Vila-real.com: el portal de Vila-real (Villarreal) en Internet - Inicio
leer

 

Erfurt live Header8
Inicio
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0
Inicio
Foros de opinin
Buscar
Fotolog Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Blogs Vila-realencs
Farmacia de guardia
Cita previa mdico
Vista area
Info Meteorolgica
Enlaces
Archivo noticias
Patrocinadores
Contactar
Fotos del poble
Turismo
Informacin general
Historia
San Pascual
Francisco Trrega
Arte y museos
Junta de Fiestas.
Calendario de fiestas
Comer y Dormir
Moverse por Vila-real
Plano y Callejero
Qu tiempo har?
Cmo llegar
Vila-real en vdeo
Tourist Info
About Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Identificarse

Recuperar clave?
Sindicar

Serveis Socials elabora el primer Pla de Persones Majors per a fer de Vila-real una ciutat... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
viernes, 19 de julio de 2019
Serveis Socials elabora el primer Pla de Persones Majors per a fer de Vila-real una ciutat 'amigable' i afavorir l'envelliment actiu de la poblaci

L'Ajuntament de Vila-real, a travs de la Regidoria de Serveis Socials, est treballant en l'elaboraci del primer Pla Vila-real, Ciutat Amigable amb la Gent Gran. El document pretn oferir una anlisi de situaci dels recursos, serveis i noves necessitats que planteja l'envelliment de la poblaci, culminant amb un pla d'acci que done resposta als reptes amb propostes d'actuaci que milloren la relaci de la ciutat amb les persones majors en mbits com l'accessibilitat urbana, el transport, la inclusi o la participaci. 

"L'augment de l'esperana de vida i l'envelliment demogrfic sn una realitat a la qual la ciutat vol donar resposta amb poltiques i actuacions que garantisquen la qualitat de vida del collectiu de persones majors i promoguen un envelliment actiu", assenyala el regidor de Serveis Socials, lvaro Escorihuela. Amb aquest objectiu, el Pla de Persones Majors parteix d'una primera fase d'anlisi i diagnstic, a travs d'un procs de participaci amb grups focals al voltant d'rees clau com el transport, els espais oberts i edificis, habitatge, inclusi social, participaci, comunicaci, treball i recursos socials i sanitaris. Per a aix, s'estan realitzant diversos tallers participatius amb la participaci de collectius implicats en aquestes rees, com les mateixes persones majors, cuidadors, entitats socials, empreses provedores de serveis o tcnics de diferents rees. 

La ciutat de Vila-real, segons les ltimes dades del padr municipal de 2018, compta amb 10.300 persones majors de 60 anys, de les quals 3.700 persones tenen ms de 75 anys. "Aquestes dades signifiquen que, al voltant d'un 20% de la poblaci vila-realenca t ms de 60 anys; un collectiu molt significatiu que planteja noves necessitats i reptes, molt diferents als que tradicionalment s'ha associat a les persones majors. A travs d'aquest pla, volem conixer millor quines sn aquestes necessitats, de quins recursos disposem en l'actualitat i quines accions podem implementar perqu Vila-real siga una ciutat accessible, on aquest collectiu puga desenvolupar el seu projecte de vida i participar activament en la societat, amb poltiques d'envelliment actiu que facen de Vila-real una ciutat amigable amb les persones majors", argumenta Escorihuela.

El Pla de Persones Majors, que elabora una consultora especialitzada, forma part del Pla Municipal d'Inclusi i Cohesi Social, aprovat pel Ple el mes de mar passat, i de l'adhesi de Vila-real a la Xarxa de Ciutats Amigables amb els Majors, aprovada tamb pel Ple municipal a partir d'una moci presentada pel Partit Popular. La xarxa s una iniciativa de l'Organitzaci Mundial de la Salut (OMS) per a afavorir l'intercanvi i les bones prctiques, a ms de proporcionar suport tcnic.

Leer ms...
 
TALLER D'PERA: REPRESENTACI PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
viernes, 19 de julio de 2019
TALLER D'PERA: REPRESENTACI

Divendres 19 de juliol, tindr lloc en el Termet - plaa del Pastoret el Taller d'pera: representaci, a les 22 h.

La interpretaci ser realitzada per els cantants del taller d'pera de Vila-real 2019, amb l'acompanyament de l'Orquestra de cambra Art Creare i baix la direcci de Josep Gil.

