Vila-real.com: el portal de Vila-real (Villarreal) en Internet - Inicio
leer

 

Erfurt live Header8
Inicio
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0
Inicio
Foros de opinin
Buscar
Fotolog Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Blogs Vila-realencs
Farmacia de guardia
Cita previa mdico
Vista area
Info Meteorolgica
Enlaces
Archivo noticias
Patrocinadores
Contactar
Fotos del poble
Turismo
Informacin general
Historia
San Pascual
Francisco Trrega
Arte y museos
Junta de Fiestas.
Calendario de fiestas
Comer y Dormir
Moverse por Vila-real
Plano y Callejero
Qu tiempo har?
Cmo llegar
Vila-real en vdeo
Tourist Info
About Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Identificarse

Recuperar clave?
Sindicar

Vila-real refora la seguretat per a la celebraci de la primera jura de bandera civil a la qual... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
mircoles, 25 de octubre de 2017
Vila-real refora la seguretat per a la celebraci de la primera jura de bandera civil a la qual acudiran 2.500 persones

Ja est tot preparat per al primer acte de jura de bandera civil que se celebrar a Vila-real dissabte que ve, al qual assistiran 2.500 persones i per al qual s'han previst importants mesures de seguretat. L'alcalde, Jos Benlloch, i el subdelegat del Govern a Castell, David Barelles, han participat a una Junta de Seguretat especial, en la qual tamb han estat presents comandaments policials i personal encarregat de l'organitzaci de l'esdeveniment, per a tancar els ltims detalls i coordinar les diferents accions conjuntes de seguretat.

"Ser un moment histric per a la ciutat i portem molt temps treballant perqu siga tot un xit", ha explicat Benlloch, qui defensa que "s una manera d'homenatjar l'exrcit espanyol, que ens ha emocionat en cadascuna de les missions que ha emprs per a protegir la llibertat i l'Estat de Dret". L'alcalde assenyala tamb que "ser un acte de convivncia democrtica en un Estat que garanteix els nostres drets i des d'aqueix punt de vista, noms podem dir que els assistents poden venir amb absoluta tranquillitat, ja que un ampli equip hum estar coordinat davant qualsevol eventualitat". Per aquest motiu, es comptar tamb amb un servei privat de seguretat.

I s que, tal com ha afirmat el subdelegat del Govern, que ha destacat el "magnfic esfor realitzat per totes les institucions que collaboren amb l'esdeveniment", s'han desbordat totes les previsions. "Fa dies tenem poc ms de 400 jurands i hem arribat a les 760 persones inscrites, a les quals se sumen els acompanyants, que sumen un total de 2.200 persones en total", explica. "A ms, vindran uns 300 militars, la qual cosa ens situa en els 2.500 assistents i tres banderes habilitades per a la jura", assegura.

La Gurdia Civil s'encarregar de guiar els combois que arribaran fins a la zona i el recinte estar custodiat per mitjans tant de la Policia Nacional com de la Policia Local i d'altres cossos tant de Vila-real, Castell, com Valncia i Madrid. "Tindrem agents a cavall, a peu distributs en diferents punts de l'entorn, tamb un helicpter i tot tipus de mesures de seguretat, com el tall de carrers per a evitar l'accs en vehicle a la zona amb l'objectiu que la gent visca el seu dia de festa sense preocupacions i es puga prestar un merescut homenatge al nostre exrcit i a la nostra bandera", assenyala Barelles, qui recorda que "encara que no tinguem cap amenaa directa, estem en el nivell 4 d'alerta antiterrorista i tamb prevenim qualsevol altercat a l'ordre pblic que es puga produir".

Leer ms...
 
El Ple aprova el pagament de factures i una declaraci institucional per a defensar el programa... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
martes, 24 de octubre de 2017
El Ple aprova el pagament de factures i una declaraci institucional per a defensar el programa plurilinge del Jos Soriano

L'Ajuntament de Vila-real ha celebrat aquesta vesprada un Ple extraordinari en el qual s'ha aprovat una modificaci de crdits de prop de 772.000 euros, per a fer front a pagaments i despeses urgents en la recta final de l'any. La sessi ha incls una declaraci institucional de tots els partits poltics per a defensar el programa experimental plurilinge del collegi pblic Jos Soriano.

