Vila-real.com: el portal de Vila-real (Villarreal) en Internet - Inicio
leer

 

Erfurt live Header8
Inicio
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0
Inicio
Foros de opinin
Buscar
Fotolog Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Blogs Vila-realencs
Farmacia de guardia
Cita previa mdico
Vista area
Info Meteorolgica
Enlaces
Archivo noticias
Patrocinadores
Contactar
Fotos del poble
Turismo
Informacin general
Historia
San Pascual
Francisco Trrega
Arte y museos
Junta de Fiestas.
Calendario de fiestas
Comer y Dormir
Moverse por Vila-real
Plano y Callejero
Qu tiempo har?
Cmo llegar
Vila-real en vdeo
Tourist Info
About Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Identificarse

Recuperar clave?
Sindicar

Vila-real millora la seguretat de l'Auditori amb la installaci de dues noves portes... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
mircoles, 31 de mayo de 2017
Vila-real millora la seguretat de l'Auditori amb la installaci de dues noves portes intermdies a les eixides d'emergncia

L'Ajuntament de Vila-real acaba d'installar dues noves portes intermdies a les eixides d'emergncia de l'Auditori Municipal, amb l'objectiu de millorar la seguretat de l'edifici i adequar-se a la normativa legal vigent. Es tracta de dues portes de fulles resistents al foc i amb sistema d'obertura antipnic que se situen al lateral esquerre de l'Auditori, a les eixides que donen a l'avinguda del Cedre. Les portes contribueixen, a ms, a millorar la insonoritzaci del recinte, ja que grcies a la seua installaci es crea un vestbul acstic.

L'edil de Territori, Emilio M. Obiol, destaca que la principal comesa d'aquesta actuaci -amb un cost total de 7.610 euros- s la millora de la seguretat i l'adequaci a la normativa d'eixides d'emergncia, tot i que tamb apunta a l'aprofitament de l'espai de manera ms racional, ja que grcies a aquests treballs es delimita millor la zona de magatzem. En total, ha d'haver-hi tres portes: les de l'interior de l'edifici, al costat de la sala de butaques; les de l'exterior que donen directament al carrer, i un tercer element entre ambdues portes. D'aquesta manera, durant els espectacles, els portons exteriors poden quedar oberts facilitant una hipottica evacuaci en cas d'emergncia, mentre les portes internes i intermdies es mantenen tancades.

"En el passat va haver-hi unes portes de vidre, per el PP va donar ordre de llevar-les i no se sap ni qui va donar l'ordre exactament d'eliminar-les ni on estan", denuncia Obiol. El regidor apunta tamb que, sense portes intermdies, les portes exteriors no es poden deixar obertes, ja que "el soroll de l'exterior pot afectar a l'espectacle".

L'actuaci contempla la installaci, a finals d'aquest mes, de dues persianes enrotllables motoritzades que diferenciaran la zona de magatzem de les vies d'evacuaci. A ms, es procedir a rebaixar el gra d'accs mitjanant la creaci d'una rampa amb pedra de Borriol per a millorar l'accs a l'edifici. "Amb aquesta obra i un import bastant adequat, no noms millorem la seguretat i ens adaptem a la normativa, sin que millorem el magatzematge, aix com la insonoritzaci de l'edifici i l'accessibilitat", manifesta Obiol.

Per la seua banda, el regidor de Cultura, Eduardo Prez, ha valorat molt positivament aquesta intervenci, ja que "millora substancialment una installaci que s de tots" i "assegura el benestar i la seguretat dels espectadors que prcticament tots els dies fan s d'aquest espai, aix com dels usuaris, des de collegis, fins a grups professionals, passant per associacions, que congreguen centenars de persones en cada actuaci que, ara, a ms, tindr un millor so".

Leer ms...
 
Vila-real defensa el treball local en l'estratgia DUSI i presentar allegacions a la resoluci... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
martes, 30 de mayo de 2017

Els tinents d'alcalde de l'Ajuntament de Vila-real Silvia Gmez i Xavier Ochando han mantingut aquesta vesprada una reuni amb el Ministeri d'Hisenda i Administracions Pbliques per conixer els criteris seguits pel Govern en la selecci de les Estratgies Urbanes de Desenvolupament Sostenible Integrat (Edusi) que rebran finanament europeu. En la trobada, la delegaci ha defensat el treball municipal, participat per tots els grups i agents socials, i ha avanat la intenci del govern local de presentar allegacions a la resoluci del Ministeri.