Organitza: Cultura


Durada divendres, 19 de juliol de 2019
Lloc: Plaa del Pastoret
Leer ms...
 
Vila-real retornar l'IBI de rstica de les parcelles en actiu en suport als agricultors... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
jueves, 18 de julio de 2019
Vila-real retornar l'IBI de rstica de les parcelles en actiu en suport als agricultors desprs de la pssima campanya

Els agricultors de Vila-real recuperaran les quantitats abonades enguany en concepte d'IBI de rstica, en el cas de les parcelles que acrediten estar en actiu. La mesura, compromesa fa uns mesos per l'alcalde, Jos Benlloch, es materialitzar grcies a la Fundaci Caixa Rural Vila-real i la Cooperativa Catlica-Agrria, en el marc del conveni de collaboraci que el consistori mant amb totes dues entitats, amb l'objectiu de donar suport i servir d'alleujament als agricultors de Vila-real, desprs dels mals resultats de la passada campanya i la crisi que travessa el sector.

L'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch, el president de la Fundaci Caixa Rural Vila-real, Enric Portals, i el president de la Cooperativa Catlica-Agrria, Juan Jos Ortells, han anunciat hui els detalls d'aquest programa pioner, que se suma a altres accions impulsades en els ltims mesos en suport al camp local. "Encara que les competncies municipals en agricultura sn molt limitades, hem intentat en tot moment servir de suport als agricultors, facilitant el trasllat a les diferents manifestacions o amb accions de conscienciaci i reivindicaci, en una campanya que ha sigut particularment difcil. Per hi ha una qesti que sempre hem considerat injusta, que s el pagament de l'impost de contribuci rstica als agricultors", assenyala Benlloch. 

L'alcalde recorda que la recaptaci de l'IBI s obligatria per llei i, encara que es permeten bonificacions de fins al 90%, aquestes han d'estar molt justificades i, en el cas de la passada campanya, encara caldria esperar a disposar de totes les dades oficials. "Per aix, estic treballant amb la FVMP per a demanar al Govern que se'ns permeta als ajuntaments no cobrar aquest impost; per, mentrestant, els agricultors no poden esperar i hem hagut de buscar la frmula perqu all recaptat puga ser retornat. Cosa que vull agrair especialment a la Fundaci Caixa Rural Vila-real i la Cooperativa, dues entitats que han demostrat, una vegada ms, la seua total implicaci amb la ciutat i la seua especial sensibilitat amb el sector agrari", incideix. 

Per a poder recuperar la contribuci de rstica, els agricultors hauran d'acudir a la Cooperativa Catlica-Agrria entre el 16 de setembre i el 16 de novembre, en horari d'oficina i aportant la segent documentaci: el rebut de l'IBI i algun rebut o document acreditatiu que la parcella est en actiu (com un rebut d'aigua), a ms del nmero de compte on haur de realitzar-se l'abonament. Les parcelles abandonades o que no acrediten que s'est treballant la terra no podran participar en el programa. 

"Encara que sabem que no parlem de quantitats significatives, s que ens sembla un gest molt important cap als agricultors poder fer aquesta devoluci de l'IBI de les seues parcelles, desprs dels anys difcils que est travessant el sector. Una qesti que, a ms, ens lliga de manera particular als nostres orgens com a entitat agrcola", valora Portals. En la mateixa lnia, Ortells ha destacat la "sensibilitat" cap al sector. L'any passat, l'Ajuntament de Vila-real va recaptar en concepte d'IBI de rstica 109.592 euros.

Leer ms...
 
L'estrena de 'Cos fan tutte' tanca el taller internacional del I Festival d'pera Vila-real PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
jueves, 18 de julio de 2019
L'estrena de 'Cos fan tutte' tanca el taller internacional del I Festival d'pera Vila-real

El I Festival d'pera de Vila-real ha portat a l'escenari del Termet de la Mare de Du de Grcia l'estrena de l'pera Cos fan tutte, de Mozart. L'estrena forma part del taller de formaci internacional que s'ha impartit durant el mes de juliol a la ciutat.

Leer ms...
 