La modificaci es pot realitzar grcies a l'existncia d'un mili d'euros en la partida d'imprevists i classificats, reservada de manera previsora per a fer front a possibles despeses necessries i permetr no noms donar viabilitat al pagament de factures per valor de 552.000 euros -eliminant qualsevol compte pendent-, sin tamb per a dotar de 65.000 euros per a la compra d'un habitatge al carrer de l'Encarnaci, necessria per a la construcci de la rotonda de Santa Quitria, prevista a l'encreuament amb el cam Vell de Castell-Onda. Tamb es destinaran altres 182.000 euros de l'increment del 1% de les nmines dels funcionaris municipals autoritzada per la Llei 3/2017, de 27 de juny, de Pressupostos Generals de l'Estat. L'alcalde, Jos Benlloch, reitera la "previsi i responsabilitat" de l'equip de govern, que "en una situaci econmica tan delicada, derivada de les sentncies i resolucions judicials que segueixen arribant dels anys de gesti del PP, segueix salvant obstacles i fent que la ciutat avance".

"Totes aquestes despeses sn urgents i necessries; no poden esperar per ms temps", assenyala, al mateix temps que assegura que "afortunadament, hem sigut sempre un govern previsor i responsable, i deixem la partida d'imprevists i no classificats amb una quantitat important que, ara, en una situaci particularment difcil com l'actual a causa de les bombes urbanstiques que estem rebent, ens permet poder seguir fent front a les necessitats de la ciutat", manifesta Benlloch.

D'altra banda, tots els grups municipals amb representaci a l'Ajuntament han portat al Ple una declaraci institucional en suport al collegi Jos Soriano, amb l'objectiu de defensar el programa experimental plurilinge, com ja es va fer al Ple del 21 de mar de 2016 per a preservar el plurilingisme als centres escolars. El text posa de manifest la necessitat que qualsevol modificaci de les normatives que regulen l'ensenyament plurilinge compten amb el suport tant dels docents com dels pares i de totes les forces poltiques i que es realitzen atenent a les avaluacions competencials de cada programa per a garantir la igualtat, estabilitat i xit de l'ensenyament de les llenges. A ms, sollicita que en qualsevol cas, els alumnes que hagueren iniciat el programa ho tingueren garantit fins a la seua finalitzaci.

Per a, la sessi ha donat llum verda a una nova declaraci explcita que recolze al Jos Soriano perqu puga desenvolupar les disposicions del seu Projecte Lingstic de Centre i establir com a mnim vuit hores d'angls a la setmana en Infantil de tres anys, tal com va acordar aquest centre amb la Conselleria d'Educaci. A ms, el text insta al Consell al fet que en la redacci de la Proposici de Llei per la qual es regula i promou el plurilingisme s'estudie la recuperaci en el prxim curs del projecte experimental pel qual el 80% del currculum s'impartia en angls al Jos Soriano.

Leer ms...
 
Vila-real presenta el "model d'xit" del clster d'empreses locals de Serveis Pblics en... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
martes, 24 de octubre de 2017
Vila-real presenta el

El regidor de Serveis Pblics, Francisco Valverde, ha acompanyat hui una delegaci d'empreses del clster local Serveis Pblics Vila-real en la seua visita a la fira d'equipaments i serveis urbans de Lleida, Municiplia, una de les principals cites del sector en l'mbit estatal. L'Ajuntament de Vila-real compta amb un estand propi a la fira per tal de presentar a la resta de participants en l'esdeveniment el clster local d'empreses de serveis pblics com un model d'xit. Les empreses participants han pogut donar a conixer les innovacions que han introdut en els ltims anys en el sector de l'equipament urb, com la protecci de mobiliari contra els orins de gossos a la via pblica, escocells especials, bollards flexibles per a la delimitaci del carril bici o la installaci recent d'un ttem per a la recrrega de mbils a la via pblica a travs de l'energia generada pel cabal de l'aigua de la xarxa de provement pblica, entre altres. 