"El document Edusi s una estratgia compartida i participada per tota la societat vila-realenca, aprovada per unanimitat tant pel Ple municipal com pel Consell de Participaci Ciutadana, en la qual hem treballat molt i hem posat molta illusi tots. Des que vam tenir notcia de la resoluci, ens vam posar en contacte immediatament amb el Ministeri per demanar cita i conixer els motius pels quals el Govern central ha decidit no concedir a Vila-real aquesta segona convocatria d'ajudes", valora Gmez. "Desprs d'aquesta reuni, anem a analitzar i valorar tota la documentaci, encara que la intenci s allegar la resoluci i defensar fins on faa falta els interessos dels vens i venes de Vila-real", agrega Ochando.

La reuni amb el Ministeri d'Hisenda es produeix desprs de la resoluci de les ajudes europees a les Edusi publicada la setmana passada, que deixa fora dels fons Feder la proposta presentada per la ciutat a la segona convocatria de subvencions. "Hem presentat una estratgia completa i participada per tota la societat, tenint en compte les indicacions aportades pel Govern en la primera convocatria. Aix i tot, l'Executiu central segueix deixant fora Vila-real d'unes ajudes que sn fonamentals per a poder desenvolupar l'estratgia de futur de la qual ens hem dotat. No podem compartir aquesta decisi ni anem a tolerar que ning pose en qesti el treball de tanta gent, des de tcnics a entitats culturals, socials i tots els grups poltics en el consistori", incideix Gmez. "Per a, vam aprovar al Ple la reprovaci al president de Diputaci, perqu no anem a passar per alt que un dirigent, que s, a ms, del mateix partit que governa a Madrid i que ens ha denegat les ajudes europees, es burle d'una qesti tan important per al nostre futur", agrega la tinent d'alcalde.

A ms de presentar allegacions, l'equip de govern treballa tamb en la presentaci de l'estratgia DUSI a una tercera convocatria de les ajudes europees. "Creiem en el nostre projecte, que s el de tots els vila-realencs, i anem a aprofitar totes les oportunitats per a defensar-lo i poder portar-lo a la prctica", conclou Ochando.

Leer ms...
 
El festival Vila-real en dansa ix al carrer en la sisena edici per acostar la dansa... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
martes, 30 de mayo de 2017
El festival Vila-real en dansa ix al carrer en la sisena edici per acostar la dansa contempornia a tots els pblics

Vila-real acollir els dies 2, 3 i 4 de juny el festival Vila-real en dansa, que arriba a la sisena edici amb importants novetats per seguir consolidant-se com un dels esdeveniments de referncia a la Comunitat i en tot el pas. El regidor de Cultura, Eduardo Prez, i la directora artstica del festival, Pepa Cases, han desgranat la completa programaci, que arranca de la m del workshop per als alumnes de l'Escola Municipal de Dansa (EMD), que tindr lloc tant el dia 31 com l'1, de 17.00 a 20.00 hores. 

L'agenda oficial del certamen de dansa contempornia comena el divendres amb la primera de les novetats, ja que el festival ix al carrer per oferir dues sessions de l'actuaci El cant del cos, del Ballet de la Generalitat, a la plaa Major. L'esdeveniment, subvencionat per CulturArts, suposa, segons Prez, "un reconeixement per tot el treball que Vila-real fa per la dansa". Els primers a gaudir de les actuacions seran els alumnes dels instituts a les 13.00 hores. A les 18.00 hores s'oferir una nova sessi. 

La resta d'actuacions, com sempre, tindran lloc a l'Auditori i en altres enclavaments de la ciutat i seran gratutes. El divendres, a les 22.30 hores, torna la Nit de tertlia, un esdeveniment informal que concentrar al Termet professionals i aprenents per reflexionar i analitzar la situaci del sector. Tamb al Termet, dissabte tindran lloc els workshops, de 10.00 a 13.00 hores, amb dos grups de Madrid i Andorra. 