Vila-real eixir del Pacte de la Cermica pel "fracs" de l'organisme i per a gestionar de... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
mircoles, 17 de julio de 2019
Vila-real eixir del Pacte de la Cermica pel

Vila-real deixar de formar part del Consorci gestor del Pacte territorial per l'ocupaci dels municipis cermics i la seua rea d'influncia (Pacte de la Cermica). El regidor d'Economia, Xus Madrigal, ha donat a conixer la decisi del govern municipal d'eixir de l'organisme, en considerar que els canvis de conjuntura i el "fracs" del Pacte des de la seua creaci en 2011 no justifiquen continuar destinant els 40.000 euros que aporta cada any la ciutat. "Podem gestionar de manera ms efica eixos recursos, tenint en compte, a ms, que molts dels serveis que ofereix el Pacte ja s'ofereixen tamb per diferents entitats i organismes presents a Vila-real", agrega Madrigal.

"El Pacte de la Cermica es va constituir l'any 2011, per a fer front a una situaci de greu crisi econmica, amb l'objectiu de buscar solucions globals al problema de la destrucci d'ocupaci i l'atur, que va arribar a la nostra ciutat al 26% i a unes 6.500 persones. Afortunadament, eixa situaci no t ja res a veure amb l'actual: en aquests vuit anys, Vila-real ha sigut capa de crear un model econmic propi i diferenciat; un model de collaboraci amb les empreses locals i aposta per la innovaci, que compta amb entitats com Ucovi, Globalis, Efecte Vila-real, la Cambra de Comer, les dues ctedres de l'UJI o la prpia Regidoria d'Economia, que ja estan prestant els serveis que pot oferir el Pacte, com pot ser la informaci a emprenedors", detalla el responsable d'Economia. Aquest model, amb una inversi de 4,5 milions d'euros en plans d'ocupaci en un any, ha collocat la ciutat com el municipi de la Comunitat amb menys atur 11 mesos consecutius. "Vila-real ha estat ah aquests anys, collaborant i aportant, com a ciutat solidria que som, per els beneficis obtinguts han sigut mnims o nuls. Per aix, veiem que ha arribat el moment d'eixir del Pacte de la Cermica i gestionar amb major eficcia l'aportaci anual de 40.000 euros", agrega.

Vila-real s, de fet, el municipi amb major aportaci al Pacte de la Cermica. Referent a aix, Madrigal recorda que la Generalitat Valenciana -"l'Administraci que t les competncies efectives en matria d'ocupaci", puntualitza- ha anat reduint la seua aportaci des dels 150.000 euros inicials als 54.000 euros d'enguany. Una altra dada que demostra el "fracs" de l'organisme s la seua composici: dels 21 municipis que van formar part del Consorci en els seus inicis s'ha passat a 10 en l'actualitat. "Aix s un reflex que el model del Pacte est fracassat i, encara que Vila-real sempre estar disposada a collaborar en tot all que supose lluitar contra l'objectiu com que s acabar amb l'atur, aquest organisme no s'ha demostrat un instrument efica", conclou.

Leer ms...
 
Un total de 30 alumnes finalitzen els mduls d'Especialitzaci Professional d'Aula Mentor PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
mircoles, 17 de julio de 2019
Un total de 30 alumnes finalitzen els mduls d'Especialitzaci Professional d'Aula Mentor

L'innovador programa de Mduls d'Especialitzaci Professional Aula Mentor impulsat per l'Ajuntament de Vila-real i Fundaci Caixa Rural Vila-real ha finalitzat la seua segona edici amb el lliurament de diplomes. Aquesta iniciativa ha sigut fruit de la collaboraci amb el Ministeri d'Educaci a travs de la plataforma Aula Mentor, que ofereix a nivell estatal ms de 170 cursos online en diferents rees formatives.

El projecte suposa una innovaci a nivell nacional pel fet que Vila-real s l'nic municipi que ha combinat en dos mduls diferents la realitzaci de cursos Aula Mentor amb el suport de sessions presencials amb un professor i amb prctiques en empresa. Les matries en les quals se centren aquestes formacions sn, d'una banda, el Disseny i la Impressi Digital i, per l'altre, el Comer Digital i el Community Management.

"Amb aix es pretn millorar l'ocupabilitat dels alumnes i afavorir la inserci laboral, aprofitant les potencialitats i els recursos que ofereix aquest sistema pioner", ha remarcat el president de la Fundaci Caixa Rural Vila-real, Enric Portals, qui ha participat en el lliurament de diplomes als alumnes.