Valverde ha destacat l'oportunitat que la fira Municiplia ofereix "per a mostrar a la resta de municipis i empreses els fruits que l'aliana i la collaboraci amb les empreses locals pot donar per a la millora de l'espai urb, amb un treball de proximitat, competitiu i innovador, per adaptar les solucions urbanes a les necessitats de cada municipi". La participaci en la fira ha perms tamb els empresaris del clster desplaats fins a Lleida conixer altres experincies i establir sinrgies per a millorar les seues oportunitats de negoci.

Leer ms...
 
El 6 Curs d'agricultura ecolgica donar materials per a l'hort ecolgic del centre de dia... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
martes, 24 de octubre de 2017
El 6 Curs d'agricultura ecolgica donar materials per a l'hort ecolgic del centre de dia Llus Alcanys

El Curs d'agricultura ecolgica de l'associaci Temps de sembra, amb el patrocini de la Regidoria d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climtic, la Fundaci Caixa Rural Vila-real i la Cooperativa Catlic-Agrria, ha tancat la sisena edici. Amb els fons recaptats en aquesta convocatria es far una donaci de materials de treball per a la parcella que el centre de dia Llus Alcanys t als horts urbans Fila 13. La regidora de Sanitat, Silvia Gmez, ha donat les grcies en nom del centre, que enguany fa 25 anys, per aquesta donaci.

Leer ms...
 
El Mes de la Mobilitat promou tallers sobre sostenibilitat als centres docents PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
martes, 24 de octubre de 2017
El Mes de la Mobilitat promou tallers sobre sostenibilitat als centres docents

El Mes de la Mobilitat, organitzat per la Regidoria d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climtic, ha promogut una sessi informativa dirigida a professorat d'infantil i primria per presentar el conjunt de tallers que es poden impartir als centres que ho demanen. La programaci del 13 Mes de la Sostenibilitat conclou divendres que ve amb la I Jornada de Bioresidus i la Gala de la Sostenibilitat.

Leer ms...
 
El Mes de la Sostenibilitat s'acomiada divendres amb la I Jornada sobre Bioresidus i la 13a Gala... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
lunes, 23 de octubre de 2017
El Mes de la Sostenibilitat s'acomiada divendres amb la I Jornada sobre Bioresidus i la 13a Gala de la Sostenibilitat

La 13 edici del Mes de la Sostenibilitat, organitzat per la Regidoria d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climtic, posar el punt i final aquest divendres, 27 d'octubre, amb la tradicional Gala de la Sostenibilitat, que cada any premia empreses i persones referents en la matria. Enguany, la programaci inclou una important novetat, ja que el lliurament de premis s'emmarcar dins de la I Jornada sobre Bioresidus. Un esdeveniment al qual est previst que assistisquen experts i personalitats en l'mbit del medi ambient i l'ecologia.

El regidor d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climtic, Josep Pasqual Sancho, i el secretari autonmic de l'rea, Juli lvaro, presentaran la jornada, que comenar a les 10.00 hores amb la ponncia La recollida selectiva dels residus orgnics, a crrec dels directors generals de Canvi Climtic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer, i de Mitj Natural i Avaluaci Ambiental, Antoni Marz. Desprs d'una pausa, a les 11.30 hores reprendran la programaci responsables de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climtic i Desenvolupament Rural, aix com de l'Ajuntament de Serra, de les Cooperatives Agroalimentries d'Espanya-Europruning i de l'Institut Valenci de Recerques Agrries (IVIA), que exposaran Experincies i propostes en relaci al tractament de matria orgnica residual d'origen urb, agrari, forestal i de jardineria. A les 12.30 hores es produir una Trobada amb l'administraci local, en un debat on ajuntaments i diputacions recolliran propostes i promouran l'adhesi de les administracions a mecanismes per optimitzar la recollida selectiva.

Per la vesprada, una taula redona-debat sobre experincies de recollida selectiva de bioresidus i una xerrada sobre Temes rellevants per millorar la recollida selectiva precediran a un debat-colloqui i la clausura de l'esdeveniment, que finalitzar amb el lliurament dels premis del Mes de la Sostenibilitat, que aquest any han recaigut en l'empresa Reciplasa, la companyia local Poda Natura i l'activista i catedrtic vila-realenc Carles Arnal.

