Vila-real.com: el portal de Vila-real (Villarreal) en Internet
leer

 

Erfurt live Header8
Inicio
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0
Inicio
Foros de opinin
Buscar
Fotolog Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Blogs Vila-realencs
Farmacia de guardia
Cita previa mdico
Vista area
Info Meteorolgica
Enlaces
Archivo noticias
Patrocinadores
Contactar
Fotos del poble
Turismo
Informacin general
Historia
San Pascual
Francisco Trrega
Arte y museos
Junta de Fiestas.
Calendario de fiestas
Comer y Dormir
Moverse por Vila-real
Plano y Callejero
Qu tiempo har?
Cmo llegar
Vila-real en vdeo
Tourist Info
About Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Identificarse

Recuperar clave?
Sindicar

Al Per, de viatge
viernes, 02 de diciembre de 2011

Emps, si ms no en part, pel bon sabor de boca que em va deixar "El mn en dotze postals", vaig agafar, noms veure'l exposat a la llibreria, "El regal en la mirada", de Joan Baptista Campos, que fa no res que ha publicat Onada Edicions. El llibre explica el viatge que Joan i la seua parella van fer al Per, fa algun temps. L'autor, de fet, me n'havia parlat en alguna ocasi, tant del viatge com del llibre, per no era conscient que ja rodava pel mn.
Joan Baptista Campos s un poeta excellent (us recomane especialment "Pavell d'Orient" i "Jard clos", per seleccionar dos ttols), per, quan exerceix de narrador, t perfectament clar l'utillatge que li cal (i el que no pertoca), de manera que no resulta fcil imputar-li aquella acusaci que tan sovint veiem que es fa servir contra els poetes posats a narradors. Ben al contrari.
Lima, Arequipa, Machu Pichu..., Campos organitza el llibre per jornades i ens va explicant  les visites de cada dia, per tamb les seues impressions personals, i intenta entendre i fer-nos entendre als lectors com s la gent amb qu es troba, quina s la seua manera de viure i fins i tot d'entendre el mn. Aix, amb quatre pinzellades, s clar, que un viatge d'aquesta mena no dna per a aprofundir en excs. Perqu, i aquesta s una peculiaritat original, el viatge que ens explica Campos s un d'organitzat, on cada visita est perfectament estipulada i el marge per a les expansions lliures -tot i que existeix- no s mai excessivament gran. Acostumats als llibres de viatgers que es deixen durs pels camins o que hi sojornen llargues temporades, resulta curis, si ms no, topar amb alg que, sense rubor, se cenyeix l'etiqueta de turista, l'assumeix i intenta traure-li tot el partit possible. No hi ha, doncs, ni episodis plens d'incertesa ni l'assimilaci que noms pot ser fruit d'una llarga convivncia, per, en canvi, hi trobem un dietari bastit a partir d'una mirada senzilla, atenta als detalls, receptiva a la diversitat de punts de vista que cada viatge comporta. I una prosa clara, solvent, que ajuda a crear complicitats amb el lector.

Leer ms en: http://feedproxy.google.com/~r/blogsvila-real/YSjQ/~3/pOpMDqf3cZk/al-peru-de-viatge.html.

 
< Anterior   Siguiente >
Imagen aleatoria
Fotolog
Vilablogs
En los foros
Noticias
Villarreal CF
Ofertas trabajo
Hay 2 invitados en lnea
Erfurt live leer
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

buying oem software