Quasi al mateix temps i fins a les 18.00 hores, l'EMD acollir una altra de les novetats del certamen, amb l'activitat Simbiosis artstiques, destinada a professionals de la dansa i que organitzen les associacions de ballarins de la Comunitat i de Catalunya (APDCV i APDC). "Es tracta d'un projecte molt interessant, que, a ms, serveix com a jornada de convivncia", explica Cases, qui assegura que "s un orgull que ambdues entitats hagen triat Vila-real com a escenari; una elecci que demostra la solidesa del festival en l'mbit estatal". A partir de les 20.00 hores, l'Auditori acollir l'esdeveniment Redwind i mitja hora desprs, la I Jornada de Dansa Breu. 

"Sn actuacions molt interessants per al pblic en general, ja que no duren ms de 20 minuts i permeten gaudir de la creativitat i la sensibilitat d'artistes molt reconeguts", explica el responsable de Cultura. Tot seguit, a partir de les 23.30 hores, el Disco-pub Vil ser escenari de la Nit Dance, a la qual es podr acudir disfressat, enguany amb la temtica Set nvies per a set germans, i en la qual actuar la companyia Lua, itinerant entre Portugal, ndia i Espanya. 

Tancar el festival el diumenge la sessi de Dansa en famlia de les 12.00 hores, que tindr lloc a l'Auditori; i la II Jornada de Dansa Breu, a partir de les 19.00 hores. La projecci de Videodansa de l'argentina Caro de Luca servir per a posar el colof a un festival que compta amb la collaboraci dels alumnes de l'EMD, que "podran conixer ms a fons com es viu des de dins aquest esdeveniment, el tercer festival que acull Vila-real al llarg de l'any", apunta Prez, qui assegura que "l'Ajuntament seguir apostant per la dansa, una disciplina artstica que ja s'ha convertit en carta de presentaci de la ciutat a la resta del mn".

Leer ms...
 
Mara Emilia Mundina presenta el llibre 'Actitud mediadora: creando futuro' PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
martes, 30 de mayo de 2017
Mara Emilia Mundina presenta el llibre 'Actitud mediadora: creando futuro'

La experta en mediaci Mara Emilia Mundina ha presentat a la Casa dels Mundina el llibre Actitud mediadora: creando futuro, que parteix de l'experincia del programa Mediem i de la llarga trajectria de l'autora com a professional de la mediaci escolar. El regidor de Cooperaci, lvaro Escorihuela, ha acompanyat Mundina en la presentaci.

Leer ms...
 
Mara Emilia Mundina presenta el llibre 'Actitud mediadora: creant futur' PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
martes, 30 de mayo de 2017
Mara Emilia Mundina presenta el llibre 'Actitud mediadora: creant futur'

La experta en mediaci Mara Emilia Mundina ha presentat a la Casa dels Mundina el llibre Actitud mediadora: creant futur, que parteix de l'experincia del programa Mediem i de la llarga trajectria de l'autora com a professional de la mediaci escolar. El regidor de Cooperaci, lvaro Escorihuela, ha acompanyat Mundina en la presentaci.

Leer ms...
 
L'Ajuntament tanca amb el Villarreal CF el descompte de 30 euros en els carnets de temporada per... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
lunes, 29 de mayo de 2017
L'Ajuntament tanca amb el Villarreal CF el descompte de 30 euros en els carnets de temporada per als pensionistes

L'Ajuntament de Vila-real i el Villarreal CF han arribat a un acord pel qual el club esportiu assumir per primera vegada el cost dels descomptes a pensionistes en els abonaments de temporada, ampliant la iniciativa a tots els abonats del Villarreal CF, independentment de si sn o no de Vila-real. L'alcalde de la ciutat, Jos Benlloch, el president del club, Fernando Roig, i la regidora d'Esports i Salut, Silvia Gmez, han presentat l'acord, que permetr al consistori destinar els 54.000 euros reservats per a les subvencions a altres activitats i disciplines esportives.

"El Villarreal CF i el seu president van decidir fa uns anys prescindir de totes les ajudes pbliques. Quedava aquesta, que en realitat no s una subvenci al club sin als pensionistes, perqu puguen acudir a animar al seu equip. Ara, hem arribat a l'acord que siga el club qui assumisca aquest cost; una decisi que agram especialment", assenyala Benlloch. En la mateixa lnia, Roig incideix que l'acord mantindr les mateixes condicions que els descomptes que ha vingut aplicant el consistori en els ltims anys, ampliant-se ara a tots els pensionistes abonats del club. 