"Parlem de tres empreses i persones amb un paper molt rellevant per a la nostra ciutat", indica Sancho, qui ha felicitat als tres per les seues respectives trajectries. Reciplasa s l'empresa encarregada del tractament i gesti dels residus urbans a Vila-real i altres 45 municipis. "Una signatura que no solament recull les escombraries que les ciutats generem -400.000 quilos al dia-, sin que la separa, classifica i recicla, evitant la generaci de ms contaminaci", explica Sancho.

D'altra banda, l'edil destaca el paper de Poda Natura, "una jove empresa de la ciutat dirigida per David Pitarch que s'encarrega del tractament i l'eliminaci dels residus vegetals i restes de poda, convertint-los en matries reutilitzables per a les indstries del compostatge i en combustibles fssils, entre altres importants funcions". El tercer premiat s "un ve amb un extens currculum en l'mbit de l'activisme i l'ecologia: Carles Arnal Ibez". El guardonat s doctor en Biologia per la Universitat de Valncia i catedrtic d'Educaci Secundria jubilat. "A ms d'impulsar diverses plataformes ecologistes, ha participat en la redacci de llibres mediambientals i va redactar la proposta de Llei forestal valenciana, entre altres mrits", destaca.

Els interessats poden inscriure's a Esta direccin de correo electrnico est protegida contra los robots de spam, necesita tener Javascript activado para poder verla

Leer ms...
 
Vila-real refora la xarxa de cooperaci del Fons Valenci per la Solidaritat a la provncia... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
lunes, 23 de octubre de 2017
Vila-real refora la xarxa de cooperaci del Fons Valenci per  la Solidaritat a la provncia amb una exposici conjunta

Vila-real segueix treballant en el refor de la xarxa de cooperaci del Fons Valenci per la Solidaritat a la provncia i ho fa amb la mostra Municipis valencians compromesos amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), que obri les seues portes a la Fundaci Caixa Rural Vila-real. "El nostre objectiu s incrementar la presncia de Castell en la xarxa, de la junta directiva de la qual forma part Vila-real i per a aix comptem amb aquesta exposici que porta als municipis l'important treball de l'entitat per afavorir la cooperaci i la solidaritat internacional", explica el regidor de Cooperaci i Integraci i vocal de la Junta Executiva del Fons Valenci, lvaro Escorihuela. 

L'exposici, impulsada pel Fons Valenci, amb el suport de l'Ajuntament de Vila-real, la Diputaci i la Fundaci Caixa Rural Vila-real, t previst recrrer diferents poblacions de la provncia dins de la campanya de difusi empresa per l'entitat per a augmentar la seua implantaci a Castell. La mostra informa a la ciutadania sobre la importncia de la cooperaci descentralitzada municipalista i la labor de Fons Valenci per la Solidaritat per afavorir-la. Els panells persegueixen sensibilitzar la infncia i la joventut de la necessitat de cooperar per aconseguir un mn ms just, ofereixen un espai de coneixement sobre els objectius de desenvolupament sostenible i motiven a la participaci tant des de la prpia Administraci com des de la ciutadania.

"L'Ajuntament de Vila-real ha apostat sempre per la cooperaci, destinant un 0,7% del pressupost a aquest mbit fins i tot durant els pitjors anys de la crisi, motiu pel qual a dia de hui som un referent en solidaritat en la provncia i a la Comunitat Valenciana", assenyala Escorihuela, qui incideix que un dels objectius a curt termini s "seguir reforant la xarxa de municipis solidaris". 

L'exposici, que forma part de la campanya Promovent els ODS a Castell, es podr visitar de 17.30 a 20.30 hores i pretn, a ms, emfatitzar sobre les accions que desenvolupa el Fons Valenci per la Solidaritat, que s l'nica entitat que treballa la cooperaci al desenvolupament en l'mbit local directament amb els municipis, la qual cosa suposa la implicaci directa dels socis en totes les fases del programa. El Fons associa actualment a un centenar d'ajuntaments i una desena de mancomunitats amb l'objectiu de traure rendiment als esforos de les entitats locals en matria de cooperaci internacional al desenvolupament, l'educaci i la ciutadania global i atenci en emergncies i atenci humanitria, en lnia amb els principis de la Declaraci de Pars i els plans directors dels principals donants, tant nacionals com a internacionals.