"Un total de 30 alumnes, el 83% dels inscrits inicialment, han finalitzat els mduls d'especialitzaci amb xit, per el millor de l'experincia s que algunes empreses on han realitzat les prctiques han mostrat inters per ells", puntualitzava la regidora de la Universitat Popular, Rosario Royo, qui tamb ha estat present en l'acte de clausura de la segona edici dels mduls d'especialitzaci.

El prxim mes d'octubre, comenar la tercera edici d'aquest projecte recolzat tamb pel Consell Escolar Valenci, que ofereix la possibilitat d'especialitzar-se en matries lligades a sectors en expansi, amb l'objectiu de millorar l'ocupabilitat dels qui realitzen aquesta formaci. Se subvencionar un 10% de la matrcula a persones desocupades, i la inscripci, juntament amb tota la informaci, est disponible en www.efectevr.com.

Leer ms...
 
Ms de 700 xiquets i xiquetes de Vila-real participen en els campaments d'estiu de les entitats... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
mircoles, 17 de julio de 2019
Ms de 700 xiquets i xiquetes de Vila-real participen en els campaments d'estiu de les entitats locals

Ms de 700 xiquets i xiquetes de Vila-real participen aquest estiu en algun de la desena de campaments que organitzen les entitats de Vila-real. L'alcalde, Jos Benlloch, el regidor de Serveis Socials, lvaro Escorihuela, i la regidora de Joventut, Anna Vicens, han compartit la jornada amb xiquets i monitors d'alguns dels campaments, en una ronda de visites que forma part d'un nou projecte audiovisual per a posar en relleu aquest tipus d'accions ldiques i formatives que, a la vegada, constitueixen una frmula de conciliaci de les vacances escolars amb el treball per a moltes famlies vila-realenques. En concret, Benlloch ha visitat el campament de la Consolaci en Alborache; el de Pintando el Camino en Rosa-Aspanion, en Navajas i Jrica; i el de JuCar en Viver. 

Ms imatges, en el Flickr de l'Ajuntament

Leer ms...
 
Vila-real eixir del Pacte de la Cermica pel fracs de l'organisme i per a gestionar de manera... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
mircoles, 17 de julio de 2019
Vila-real eixir del Pacte de la Cermica pel fracs de l'organisme i per a gestionar de manera ms efica els 40.000 euros de l'aportaci anual

Vila-real deixar de formar part del Consorci Gestor del Pacte Territorial per l'Ocupaci dels Municipis Cermics i la seua rea d'Influncia (Pacte de la Cermica). El regidor d'Economia, Xus Madrigal, ha donat a conixer la decisi del govern municipal d'eixir de l'organisme, en considerar que els canvis de conjuntura i el fracs del Pacte des de la seua creaci el 2011 no justifiquen continuar destinant els 40.000 euros que aporta cada any la ciutat. "Podem gestionar de manera ms efica aquests recursos, tenint en compte, a ms, que molts dels serveis que ofereix el Pacte ja s'ofereixen tamb per diferents entitats i organismes presents a Vila-real", agrega Madrigal.

"El Pacte de la Cermica es va constituir l'any 2011, per a fer front a una situaci de greu crisi econmica, amb l'objectiu de buscar solucions globals al problema de la destrucci d'ocupaci i l'atur, que va arribar a la nostra ciutat al 26% i va afectar unes 6.500 persones. Afortunadament, aquella situaci no t ja res a veure amb l'actual: en aquests vuit anys, Vila-real ha sigut capa de crear un model econmic propi i diferenciat; un model de collaboraci amb les empreses locals i que aposta per la innovaci i compta amb entitats com Ucovi, Globalis, Efecte Vila-real, la Cambra de Comer, les dues ctedres de l'UJI o la mateixa Regidoria d'Economia, que ja estan prestant els serveis que pot oferir el Pacte, com pot ser la informaci a emprenedors", detalla el responsable d'Economia. Aquest model, amb una inversi de 4,5 milions d'euros en plans d'ocupaci al cap d'un any, ha collocat la ciutat com el municipi de la Comunitat amb menys atur durant onze mesos consecutius. "Vila-real ha estat present aquests anys, collaborant i aportant, com a ciutat solidria que som, per els beneficis obtinguts han sigut mnims o nuls. Per aix, veiem que ha arribat el moment d'eixir del Pacte de la Cermica i gestionar amb major eficcia l'aportaci anual de 40.000 euros", agrega.