El programa suposa un descompte de 30 euros en els abonaments de temporada per a tots els pensionistes i jubilats que acrediten la seua condici. "L'nica diferncia s que, si fins ara acudien a les installacions del Servei Municipal d'Esports a arreplegar els vals, ara el descompte s'aplicar directament a les oficines del club", detalla Gmez, qui recorda que en els ltims anys el consistori ha tramitat uns 1.700 vals de descompte per temporada. "Malgrat les dificultats econmiques dels ltims anys, mai ens hem plantejat eliminar aquestes ajudes", puntualitza l'alcalde.

"Aquest acord s una nova mostra de la collaboraci entre el Villarreal i l'Ajuntament, sempre beneficiosa per als ciutadans, que hem vist recentment en la remodelaci de la plaa enfront de l'Estadi de la Cermica o les obres que est escometent ara el club en l'rea de tribuna. Es tracta d'un projecte molt ambicis, en el qual anem treballant per fases, que no respon a cap capritx, sin a l'anhel, compartit pel consistori, d'anar esponjant l'estadi per seguir millorant en seguretat", valora Benlloch. Amb aquest objectiu, la Junta Local de Govern celebrada ahir va acordar atorgar els permisos d'obres a l'interior de l'estadi, a les quals se sumen les actuacions previstes en l'exterior del recinte. 

En relaci a la construcci del nou pavell Campi Llorens, Benlloch assenyala que les converses amb els pares Carmelites per poder situar el poliesportiu -que construir el Villarreal- en el pati del collegi estan molt avanades. "En qesti d'un mes confiem poder anunciar ja novetats en aquesta qesti", conclou.

Leer ms...
 
L'innovador projecte Vila-real barri a barri reivindica la memria histrica, l'evoluci i la... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
lunes, 29 de mayo de 2017
L'innovador projecte Vila-real barri a barri reivindica la memria histrica, l'evoluci i la vida a les diferents zones de la ciutat

La Regidoria de Participaci Ciutadana llana un innovador projecte que, sota el nom Vila-real barri a barri, reivindica la memria histrica de la ciutat, aix com l'evoluci i la vida als diferents barris. La regidora de l'rea, Gemma Gil, explica que "Vila-real barri a barri s un retrat quotidi de la ciutat de Vila-real, del que quedar constncia grcies a la revista Poble, que de manera peridica publicar diferents reportatges sobre cada barri, en el qual els protagonistes seran els vens". Tamb est prevista l'edici d'una srie de 12 documentals audiovisuals, sis d'ells enguany i la resta, el 2018.

"Vila-real compta amb un important grup d'associacions de vens que podran fer un exercici de recuperaci de la memria histrica de la seua zona, recordar i ensenyar a la resta de la ciutat d'on vnen, com va comenar tot i com ha canviat el barri", apunta Gil. En aquest sentit, destaca el vessant de recerca de cada reportatge, que aprofundir en les arrels de cada barri per a desprs plasmar-ho en la revista en els diferents documentals, redescobrint patrimoni, comeros, dotacions, personatges coneguts, gastronomia, festes i tradicions o racons emblemtics de diferents zones de la ciutat que, "per a molta gent jove, podrien ser desconeguts".

Per a la regidora, el ms important s que seran els mateixos protagonistes, els residents en cada barri, els qui dirigiran la mirada cap a eixa histria prpia. "Serem testimonis de com aquests habitants estimen la seua ciutat i la descobrirem de la seua m", agrega.

El barri de Sant Ferran ha estat el primer a documentar la seua existncia i la seua histria, seguit del barri del Crist de l'Hospital, la Soledat i el carrer de la Pietat. Els segents seran el Madrigal, la zona de la Squia Major i l'avinguda d'Europa, el Cor de Jess, la zona centre i la Torre Motxa, el Calvari, la Snia i la Uni, el Progrs, el Pilar i l'avinguda del Botnic Calduch i Cervantes.

Gil ha agrat a la revista Poble la collaboraci, aix com a les associacions de vens "la bona resposta en conixer el projecte i la illusi dipositada en ell". La regidora ha animat els vens a interactuar a travs de les xarxes socials desprs de la publicaci de cada reportatge per a intercanviar opinions i records. "Volem aconseguir una participaci ms activa, i per a, fem partcip a tota la ciutadania perqu, a travs d'aquest i altres projectes, s'impliquen, al mateix temps que recuperen records entranyables de l'espai on sempre han viscut i es posa en valor la memria collectiva de la nostra ciutat", conclou.