Leer ms...
 
Vila-real refora la xarxa de cooperaci del Fons Valenci per la Solidaritat a la provncia amb... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
lunes, 23 de octubre de 2017
Vila-real refora la xarxa de cooperaci del Fons Valenci per la Solidaritat a la provncia amb una exposici conjunta

Vila-real segueix treballant en el refor de la xarxa de cooperaci del Fons Valenci per la Solidaritat a la provncia i ho fa amb la mostra "Municipis valencians compromesos amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS)", que obri les seues portes a la Fundaci Caixa Rural Vila-real. "El nostre objectiu s incrementar la presncia de Castell en la xarxa, de la Junta Directiva de la qual forma part Vila-real i per a aix comptem amb aquesta exposici que porta als municipis l'important treball de l'entitat per a afavorir la cooperaci i la solidaritat internacional", explica el regidor de Cooperaci i Integraci i vocal de la Junta Executiva del Fons Valenci, lvaro Escorihuela. 

L'exposici, impulsada pel Fons Valenci, amb el suport de l'Ajuntament de Vila-real, la Diputaci i la Fundaci Caixa Rural Vila-real, t previst recrrer diferents poblacions de la provncia dins de la campanya de difusi empresa per l'entitat per a augmentar la seua implantaci a Castell. La mostra informa a la ciutadania sobre la importncia de la cooperaci descentralitzada municipalista i la labor de Fons Valenci per la Solidaritat per a afavorir-la. Els panells persegueixen sensibilitzar la infncia i la joventut de la necessitat de cooperar per a aconseguir un mn ms just, ofereixen un espai de coneixement sobre els objectius de desenvolupament sostenible i motiven a la participaci tant des de l'Administraci com des de la ciutadania.

"L'Ajuntament de Vila-real ha apostat sempre per la cooperaci, destinant un 0,7% del pressupost a aquest mbit fins i tot durant els pitjors anys de la crisi, motiu pel qual a dia de hui som un referent en solidaritat en la provncia i a la Comunitat Valenciana", assenyala Escorihuela, qui incideix que un dels objectius a curt termini s "seguir reforant la xarxa de municipis solidaris". 

L'exposici, que forma part de la campanya Promovent els ODS a Castell, es podr visitar de 17.30 a 20.30 hores i pretn, a ms, emfatitzar sobre les accions que desenvolupa el Fons Valenci per la Solidaritat, que s l'nica entitat que treballa la cooperaci al desenvolupament en l'mbit local directament amb els municipis, la qual cosa suposa la implicaci directa dels socis en totes les fases del programa. El Fons associa actualment un centenar d'ajuntaments i una desena de mancomunitats amb l'objectiu de traure rendiment als esforos de les entitats locals en matria de cooperaci internacional al desenvolupament, l'educaci i la ciutadania global i atenci en emergncies i atenci humanitria, en lnia amb els principis de la Declaraci de Pars i els plans directors dels principals donants, tant nacionals com internacionals.

Leer ms...
 
Vila-real i FACSA llancen un projecte pilot d'aprofitament de l'energia generada per la xarxa... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
domingo, 22 de octubre de 2017
Vila-real i FACSA llancen un projecte pilot d'aprofitament de l'energia generada per la xarxa d'aigua per a la recarrega de mbils

L'Ajuntament de Vila-real i l'empresa responsable de la gesti de l'aigua en la ciutat, FACSA, aposten per promoure l's de les energies renovables en el casc urb amb la finalitat de millorar els serveis a la ciutadania. El consistori, amb la collaboraci de l'empresa castellonenca, ha engegat un projecte pilot, pioner a la provncia, que permet aprofitar l'energia que genera l'aigua en circular per la xarxa de provement, per a produir electricitat per al seu s en diferents aplicacions urbanes. En aquesta primera actuaci pilot, l'energia hidrulica s'utilitzar para la recrrega gratuta de telfons mbils i altres dispositius electrnics, com tauletes, a la via pblica a travs del ttem installat a l'avinguda de Francesc Trrega, enfront del collegi Escultor Ortells.

