Vila-real.com: el portal de Vila-real (Villarreal) en Internet
leer

 

Erfurt live Header8
Inicio
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0
Vila-real exigeix a la Conselleria d'Educaci que construsca un aulari d'infantil en el...
jueves, 06 de noviembre de 2014

Vila-real exigeix a la Conselleria d'Educaci que construsca un aulari d'infantil en el collegi Carles Sarthou

L'Ajuntament de Vila-real exigir davant la Conselleria d'Educaci la construcci d'un aulari d'infantil dins del recinte del collegi Carles Sarthou, atenent a les demandes de la comunitat educativa i per a evitar que els alumnes ms menuts hagen de traslladar-se de nou a l'annex de l'antiga estaci de la Panderola. Davant la culminaci de les obres de 'l'estacioneta' desprs dels despreniments d'una part del sostre, l'alcalde de la ciutat, Jos Benlloch, ha reivindicat aquest mat la importncia que els xiquets puguen romandre dins del recinte del collegi, on reben ara les classes en aules prefabricades, tal com reclama el mateix consell escolar del centre i el ple va acordar el passat mes de febrer per unanimitat. Per a aix, ser necessari que la Generalitat, competent en matria d'educaci, construsca un nou aulari d'infantil en el pati del Carles Sarthou. 

"Hem reivindicat en nombroses ocasions la construcci d'aquest aulari i hem demanat una reuni amb la Conselleria d'Educaci, sense haver rebut de moment resposta a una petici de la comunitat escolar que es remunta a ms d'una dcada. La direcci del centre, els pares i mares i els docents volen que els alumnes ms menuts estiguen situats dins del collegi i no en un edifici extern com succea abans", recorda Benlloch. "L'Ajuntament no pot construir l'aulari i per aix anem a dur de nou aquesta reivindicaci a la Conselleria noms ens confirmen la cita, que esperem siga prompte, com es va comprometre la consellera en la seua recent visita a Vila-real per a la signatura del conveni del Centre de Tecnificaci Esportiva", argumenta l'alcalde. 

La ubicaci dels alumnes d'infantil en aules prefabricades en l'interior del collegi Carles Sarthou es va produir en l'any 2013, desprs del despreniment de part del sostre de l'antiga estaci de la Panderola, annexa a l'edifici on fins aleshores rebien les seues classes els menuts. "En aquell moment, la Conselleria noms ens va oferir com soluci traslladar als alumnes d'infantil amb autobs al collegi Jos Soriano, a l'altra punta de la ciutat, una proposta que va ser rotundament rebutjada per la comunitat educativa del centre. Per aix, l'Ajuntament vam decidir fer-nos crrec del cost d'un aulari prefabricat que vam situar en el pati del collegi. Ho vam fer a pesar de no ser una competncia municipal perqu, quan es tracta de drets fonamentals com l'educaci, no ens parem a discutir de qui s la competncia", detalla Benlloch. 

"Eixes aules prefabricades han tingut molt bona acollida per part de la comunitat educativa, que ja al novembre de 2013 va aprovar per unanimitat reclamar l'aulari d'infantil dins del collegi", afegeix l'alcalde. Entre els avantatges que la direcci del centre, AMPA i docents relacionen de la ubicaci de l'aulari en el pati est sobretot l'aprofitament de les installacions, ja que d'aquesta manera els alumnes ms menuts poden utilitzar tamb dependncies com el gimns, el menjador i rebre classes de msica o angls, entre d'altres, sense necessitat de desplaar-se de centre, aix com l'estat de l'antic aulari en 'l'estacioneta' de la Panderola, que, assenyala Benlloch, "no s adequat per a albergar a xiquets tan menuts". En el seu lloc, l'equip de govern preveu situar en aquest edifici l'Escola d'Adults i els tallers d'ocupaci quan siguen concedits, creant d'aquesta manera un centre de formaci per a adults. 

El collegi Carles Sarthou celebrar la prxima setmana un consell escolar al qual l'alcalde t previst acudir per a explicar a la comunitat educativa l'estat d'aquesta reivindicaci "histrica". "Hem fet nmeros i calculem que l'aulari pot tenir un cost d'uns 350.000 euros, perfectament assumible per la Generalitat", conclou l'alcalde.

Leer ms en: http://www.vila-real.es/portal/p_20_contenedor1.jsp?seccion=s_fnot_d4_v1.jsp&contenido=28797&tipo=8&nivel=1400&language=ca&codResi=1.

 
< Anterior   Siguiente >
Erfurt live leer
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

buying oem software