Leer ms...
 
La Ctedra de Mediaci Policial 'gradua' nous agents mediadors en la segona edici del curs amb... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
lunes, 29 de mayo de 2017
La Ctedra de Mediaci Policial 'gradua' nous agents mediadors en la segona edici del curs amb l'Ivaspe

La Ctedra de Mediaci Policial Ciutat de Vila-real, la Policia Local i l'Ivaspe han clausurat la segona edici del curs de formaci contnua en Mediaci Policial, impulsat de forma coordinada pels tres organismes. El curs, amb ms de 100 hores de formaci tant presencial com a online, ha comptat amb alumnat procedent del Pas Basc, Canries, Madrid o Colmbia, a ms de diferents punts de la Comunitat.

Els alumnes han pogut adquirir coneixements en matries com les diferents escoles de mediaci, la gesti de la diversitat, la motivaci i fins i tot han pogut participar en un joc de rol perqu els agents visqueren l'experincia de generar relacions de convivncia i d'exercir com a mediadors policials. El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Javier Serralvo, i la directora de la Ctedra de Mediaci Policial Ciutat de Vila-real de l'UJI, Carmen Lzaro, a ms de l'intendent general cap de la Policia Local, Jos Ramn Nieto, i la inspectora responsable de la Unitat de Mediaci Policial, Rosana Gallardo, han lliurat els diplomes en la clausura del curs.

Leer ms...
 
Tangerina, El Miso i Ms que tapas s'alcen amb els primers premis de l'onzena edici de la Ruta... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
lunes, 29 de mayo de 2017
Tangerina, El Miso i Ms que tapas s'alcen amb els primers premis de l'onzena edici de la Ruta de la Tapa

Tangerina Resto-bar, El Miso i Ms que tapas sn els establiments que s'han alat en l'XI edici de la Ruta de la Tapa amb algun dels primers premis que el jurat professional atorga a les millores tapes de lliure elecci, a les millors amb innovaci i creativitat i als millors plats amb taronja.

La Casa dels Mundina ha acollit el lliurament de premis de l'edici 2017, que ha servit enguany 28.300 unitats i ha generat un volum de negoci de 84.900 euros. El regidor de Turisme, Emilio M. Obiol, ha donat a conixer les xifres del balan de l'onzena edici i ha recordat que, en aquesta ocasi, la Ruta ha tingut una durada de tres setmanes, enfront de les quatre d'edicions anteriors, per la qual cosa valora de manera molt positiva la resposta dels vens.

Enguany, els guardons han anat a parar a Tangerina Resto-Bar, que s'ha alat amb el primer premi del jurat professional en la categoria de millor tapa de lliure elecci i amb el tercer a la millor tapa amb taronja i a la tapa ms innovadora i creativa. El Miso ha sigut considerat com el local que elabora les tapes amb major innovaci i creativitat, a ms d'aconseguir el segon premi del jurat popular a la millor tapa de lliure elecci.

El jurat professional ha atorgat el primer premi a la millor tapa amb taronja a Ms que tapas, que tamb s'ha alat amb el tercer premi professional a la tapa de lliure elecci. El segon premi a la millor tapa de lliure elecci ha sigut per a Birbar espai gastronmic valenci, que rep tamb el tercer premi dels comensals a la millor creaci amb taronja i obt un guard a la tapa especial per a celacs per votaci popular. Ca Isaas Taperia (segon premi del jurat professional a la millor tapa amb taronja), El Mol (segon premi professional a la innovaci i la creativitat), Ca Esteve (primer premi popular de lliure elecci i a la millor tapa amb taronja), Taskaf Ca Pasqualet (segon premi a la tapa amb taronja recau) i Gastro Tentacin (tercer lloc de lliure elecci) completen el palamars.

"La Ruta de la Tapa ha concls amb uns resultats altament positius, que demostren que, edici rere edici, segueix consolidant-se com un dels esdeveniments gastronmics de major atracci de tota la provncia", assenyala Obiol. L'edil de Turisme ha felicitat els 28 establiments participants, que han servit tapes "d'una altssima qualitat i creativitat", la qual cosa demostra "l'excellncia dels nostres locals i augura molts anys ms d'xits".