El pal compta amb vuit eixides USB i un sistema Qi Wireless Charger, que transfereix l'electricitat a travs d'ones als dispositius que disposen d'aquest tipus de tecnologia per a recarregar-se. D'aquesta forma, l'innovador sistema permet la crrega simultnia de fins a nou dispositius electrnics a travs d'energia hidrulica i sense cap cost ni per a l'usuari ni per a l'Ajuntament. 

"Es tracta d'una aposta ms d'aquest equip de govern progressista -en collaboraci amb FACSA- per a seguir innovant i apostant per les energies alternatives", assenyala el regidor de Serveis Pblics, Francisco Valverde. Aquesta aposta ha pogut constatar-se tamb en altres tipus d'iniciatives com la implantaci del vehicle elctric en la flota d'SPV. "Fa uns anys, vam engegar un projecte pilot per a veure qu resultat ens donava la incorporaci de vehicles elctrics i el resultat no podria ser ms positiu, tant per la mobilitat que ofereix com per la reducci dels costos, ja siguen econmics o ambientals. Desprs d'un perode de prova, estem convenuts i decidits a renovar la flota municipal amb aquest sistema ms net, ecolgic i econmic. En el cas de l's de l'energia hidrulica per a aplicacions urbanes, tamb comencem amb un projecte pilot que esperem anar ampliant a altres usos", argumenta el regidor. Una altra de les possibilitats que es baralla per a l'aprofitament de l'energia de l'aigua s la illuminaci de passos de zebra amb leds subministrats directament pel cabal de l'aigua potable. "Es tracta d'una energia molt poc explorada, de cost zero i que, d'una altra, forma, es perd", puntualitza.

El projecte pilot permet aprofitar l'energia que genera l'aigua en circular per la xarxa de provement mitjanant dues turbines. Un hidrogenerador s'encarrega d'arreplegar l'energia a partir del propi pas de l'aigua i transformar-la perqu, a travs d'una bateria recarregable interna, puga ser emmagatzemada i alimentar aquest punt de recrrega. "Es tracta del primer sistema d'aquest tipus que implantem a tota la provncia i un dels pocs en tot l'Estat, la qual cosa demostra l'aposta clara tant de l'Ajuntament de Vila-real com de FACSA per cercar solucions innovadores per a millorar els serveis a la ciutadania", agrega Rafa Ferrer, responsable de zona de la companyia, qui, al costat del cap de servei de Vila-real, Isaac Dur, han visitat el ttem en la seua posada en funcionament. 

El servei estar disponible les 24 hores del dia. Aquest projecte "torna a collocar a la ciutat a l'avantguarda de la gesti de l'aigua potable, aprofitant els recursos disponibles i posant la tecnologia a la disposici de tots". "Una aplicaci prctica que demostra l'aposta de Vila-real com a Ciutat de la Cincia i la Innovaci", conclou Valverde.

Leer ms...
 
El Ple destinar 772.000 euros de la reserva d'imprevists per a pagaments i despeses urgents en... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
domingo, 22 de octubre de 2017

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real aprovar dimecres que ve una modificaci de crdits de 772.000 euros, per a fer front a pagaments i despeses urgents en la recta final de l'any, a ms de fer efectiva l'ala salarial de l'1% dels empleats pblics fixada en els Pressupostos Generals de l'Estat d'enguany. La modificaci de crdits inclour tamb la dotaci de 65.000 euros per a la compra d'un habitatge del carrer Encarnaci necessria per a la construcci de la rotonda prevista en l'encreuament amb el cam Vell Castell-Onda. 

