
Fotolog Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Blogs Vila-realencs
Farmacia de guardia
Cita previa mdico
Vista area
Info Meteorolgica
Enlaces
Archivo noticias
Patrocinadores
Contactar
Fotos del poble
Turismo
Informacin general
Historia
San Pascual
Francisco Trrega
Arte y museos
Junta de Fiestas.
Calendario de fiestas
Comer y Dormir
Moverse por Vila-real
Plano y Callejero
Qu tiempo har?
Cmo llegar
Vila-real en vdeo
Tourist Info
About Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Identificarse

Recuperar clave?
Sindicar

La mirada sobre el canvi climtic del consultor de l'HOAC lvar Miralles commemora a Vila-real... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
domingo, 04 de junio de 2017
La mirada sobre el canvi climtic del consultor de l'HOAC lvar Miralles commemora a Vila-real el Dia del Medi Ambient

La conferncia 'Medi ambient i canvi climtic des de l'ptica del cristianisme actual', pronunciada pel sacerdot i consultor de l'HOAC lvar Miralles, ha servit per commemorar a Vila-real el Dia Mundial del Medi Ambient. El regidor d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climtic, Josep Pasqual Sancho, ha assistit a la xarrada, a la sala de conferncies de la Fundaci Caixa Rural Vila-real.

Leer ms...
 
L'Ajuntament condemna els atemptats de Londres amb un minut de silenci PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
domingo, 04 de junio de 2017
L'Ajuntament condemna els atemptats de Londres amb un minut de silenci

La corporaci municipal, encapalada per la tinent d'alcalde Silvia Gmez, ha guardat este migdia un minut de silenci en solidaritat amb les vctimes dels atacs del dissabte per la nit en Londres. L'Ajuntament de Vila-real se suma, d'esta manera, a la convocatria de la FEMP en defensa de la llibertat, la democrcia i la convivncia i mostra la condemna unnime als atemptats.

Leer ms...
 
Vila-real celebrar el Dia del Major amb un reconeixement a vens i associacions de la tercera... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
domingo, 04 de junio de 2017
Vila-real celebrar el Dia del Major amb un reconeixement a vens i associacions de la tercera edat a la Casa dels Mundina

L'Ajuntament de Vila-real celebrar el Dia del Major, declarat per Nacions Unides el 15 de juny, amb una jornada ldica en la qual es far un reconeixement als vens i associacions que treballen amb la tercera edat a la ciutat. La regidora de Famlia, Rosario Royo, ha anunciat la jornada, que pretn "posar en valor la figura de les persones majors, que sn la principal referncia en la qual tota la societat ens haurem de fixar". "Els majors ens han transms sempre la histria, el saber i les tradicions i mereixen el nostre reconeixement", puntualitza.

Per aquest motiu, a la cita estan convidats tots els majors de la ciutat, "acudisquen o no als centres de majors, perqu aquest s el seu dia". Un dia en el qual des de l'Ajuntament s'aprofitar per a felicitar i homenatjar les entitats que "porten anys treballant amb aquestes persones, organitzant activitats per canalitzar les seues motivacions i mantenir actius als nostres majors", explica. Especialment, destaca el paper que juga el CEAM de l'Olivera, que "no noms compta amb una revista parlada, un cor i un grup de teatre, sin tamb amb un taller molt interessant en el qual els usuaris relaten la seua vida i confeccionen un arbre que resumeix unes histries que paga la pena conixer".

Sota el ttol Histries de vida, el Dia del Major donar a conixer una senzilla publicaci que recopila aquestes histries, que els seus protagonistes explicaran de viva veu. A ms, en l'acte es far un reconeixement a les juntes directives de les associacions de majors de Vila-real "per tot el treball que fan organitzant tot tipus d'activitats i per tenir sempre les portes obertes".

Les histries de vida es completaran amb la participaci de doa Purita. "Cercant persones majors que han sigut un referent a la nostra ciutat", explica Royo, "hem trobat una mestra jubilada que ens explicar les seues vivncies. Es tracta de Purificaci Andreu, ms coneguda com doa Purita, que a ms t un llibre amb la seua experincia de vida, que narrar amb l'acompanyament musical d'ngel Gil a la guitarra i Llusa Ros al violoncel".

"Vila-real compta amb ms de 10.000 majors de 60 anys i per a volem, a travs d'aquest senzill acte, valorar el llegat que ens deixa cadascuna d'aquestes persones, que sn un referent per a tota la ciutadania", afirma Royo. La regidora convida tots els vens a participar d'aquesta jornada, que se celebrar a la Casa dels Mundina el 15 de juny, de 10.00 a 13.00 hores.

