Vila-real.com: el portal de Vila-real (Villarreal) en Internet
leer

 

Erfurt live Header8
Inicio
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0
Inicio
Foros de opinin
Buscar
Fotolog Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Blogs Vila-realencs
Farmacia de guardia
Cita previa mdico
Vista area
Info Meteorolgica
Enlaces
Archivo noticias
Patrocinadores
Contactar
Fotos del poble
Turismo
Informacin general
Historia
San Pascual
Francisco Trrega
Arte y museos
Junta de Fiestas.
Calendario de fiestas
Comer y Dormir
Moverse por Vila-real
Plano y Callejero
Qu tiempo har?
Cmo llegar
Vila-real en vdeo
Tourist Info
About Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Identificarse

Recuperar clave?
Sindicar

La prova pilot per a la recollida selectiva de bioresidus recull 3.380 quilos de matria...
viernes, 10 de marzo de 2017

El projecte pilot 'Vila-real orgnica', per a la recollida selectiva de bioresidus a la zona nord de la ciutat, ha finalitzat amb un total de 3.380 quilos de matria orgnica recollits durant les 12 setmanes de funcionament. El programa, finanat per l'empresa pblica Reciplasa i desenvolupat a travs de la Regidoria d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climtic, va tenir lloc entre els mesos d'octubre i desembre en un nucli poblacional de 1.700 vens de la zona nord, amb l'objectiu de testar les possibilitats d'implantar la recollida selectiva de la fracci orgnica dels residus domstics i afavorir la conscienciaci sobre la importncia de separar el fem per al seu tractament posterior. 

"Considerem que s una xifra important i que demostra que els ciutadans estan cada vegada ms interessats a aprendre i posar en prctica tcniques per a protegir el medi ambient", valora l'edil de l'rea, Josep Pasqual Sancho. "Els resultats detallats mes a mes sostenen que cada dia hi ha ms conscienciaci i des de l'Administraci pblica hem de posar eines al seu abast", assenyala l'edil.

La prova pilot s'ha desenvolupat entre un total de 1.700 vens en la zona compresa entre les avingudes de Francesc Trrega, Mediterrnia, Frana i Grcia, on es van repartir 25 contenidors de color marr, aix com 20.000 bosses biodegradables i dptics explicatius sobre com separar els residus orgnics d'aquells que no ho sn i com fer s del sistema de reciclatge. En aquest nou contenidor marr havien de dipositar-se tant restes de menjar, com vegetals, residus de paper com tovallons, mocadors i paper de cuina, bosses d'infusi, taps de suro, serradures, escuradents, excrements d'animals i bosses biodegradables. Per la seua banda, el vidre ha seguit en els contenidors verds de tipus igl; el paper i cart en el blau, i els plstics, envasos i brics, en el groc. La resta de deixalles, considerades no orgniques, com el txtil sanitari, les tovalloletes, bolquers, compreses, cermica, residus de cendres o burilles, entre d'altres, han anat al contenidor habitual.

"En el primer mes es van recollir 1.480 quilos de deixalles; al novembre 1.200 i al desembre 700", explica Sancho, que atribueix aquest descens gradual a l'habituaci dels vens al sistema de recollida. "El primer mes es van trobar bastants productes no orgnics, com paper, cart o plstics, barrejats dins de les bosses de residus", detalla l'edil, "no obstant a, al novembre i desembre la quantitat de restes va descendir, per la seua puresa va augmentar, s a dir, la quantitat de matria exclusivament orgnica va arribar a aconseguir valors del 80%". "s un detall molt important a tenir en compte", indica Sancho, "ja que es va arreplegar menys quantitat, per estava millor separada pels vens, que en sols dos mesos van entendre molt millor el funcionament del projecte". A a se suma tamb, segons l'estudi, que desembre "s un mes peculiar, ja que hi ha ms dies festius que en la resta de mesos i la tendncia canvia". "El resultat s satisfactori i ens fa seguir endavant en la nostra lluita per ajudar el medi ambient", valora Sancho, que no descarta estudis similars en altres punts de la ciutat.

Leer ms en: http://www.vila-real.es/portal/p_20_contenedor1.jsp?seccion=s_fnot_d4_v1.jsp&contenido=41039&tipo=8&nivel=1400&language=ca&codResi=1.

 
< Anterior   Siguiente >
Imagen aleatoria
Fotolog
Vilablogs
En los foros
Noticias
Villarreal CF
Ofertas trabajo
Erfurt live leer
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

buying oem software