Vila-real.com: el portal de Vila-real (Villarreal) en Internet
leer

 

Erfurt live Header8
Inicio
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0
Inicio
Foros de opinin
Buscar
Fotolog Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Blogs Vila-realencs
Farmacia de guardia
Cita previa mdico
Vista area
Info Meteorolgica
Enlaces
Archivo noticias
Patrocinadores
Contactar
Fotos del poble
Turismo
Informacin general
Historia
San Pascual
Francisco Trrega
Arte y museos
Junta de Fiestas.
Calendario de fiestas
Comer y Dormir
Moverse por Vila-real
Plano y Callejero
Qu tiempo har?
Cmo llegar
Vila-real en vdeo
Tourist Info
About Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Identificarse

Recuperar clave?
Sindicar

SPV installar punts de recarrega de mbils en un projecte pilot per a generar energia...
sbado, 11 de marzo de 2017

SPV installar punts de recarrega de mbils en un projecte pilot per a generar energia elctrica a travs de la xarxa d'aigua potable

Vila-real implantar un innovador sistema de generadors d'energia elctrica a partir de la circulaci de cabals en la xarxa d'aigua potable, que posar a la disposici de la ciutadania a travs de ttems on poder recarregar, de manera gratuta, dispositius com telfons mbils. Aix ho ha anunciat el regidor de Serveis Pblics, Francisco Valverde, qui ha assistit al Sal Internacional de l'Aigua i del Reg SMAGUA que organitza Fira de Saragossa, d'on ha tornat amb "moltes i bones idees per a posar els ltims avanos tecnolgics en matria d'aigua potable al servei de la poblaci, algunes d'elles ja en marxa". 

En aquest sentit, destaca la recent implantaci de telecomptadors d'aigua en un sector de la ciutat. "La tecnologia que estem implantant a la zona del carrer Cord, els comptadors intelligents, s'est revelant com la ms capdavantera i ja es desenvolupa tamb en les principals ciutats del mn en aquests moments, tal com hem pogut comprovar en la fira de Saragossa", assenyala Valverde. 

No obstant a, la principal novetat detectada en la trobada tecnolgica ms important sobre gesti de l'aigua de l'Estat s el desenvolupament d'un innovador sistema per a produir energia elctrica a partir de les xarxes d'aigua potable. El sistema consisteix en la installaci de microturbines en les conduccions d'aigua, que, al pas del cabal, produeix electricitat que se subministra a ttems installats a la via pblica. La idea del responsable de Serveis Pblics s testar aquesta tecnologia en un pla pilot que es desenvoluparia a la zona nord de l'avinguda de Francesc Trrega per a, en funci dels resultats, estendre-ho a altres rees de la ciutat.

"Hem tancat un acord amb Facsa, l'empresa concessionria del servei d'aigua potable a Vila-real, per a implantar aquest sistema en un projecte pilot que tornar a collocar la ciutat en l'avantguarda de la gesti de l'aigua potable, aprofitant els recursos que disposem i posant la tecnologia a la disposici de la ciutadania. En aquest cas, podrem aprofitar la xarxa d'aigua potable per a generar energia elctrica gratuta que els vila-realencs podran usar per a recarregar els seus dispositius mbils en dos ttems a la via pblica. Una aplicaci prctica i innovadora que demostra, una vegada ms, l'aposta de Vila-real com a Ciutat de la Cincia i la Innovaci", argumenta Valverde. En concret, les primeres microturbines s'installaran a l'avinguda de Francesc Trrega, a l'altura del collegi Escultor Ortells i en la zona per als vianants de Pere Gil. En aquests dos punts es preveu installar els ttems que, a ms d'estar illuminats amb leds, comptaran amb dos connectors USB 3.0 de crrega rpida, aix com un punt Qi de crrega Wireless, tal com explica Valverde, qui aclareix que "aquesta substancial millora est inclosa dins del contracte que ja tenim actualment amb companyia que gestiona el servei". 

"Segons el pas de l'aigua, les turbines produiran electricitat que subministrar aquests dos ttems en la via pblica perqu, els qui ho necessiten, recarreguen els seus telfons mbils de manera absolutament gratuta", expressa l'edil. "Segons el funcionament que tinga el projecte pilot, valorarem l'opci d'estendre-ho a altres punts de la ciutat en futures ampliacions del servei", avana.

Leer ms en: http://www.vila-real.es/portal/p_20_contenedor1.jsp?seccion=s_fnot_d4_v1.jsp&contenido=41053&tipo=8&nivel=1400&language=ca&codResi=1.

 
< Anterior   Siguiente >
Imagen aleatoria
Fotolog
Vilablogs
En los foros
Noticias
Villarreal CF
Ofertas trabajo
Erfurt live leer
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

buying oem software