Juntament amb els guardons, la Ruta de la Tapa ha lliurat cinc menjars o sopars degustaci per a dues persones; dos telfons mbils d'ltima generaci i un ordinador porttil, corresponents al sorteig entre tots els tapaports segellats pels clients, a ms dels trofeus commemoratius als membres del jurat i entitats collaboradores. El xec solidari d'enguany, amb 1.400 euros de les aportacions dels establiments participants, han sigut per a la junta local de l'Associaci Espanyola Contra el Cncer (AECC).

Les imatges del lliurament de premis, en el Flickr de l'Ajuntament

Leer ms...
 
Tangerina, El Miso, Ms que tapas i Ca Esteve s'alcen amb els primers premis de l'onzena edici... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
lunes, 29 de mayo de 2017
Tangerina, El Miso, Ms que tapas i Ca Esteve s'alcen amb els primers premis de l'onzena edici de la Ruta de la Tapa

Tangerina Resto-bar, El Miso, Ms que tapas i Ca Esteve sn els establiments que s'han alat en l'XI edici de la Ruta de la Tapa amb algun dels premis a les millores tapes de lliure elecci, a les millors amb innovaci i creativitat i als millors plats amb taronja. La Casa dels Mundina ha acollit el lliurament de premis de l'edici 2017, que ha servit enguany 28.300 unitats i ha generat un volum de negoci de 84.900 euros.

El regidor de Turisme, Emilio M. Obiol, que ha sigut l'encarregat de donar a conixer les xifres del balan de l'onzena edici durant la cloenda oficial, ha recordat que en aquesta ocasi la Ruta ha tingut una durada de tres setmanes, enfront de les quatre d'edicions anteriors, per la qual cosa valora de manera molt positiva la resposta dels vens.

Enguany, els guardons han anat a parar a Tangerina Resto-Bar, que s'ha alat amb el primer premi del jurat professional en la categoria de millor tapa de lliure elecci i amb el tercer premi del jurat professional tant a la millor tapa amb taronja, com a la millor tapa amb innovaci i creativitat. Aix mateix, El Miso ha sigut considerat com el local que elabora les tapes amb major innovaci i creativitat, tot i que tamb ha aconseguit el segon premi del jurat popular a la millor tapa de lliure elecci.

El jurat professional tamb ha atorgat el primer premi a la millor tapa amb taronja a Ms que tapas, que tamb s'ha alat amb el tercer premi d'aquest jurat a la tapa de lliure elecci. No obstant a, el jurat professional tamb ha decidit atorgar el segon premi a la millor tapa de lliure elecci al Birbar espai gastronmic valenci, que rep tamb el tercer premi dels comensals a la millor creaci amb taronja i obt un guard a la tapa especial per a celacs per votaci popular. D'altra banda, Ca Isaas Taperia s'ala amb el segon premi del jurat professional a la millor tapa amb taronja i El Mol obt la mateixa classificaci, per en l'mbit de la innovaci i la creativitat a l'hora d'elaborar els plats.

Aix mateix, el jurat popular ha decidit amb els seus vots concedir el primer premi a la millor tapa de lliure elecci i a la millor tapa amb taronja a Ca Esteve; el segon premi a la tapa amb taronja recau enguany a Taskaf Ca Pasqualet, i el tercer lloc per a la millor creaci gastronmica de lliure elecci s per a Gastro Tentacin. "La Ruta de la Tapa ha concls amb uns resultats altament positius, que demostren que edici rere edici segueix consolidant-se com un dels esdeveniments gastronmics de major atracci de tota la provncia", assenyala Obiol.

L'edil de Turisme ha felicitat als 28 establiments participants, que han servit tapes "d'una altssima qualitat i creativitat" la qual cosa demostra, segons Obiol, "l'excellncia dels nostres locals i augura molts anys ms d'xits per a la Ruta". L'acte de cloenda de la Ruta de la Tapa ha concls amb el lliurament de cinc menjars o sopars degustaci per a dues persones; dos telfons mbils d'ltima generaci i un ordinador porttil, corresponents al sorteig entre tots els tapaports que els clients han segellat i dipositat a les urnes durant la Ruta, sense oblidar el lliurament del xec solidari amb les aportacions dels establiments participants que enguany han sigut per a la junta local de Vila-real de l'Associaci Espanyola Contra el Cncer (AECC).