Leer ms...
 
Vila-real tracta en Reciplasa 19.000 tones de fem en 2016 i augmenta en 1.000 tones el volum de... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
sbado, 03 de junio de 2017
Vila-real tracta en Reciplasa 19.000 tones de fem en 2016 i augmenta en 1.000 tones el volum de residus en cinc anys

L'Ajuntament de Vila-real va derivar l'any passat 18.985.200 quilos de brosses domstiques i altre tipus residus per al seu tractament i eliminaci en la planta de l'empresa pblica Reciplasa, del consell d'administraci de la qual forma part el consistori. Aquesta xifra suposa ms de mil tones ms de residus dels generats fa a penes cinc anys, amb 17.966 tones gestionades en 2013. Des de 2011, la mitjana de fem de Vila-real derivat a la planta d'Onda s'ha situat en 18.493.243 quilos, amb quasi 111.000 tones.

Els residus derivats a l'estaci de Reciplasa procedeixen tant de la recollida domiciliria com de mercats, neteja viria, residus clnics, voluminosos o recollida en ecoparc. El principal volum de deixalles procedeix de les brosses domstiques, amb quasi 103.000 de les 111.000 tones gestionades des de 2011. En el primer trimestre d'enguany, la recollida domiciliria ha derivat ja a la planta de Reciplasa un total de 4.327.240 quilos de residus dels 4.593.960 generats en total.

"El tractament dels residus s un dels principals reptes als quals ens enfrontem els municipis i aix ho avala tamb el balan dels ltims anys, amb un increment significatiu i sostingut de les brosses generades que portem a Reciplasa per al seu correcte tractament i eliminaci", assenyala l'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch. "Aquest creixement, entorn de 400.000 quilos a l'any, unit a les exigncies cada vegada majors de les lleis sobre aquest tema i a les dificultats sorgides en la planta de tractament d'Onda, han suposat en els ltims anys un encariment importantssim del cost de la gesti de brosses", recorda el primer edil. 

En concret, l'import de l'eliminaci de residus s'ha encarit en 630.745 euros, passant de 1.052.548 euros en 2012 als 1.602.802 de 2016 o els 1.683.293 euros previstos en 2017. "A diferncia d'altres municipis, en el cas de Vila-real no disposem d'una taxa especfica de residus, per la qual cosa aquest encariment no s'ha repercutit directament en els vens. Per aix -sumat a l'obligaci de fer front a la factura de l'herncia, sentncies i empastres del PP-, desprs d'haver mantingut congelat l'IBI i abaixar la contribuci un 10% en 2014, enguany hem hagut d'ajustar els rebuts", recorda Benlloch. 

"El ritme de vida, els hbits de consum, l'increment de la poblaci o l'activitat econmica tenen un gran impacte en la generaci de residus. Des de les institucions, hem de donar resposta a la situaci i garantir el correcte tractament i eliminaci de les brosses, perqu d'a depn tamb la sostenibilitat del nostre desenvolupament i les generacions futures. Evidentment, a costa diners", apunta l'alcalde. Des de l'any 1994, Vila-real forma part de l'empresa pblica Reciplasa, juntament amb els municipis d'Almassora, Benicssim, Betx, Borriana, Castell, l'Alcora i Onda, on se situen les principals infraestructures de tractament i eliminaci de residus.

Leer ms...
 
El curs de socorrisme de Joventut ofereix un treball a l'estiu als 15 alumnes que han obtingut... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
sbado, 03 de junio de 2017
El curs de socorrisme de Joventut ofereix un treball a l'estiu als 15 alumnes que han obtingut el ttol, amb validesa a tot l'Estat

El regidor de Joventut, Xavier Ochando, ha lliurat els diplomes als 15 alumnes que han superat amb xit el curs de Socorrisme de SANEA 2008 SL. El ttol, homologat per ATEMAC Madrid i amb validesa a tot l'Estat, permet els alumnes treballar des del primer moment i l'empresa SANEA 2008 els garanteix un contracte des del proper 10 de juny fins al setembre. Tots els alumnes de l'any passat que han volgut repetir amb l'empresa enguany han continuat.

Leer ms...
 