"Les noves sentncies i resolucions judicials derivades dels anys de gesti del Partit Popular que hem conegut en els ltims dies deixen a la ciutat de Vila-real en una situaci econmica molt delicada. I ho seria encara ms si aquest equip de govern no actuara sempre amb previsi i responsabilitat. Aquesta actitud previsora ens va fer reservar un mili d'euros en la partida d'imprevists i no classificats, a la qual ara podem recrrer per a fer front a despeses necessries en aquesta recta final de l'any", assenyala l'alcalde, Jos Benlloch. En concret, la modificaci de crdits permetr destinar els 182.000 euros de l'increment de l'1% de les nmines dels funcionaris municipals autoritzada per la Llei 3/2017, de 27 de juny, de Pressupostos Generals de l'Estat. "Fins ara no havem pogut incorporar aquesta pujada salarial, a l'espera de la seua aprovaci per part del Govern central i de disposar dels fons. s un increment establert per llei al qual volem donar compliment al ms prompte possible, perqu si alguna cosa ens ha distingit des que vam assumir l'executiu municipal s la nostra defensa i aposta pel sector pblic", valora l'alcalde.

Altres 552.000 euros permetran abonar factures pendents en diversos departaments, en particular en regidories com Cultura i Esports, que han experimentat en els ltims anys "un increment de l'activitat importantssim". "En els ltims sis anys, hem vingut multiplicant les installacions esportives, hem eliminat les llistes d'espera i hem elevat a ndexs histrics la xifra de socis del Servei Municipal d'Esports, amb ms de 6.000 usuaris. s una aposta, integrada en la nostra marca Ciutat de la Salut i de l'Esport, de la qual ens sentim particularment orgullosos, per que, evidentment, t un cost: majors dotacions, increment de serveis, acords amb entitats i gimnasos privats, costos de manteniment", argumenta Benlloch.

L'ltima partida incorporada en la modificaci de crdits que aprovar dimecres el Ple es refereix als 65.000 euros reservats per a l'adquisici d'un habitatge al carrer Encarnaci, necessria per a la posterior construcci de la rotonda de Santa Quitria, a l'encreuament d'aquest vial amb el cam Vell Castell-Onda. "Es tracta d'un encreuament d'elevada perillositat que requereix d'una actuaci urgent, sobretot tenint en compte l'increment notable del trnsit i, per tant, del risc per a la seguretat ciutadana que es produeix en aquest encreuament els dies de futbol", explica l'alcalde. Per a construir una rotonda en aquest punt, el Ple ja va aprovar l'estiu passat una suspensi de llicncies a la zona. 

"Totes aquestes despeses sn urgents i necessries; no poden esperar per ms temps. Afortunadament, hem sigut sempre un govern previsor i responsable, i vam deixar la partida d'imprevists i no classificats amb una quantitat important d'un mili d'euros. Ara, en una situaci particularment difcil com l'actual a causa de les bombes urbanstiques que estem rebent, i tenint tamb en compte que molts dels projectes en aliana amb la societat no tenen marge de tirar endavant abans de final d'any, degut b a qestions tcniques o a demores en els projectes per part de les entitats promotores, tenim aquest mili d'euros per a poder seguir fent front a les necessitats d'una ciutat que no pot deixar d'avanar pel llast de l'herncia del PP", adverteix Benlloch.

Leer ms...
 
Benlloch dna suport a les reivindicacions de l'AMPA del collegi Jos Soriano pel pla... PDF Imprimir E-Mail
El Periodic
domingo, 22 de octubre de 2017
Benlloch dna suport a les reivindicacions de l'AMPA del collegi Jos Soriano pel pla plurilinge

L'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch, i el regidor d'Educaci, Eduardo Prez, entre altres membres de la corporaci municipal, han acompanyat este mat l'AMPA i comunitat educativa del collegi pblic Jos Soriano en la seua reivindicaci perqu es mantinga el pla experimental plurilinge del centre. D'aquesta manera, Benlloch mostra el suport de l'Ajuntament al pla lingstic del centre, que ja va aprovar una declaraci institucional en esta lnia.

Leer ms...
 
<< Inicio < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Siguiente > Final >>

Resultados 85 - 105 de 33498
Imagen aleatoria
Fotolog
Vilablogs
En los foros
Noticias
Villarreal CF
Ofertas trabajo
Hay 1 invitado en lnea
Erfurt live leer
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

buying oem software