Vila-real.com: el portal de Vila-real (Villarreal) en Internet
leer

 

Erfurt live Header8
Inicio
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0
Inicio
Foros de opinin
Buscar
Fotolog Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Blogs Vila-realencs
Farmacia de guardia
Cita previa mdico
Vista area
Info Meteorolgica
Enlaces
Archivo noticias
Patrocinadores
Contactar
Fotos del poble
Turismo
Informacin general
Historia
San Pascual
Francisco Trrega
Arte y museos
Junta de Fiestas.
Calendario de fiestas
Comer y Dormir
Moverse por Vila-real
Plano y Callejero
Qu tiempo har?
Cmo llegar
Vila-real en vdeo
Tourist Info
About Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Identificarse

Recuperar clave?
Sindicar

La rehabilitaci del mol de la Vila reprn les obres al 30% d'execuci per a recuperar i...
jueves, 09 de marzo de 2017

La rehabilitaci del mol de la Vila reprn les obres al 30% d'execuci per a recuperar i consolidar l'edifici protegit

Les obres de rehabilitaci del mol de la Vila es reprendran el prxim 20 de mar, per a emprendre els treballs de rejuntat i consolidaci de l'estructura, que es troben ja en un grau d'execuci del 30% aproximadament. "La que iniciarem ara s una de les fases ms importants del projecte de recuperaci d'aquest emblemtic edifici del segle XVI, per al qual comptem amb la collaboraci de la Diputaci de Castell", recorda el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, en una visita als treballs. 

L'actuaci es reprn ara, desprs d'un mes i mig de parntesi derivat de les troballes durant l'execuci de les obres, que han obligat a un modificat del projecte inicial per a atendre les necessitats que s'han anat detectant. "El mol de la Vila s un edifici protegit i molt antic i, en aquest tipus d'obres, no podem saber per endavant i amb exactitud qu s el que trobarem. Per a, desprs dels primers mesos de treballs, ha sigut necessria una xicoteta modificaci, que entra dins de les previsions legals per a aquest tipus d'actuacions i s'ha pogut assumir sense cap problema", incideix. 

En concret, els primers treballs executats en l'antic mol van permetre detectar elements de la construcci que fins aquell moment es desconeixien, com la troballa de dos tipus de paviment -un empedrat del segle XVIII i un de taulell del segle XIX-, el manteniment dels quals s'incorpora al projecte original. Una altra de les novetats introdudes en l'obra s la rehabilitaci del sostre de l'edifici, desprs de detectar durant el procs de recerca patrimonial que originalment havia sigut un sostre a dues aiges. 

"Desprs dels primers treballs en el mol i el modificat del projecte, entrarem ara en una de les fases ms importants de l'actuaci, la d'unir i consolidar les parets i els diferents elements de l'edifici, que ara es troben en molt mal estat per la seua antiguitat, per a garantir el seu manteniment i conservaci. I a ha de fer-se, a ms, respectant al mxim els elements i l'esttica originals, ja que es tracta d'un edifici protegit i d'important valor patrimonial", recorda Obiol. Desprs de la consolidaci de l'immoble, el projecte preveu tamb el condicionament exterior i la installaci de punts d'illuminaci "suficient i clida, que no impacte sobre el mol protegit i la seua preservaci". L'interior de l'edifici quedar difan, tot respectant les diferents altures originals, amb una sala de consergeria i un bany.

Una vegada represos els treballs, el regidor de Territori es posar en contacte amb el diputat provincial de Cultura, Vicent Sales, per a valorar la necessitat de posposar la data de conclusi de l'obra, prevista inicialment el 30 d'abril. "Arran del parntesi en el projecte, aquest termini ja no es podr complir, per la qual cosa, tenint en compte les peculiaritats d'aquest tipus d'actuacions sobre el patrimoni, es baralla el 31 de juliol com a data ltima de culminaci de les obres de recuperaci del mol", conclou.

Leer ms en: http://www.vila-real.es/portal/p_20_contenedor1.jsp?seccion=s_fnot_d4_v1.jsp&contenido=41035&tipo=8&nivel=1400&language=ca&codResi=1.

 
< Anterior   Siguiente >
Imagen aleatoria
Fotolog
Vilablogs
En los foros
Noticias
Villarreal CF
Ofertas trabajo
Erfurt live leer
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

buying oem software