Les imatges del lliurament dels premis, en el Flickr de l'Ajuntament

Leer ms...
 
Vila-real reprova al president de la Diputaci per "burlar-se" del treball de la ciutat en el... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
domingo, 28 de mayo de 2017
Vila-real reprova al president de la Diputaci per

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat, amb els vots favorables de PSPV-PSOE i Comproms i el rebuig de PP i Ciutadans, una reprovaci al president de la Diputaci de Castell, Javier Moliner, desprs de ridiculitzar a la ciutat per haver-se quedat fora dels fons europeus per l'Estratgia de Desenvolupament Urb Sostenible Integrat (Edusi). La corporaci exigeix al president provincial que demane disculpes pbliques per les seues paraules.

El portaveu de l'equip de govern i tinent d'alcalde, Javier Serralvo (PSPV-PSOE), i el tinent d'alcalde i regidor d'Economia, Xavier Ochando (Comproms per Vila-real), han explicat prviament al Ple els motius de la reprovaci. "El 23 de maig de 2017 passar a la histria com el dia que un president de la Diputaci de Castell va insultar pblicament l'alcalde i la ciutat de Vila-real", assenyalen, i recorden que, durant un Ple de la corporaci provincial, Moliner es va dirigir a Jos Benlloch, amb la segent expressi: "No s si en una provncia plena d'Edusi vost pot venir ac a donar llions d'eficincia a ning". Una frase que, segons Serralvo i Ochando, "suposa un menyspreu cap al treball de totes les persones que han participat en l'elaboraci del projecte, des dels tcnics i funcionaris de la casa, fins als regidors de tots els partits poltics i fins i tot vens i associacions a travs del Consell de Participaci".

La proposta per a la segona convocatria d'ajudes europees a l'Edusi, en la qual tamb van treballar els edils de l'oposici (PP i Ciutadans), va ser aprovada el 12 de desembre passat per unanimitat de tots els partits, que "es van bolcar amb el projecte i li van donar el seu suport, en considerar que els principals beneficiats serien la ciutat i els seus vens", explica Serralvo. El portaveu municipal assegura que "s lcit que en un debat poltic es facen acusacions o retrets, per burlar-se i menysprear el treball dels professionals que, allunyats de l'mbit poltic, han treballat en aquesta iniciativa, s una vergonya, sobretot tenint en compte que s el partit de Moliner el que governa a Espanya i el que reparteix les ajudes". 

Per la seua banda, Ochando ha defensat el treball realitzat pels tcnics de totes les regidories implicades al costat de la societat civil i poltics "de tots els partits, aconseguint la unanimitat i el vistiplau en un primer moment, per desentenent-se de la seua responsabilitat en rebre la negativa del Govern". Per a, ha demanat "coherncia" a l'oposici i avana que l'objectiu de l'equip de govern s que la reprovaci siga extensiva a altres municipis que "han sigut marginats per la Diputaci de manera sistemtica, en la seua majoria per no ser del mateix color poltic". 

Per a, el text aprovat en el Ple inclou set punts que deixen constncia del "no" de la Diputaci en diferents mbits, com demanar unes inversions justes en els Pressupostos Generals de l'Estat; coordinar serveis pblics mancomunats o constituir una comissi d'investigaci que pose sobre la taula les responsabilitats poltiques de la gesti en el passat de l'Hospital Provincial. "Nosaltres hem defensat els interessos de tots els ciutadans en coherncia amb el projecte aprovat per unanimitat en el Ple", explica Ochando. "Mentre uns altres demanen cita per a eixir davant els mitjans a criticar-nos, nosaltres demanem cita al Ministeri, amb el qual aquesta setmana mantindrem una reuni per demanar explicacions", anuncia el regidor d'Economia. "Davant la gravetat de l'ocorregut aquests dies, no ens podem callar", conclouen.

Leer ms...
 
<< Inicio < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Siguiente > Final >>

Resultados 85 - 105 de 32924
Imagen aleatoria
Fotolog
Vilablogs
En los foros
Noticias
Villarreal CF
Ofertas trabajo
Erfurt live leer
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

buying oem software