Vila-real s, de fet, el municipi amb major aportaci al Pacte de la Cermica. Referent a aix, Madrigal recorda que la Generalitat Valenciana -"l'Administraci que t les competncies efectives en matria d'ocupaci", puntualitza-, ha anat reduint la seua aportaci des dels 150.000 euros inicials  fins als 54.000 euros d'enguany. Una altra dada que demostra el fracs de l'organisme s la seua composici: dels 21 municipis que van formar part del Consorci en els seus inicis s'ha passat a 10 en l'actualitat. "Aix s un reflex que el model del Pacte est fracassat i, encara que Vila-real sempre estar disposada a collaborar en tot all que supose lluitar per l'objectiu com que s acabar amb l'atur, aquest organisme no s'ha demostrat un instrument efica", conclou.

Leer ms...
 
CINEMA D'ESTIU - Paddington 2 PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
mircoles, 17 de julio de 2019
CINEMA D'ESTIU - Paddington 2

CINEMA D'ESTIU

Dijous 25 de juliol, tindr lloc en les escales del Termet el cinema d'estiu amb la pellcula Paddington 2, a les 22 h.

Idioma: valenci

Duraci: 1 h 44 min

Paddington s un s feli que viu amb la famlia Brown a Windsor Gardens, on s un membre popular de la comunitat. L'animal busca el regal perfecte per als 100 anys de la seua tia Lucy i troba un llibre nic, per quan aconsegueix comprar-lo, li'l roben. Aleshores, Paddington i els Brown han de buscar el lladre.

Organitza: Normalitzaci Lingstica


Durada dijous, 25 de juliol de 2019
Lloc: Escales del termet
Leer ms...
 
CINEMA D'ESTIU - La pequea Miss Sunshine PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
mircoles, 17 de julio de 2019
CINEMA D'ESTIU - La pequea Miss Sunshine

CINEMA D'ESTIU

Dijous 15 d'agost, tindr lloc en les escales del Termet el cinema d'estiu amb la pellcula baix el ttol La pequea Miss Sunshine, a les 22 h.

Idioma: castell

Duraci: 98 min

Els Hoover , una de les famlies ms peculiars i commovedores de la histria de la comdia, en un viatge increblement divertit per les carreteres dels Estats Units. Olive, la filla xicoteta, una xiqueta gafotas i ms aviat grosseta, vol ser una reina de la bellesa. Quan, grcies a un colp de sort, la inviten a participar en el concurs de 'Pequea Miss Sunshine', a Califrnia, i tota la famlia s'amuntona en una atrotinada furgoneta Volkswagen per a acompanyar-la, tres dies ple d'inesperades sorpreses. El debut d'Olive ser el detonant d'un canvi profund en esta famlia d'inadaptats.

Organitza: Cultura


Durada dijous, 15 d'agost de 2019
Lloc: Escales del Termet
Leer ms...
 
CINEMA D'ESTIU - Eduardo Manostijeras PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
mircoles, 17 de julio de 2019
CINEMA D'ESTIU - Eduardo Manostijeras

CINEMA D'ESTIU

Dijous 1 d'agost, tindr lloc en les escales del Termet el cinema d'estiu amb la pellcula baix el ttol Eduardo Manostijeras, a las 22h.

Idioma: Castell

Duraci: 103 min

Eduardo s un xic creat per un inventor que va morir abans d'acabar la seua obra, per la qual cosa t fulles en compte de dits. Allat del mn durant anys i amb un aspecte un tant sinistre, el jove descobrix l'amor verdader quan una dona ho acull en sa casa. Desprs d'una srie de desafortunats esdeveniments, els vens consideraran que Eduardo s una amenaa per a la comunitat, per la qual cosa es veur obligat a renunciar a la seua nova vida.

Organitza: Cultura


Durada dijous, 1 d'agost de 2019
Lloc: Escales del Termet
Leer ms...
 
<< Inicio < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Siguiente > Final >>

Resultados 85 - 105 de 35925
Imagen aleatoria
Fotolog
Vilablogs
En los foros
Noticias
Villarreal CF
Ofertas trabajo
Hay 1 invitado en lnea
Erfurt live leer
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

buying oem software