Vila-real.com: el portal de Vila-real (Villarreal) en Internet
leer

 

Erfurt live Header8
Inicio
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0
El Museu Etnolgic de Vila-real es reinventa i crea un espai "dinmic" i "viu" per a atraure al...
lunes, 03 de noviembre de 2014

El Museu Etnolgic de Vila-real es reinventa i crea un espai

El Museu Etnolgic, situat al paratge de la Mare de Du de Grcia de Vila-real, ha renovat la seua imatge "sense perdre la seua essncia" per a reinventar-se i oferir un aspecte molt ms modern, dinmic i acord al segle XXI. "Podrem dir que hem fet una transici d'un magatzem d'obres d'art a un espai viu, atractiu i dinmic", ha assenyalat l'edil de Cultura, Alberto Ibez, durant la presentaci de la remodelaci de la secci cermica, arqueolgica i etnolgica del Museu del Termet. 

"s una posada al dia amb la qual hem condicionat i reorganitzat els espais de manera que el visitant pot recrrer les diferents sales, que han estat pintades desprs de 28 anys amb colors moderns. D'aquesta manera, hem guanyat en espai i illuminaci per a destacar tamb algunes de les obres musestiques sense que hi haja tantes peces juntes com abans, que podien arribar a atordir i distraure l'atenci", explica el regidor. Aix, per exemple, en accedir a la primera planta, el visitant veu en primer lloc el carro de bombers de principis del segle XX o les alforges del cavall que el secretari del terratinent Polo de Bernab utilitzava per a recaptar els diners de les seues produccions, situades en un sala destinada a la etnologia que, temporalment, mostrar peces relacionades amb els diferents oficis. Ara la sala est dedicada al camp, amb eines agrcoles, pesos i elements que eren utilitzats en els magatzems de taronja. 

"Amb aquesta nova imatge hem intentant simplificar i explicar millor als xiquets i xiquetes la forma que vivien els seus avantpassats, la seua histria i el vincle que hi ha entre la cultura i el territori, l'economia i la societat", detalla l'edil, qui avana que al gener comenaran les visites guiades destinades als escolars amb unes sessions didctiques "molt fresques i animades" que es realitzaran a una nova sala d'activitats condicionada per al pblic familiar i escolar. Abans, a partir de l'1 de desembre, el Museu Etnolgic obrir per al pblic en general els dissabtes i diumenges, de 10.30 a 13.30 hores, i en Pasqua s'ampliar encara ms l'horari, "ja que es tracta d'una de les installacions musestiques ms demandada per la gent de fora", detalla Ibez. 

L'edil recorda que el museu est compost per les peces procedents de donacions de vens de Vila-real, que van des de vestits tradicionals del segle XVIII a antigues peces cermiques de gran valor. El centre va haver de ser tancat en 2011 per estar afectat per corc, "en haver estat completament oblidat per l'anterior govern del PP", recorda el regidor.

Ibez ha volgut agrair el treball dels tcnics del departament de Museus i el personal collaborador de la nova imatge, "pel gran esfor realitzat i les moltes hores i voluntat dedicades" per a donar valor afegit a un museu que ara reobri les seues portes completament renovat, en permanent evoluci i creixement. "La nostra aspiraci ara s compaginar l'exposici dels fons propis del museu amb altres mostres temporals i itinerants i amb certes activitats d'inters pblic", conclou el responsable de Cultura.

Leer ms en: http://www.vila-real.es/portal/p_20_contenedor1.jsp?seccion=s_fnot_d4_v1.jsp&contenido=28769&tipo=8&nivel=1400&language=ca&codResi=1.

 
< Anterior   Siguiente >
Erfurt live leer
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

buying oem software