Vila-real tracta en Reciplasa 19.000 tones de fem el 2016 i augmenta en 1.000 tones el volum de... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
sbado, 03 de junio de 2017
Vila-real tracta en Reciplasa 19.000 tones de fem el 2016 i augmenta en 1.000 tones el volum de residus en cinc anys

L'Ajuntament de Vila-real va derivar l'any passat 18.985.200 quilos de brosses domstiques i altre tipus residus per al seu tractament i eliminaci en la planta de l'empresa pblica Reciplasa, del consell d'administraci de la qual forma part el consistori. Aquesta xifra suposa ms de mil tones ms de residus dels generats fa a penes cinc anys, amb 17.966 tones gestionades el 2013. Des de 2011, la mitjana de fem de Vila-real derivat a la planta d'Onda s'ha situat en 18.493.243 quilos, amb quasi 111.000 tones.

Els residus derivats a l'estaci de Reciplasa procedeixen tant de la recollida domiciliria com de mercats, neteja viria, residus clnics, voluminosos o recollida en ecoparc. El principal volum de deixalles procedeix de les brosses domstiques, amb quasi 103.000 de les 111.000 tones gestionades des de 2011. En el primer trimestre d'enguany, la recollida domiciliria ha derivat ja a la planta de Reciplasa un total de 4.327.240 quilos de residus dels 4.593.960 generats en total.

"El tractament dels residus s un dels principals reptes als quals ens enfrontem els municipis i aix ho avala tamb el balan dels ltims anys, amb un increment significatiu i sostingut de les brosses generades que portem a Reciplasa per al seu correcte tractament i eliminaci", assenyala l'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch. "Aquest creixement, entorn de 400.000 quilos a l'any, unit a les exigncies cada vegada majors de les lleis sobre aquest tema i a les dificultats sorgides en la planta de tractament d'Onda, han suposat en els ltims anys un encariment importantssim del cost de la gesti de brosses", recorda el primer edil. 

En concret, l'import de l'eliminaci de residus s'ha encarit en 630.745 euros, i ha passat de 1.052.548 euros el 2012 als 1.602.802 de 2016 o els 1.683.293 euros previstos el 2017. "A diferncia d'altres municipis, en el cas de Vila-real no disposem d'una taxa especfica de residus, per la qual cosa aquest encariment no s'ha repercutit directament en els vens. Per aix -sumat a l'obligaci de fer front a la factura de l'herncia, sentncies i empastres del PP-, desprs d'haver mantingut congelat l'IBI i abaixar la contribuci un 10% el 2014, enguany hem hagut d'ajustar els rebuts", recorda Benlloch. 

"El ritme de vida, els hbits de consum, l'increment de la poblaci o l'activitat econmica tenen un gran impacte en la generaci de residus. Des de les institucions, hem de donar resposta a la situaci i garantir el correcte tractament i eliminaci de les brosses, perqu d'a depn tamb la sostenibilitat del nostre desenvolupament i les generacions futures. Evidentment, a costa diners", apunta l'alcalde. Des de l'any 1994, Vila-real forma part de l'empresa pblica Reciplasa, juntament amb els municipis d'Almassora, Benicssim, Betx, Borriana, Castell, l'Alcora i Onda, on se situen les principals infraestructures de tractament i eliminaci de residus.

Leer ms...
 
Vila-real implanta una eina innovadora dissenyada per l'UJI per a millorar l'atenci en serveis... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
viernes, 02 de junio de 2017

El departament municipal de Serveis Socials ha implantat una nova eina, dissenyada pel grup de recerca en Innovaci Social i Desenvolupament Hum (Social Innova) de la Universitat Jaume I, integrat en l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL), que permetr millorar l'atenci de la ciutadania i promoure poltiques inclusives. L'eina, sorgida d'un estudi encarregat pel consistori per a conixer les necessitats i manques de l'rea, crea per primera vegada en aquesta mbit un model integrat d'indicadors socials i territorials que permeten planificar poltiques orientades a les persones.

"A partir d'un estudi de lnia base de Serveis Socials, i grcies al treball del grup de recerca Social Innova de l'UJI i la seua directora, Raquel Agost, hem pogut integrar en nic model dades procedents de diferents mbits amb una srie d'indicadors socials, la qual cosa ens ofereix una complet mapa de la realitat social de Vila-real i una eina tecnolgica innovadora i nica per poder detectar millor les necessitats de la ciutadania i donar-los una millor resposta des de l'Ajuntament", valora el regidor de Serveis Socials, lvaro Escorihuela. En concret, l'eina integra per primera vegada en un model nic el Sistema d'Informaci Territorial (SIT) amb la base de dades dels Serveis Socials municipals. El resultat s una aplicaci informtica, anomenada SITV_Social Innova, que resulta "una eina molt til per a fer estudis i seguiments d'intervenci social tenint en compte la variable del territori, dels condicionants dels barris dels municipis", argumenta Agost, qui insisteix en la importncia que les persones siguen "el centre de l'atenci social".

Un dels objectius del treball s proporcionar eines municipals tils en "la diagnosi, planificaci, avaluaci i seguiment de les poltiques de serveis socials amb la finalitat d'ajudar a millorar la vida de la ciutadania, promoure els barris inclusius i optimitzar els plans de prevenci comunitria", assenyala la professora de Psicologia Social de l'UJI. L'eina, desenvolupada amb la collaboraci del Grup d'Estudis Socials d'Intervenci i Innovaci (GESinn) de la Universitat de Valncia a travs del IIDL, i els departaments municipals de Serveis Socials, Urbanisme i Noves Tecnologies- podria exportar-se a altres corporacions.

"Aquest treball permet posar en com en un rea com els Serveis Socials eines fins ara independents i posar la tecnologia al servei de les persones", agrega Escorihuela. "Una innovaci social, en la lnia de la nostra marca de Ciutat de la Cincia i la Innovaci, que suposa, sobretot, un salt qualitatiu en all que s la nostra principal prioritat: la cohesi i el benestar social", conclou el regidor.

Leer ms...
 
Centres educatius de diverses poblacions participen a la IV Jornada d'Intercanvi d'Experincies... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
viernes, 02 de junio de 2017
Centres educatius de diverses poblacions participen a la IV Jornada d'Intercanvi d'Experincies en Educaci Ambiental

El Termet de la Mare de Du de Grcia ha estat durant tot aquest dissabte escenari de la IV Jornada d'Intercanvi d'Experincies en Educaci Ambiental. Una sessi organitzada per la Regidoria de Termet, amb la collaboraci del Seminari d'Educadors Ambientals, els Centres de Formaci, Innovaci i Recursos Educatius (CEFIRE) i l'Associaci Valenciana d'Educaci Ambiental i Desenvolupament Sostenible, que reuneix a centres d'educaci Primria i Secundria de diversos municipis amb l'objectiu de presentar les seues experincies en l'mbit de l'educaci ambiental.

Durant la sessi, l'alumnat de tots els centres ha exposat les seues experincies a travs d'una srie de panells i mitjanant una presentaci davant el pblic. El programa de la jornada ha comptat tamb amb la xarrada Com estem aconseguint fer la nostra escola un lloc sostenible, seguida d'una activitat ldica voluntria per a l'alumnat.

Per la vesprada, els professors responsables de cada centre comentaran les experincies presentades i l'alumnat ha pogut participar en diverses activitats ldiques a crrec d'Ecoembes. La jornada, que ha comptat amb la presncia de la regidora de Termet, Rosario Royo, ha finalitzat amb la presentaci d'un nou equipament ambiental, l'avaluaci de la sessi i la cloenda oficial.

Leer ms...
 
Tallers de dansa contempornia al Termet i l'EMD prenen el relleu de les actuacions en el... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
viernes, 02 de junio de 2017
Tallers de dansa contempornia al Termet i l'EMD prenen el relleu de les actuacions en el Vila-real en dansa

Els tallers professionals han pres el relleu del festival Vila-real en dansa en el mat del dissabte, amb sessions professionals a l'Escola Municipal de Dansa i els workshops oberts al Termet de la Mare de Du de Grcia. Les sessions formatives precedeixen a les jornades de dansa breu, amb l'exhibici de peces curtes de dansa contempornia a l'Auditori dissabte i diumenge per la vesprada. La sessi de Dansa en famlia de diumenge (12.00 hores) completa el programa.

Leer ms...
 
33a Escola esportiva d'estiu PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
viernes, 02 de junio de 2017
33a Escola esportiva d'estiu

Durada de l'1 de juny de 2017 fins al 4 d'agost de 2017
Leer ms...
 
Estiu actiu PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
viernes, 02 de junio de 2017
Estiu actiu

Durada de l'1 de juny de 2017 fins al 4 d'agost de 2017
Leer ms...
 
<< Inicio < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Siguiente > Final >>

Resultados 64 - 84 de 32924
Imagen aleatoria
Fotolog
Vilablogs
En los foros
Noticias
Villarreal CF
Ofertas trabajo
Erfurt live leer
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

buying oem software