Vila-real.com: el portal de Vila-real (Villarreal) en Internet
leer

 

Erfurt live Header8
Inicio
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0
Inicio
Foros de opinin
Buscar
Fotolog Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Blogs Vila-realencs
Farmacia de guardia
Cita previa mdico
Vista area
Info Meteorolgica
Enlaces
Archivo noticias
Patrocinadores
Contactar
Fotos del poble
Turismo
Informacin general
Historia
San Pascual
Francisco Trrega
Arte y museos
Junta de Fiestas.
Calendario de fiestas
Comer y Dormir
Moverse por Vila-real
Plano y Callejero
Qu tiempo har?
Cmo llegar
Vila-real en vdeo
Tourist Info
About Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Identificarse

Recuperar clave?
Sindicar

Vila-real garanteix la mxima qualitat de l'aigua i noms fa s de l'1,5% dels seus drets en el...
mircoles, 15 de marzo de 2017

Vila-real garanteix la mxima qualitat de l'aigua i noms fa s de l'1,5% dels seus drets en el Consorci de la Plana

El regidor de Serveis Pblics, Francisco Valverde, ha fet balan de la qualitat de l'aigua potable en la ciutat, que segueix sent ptima desprs que a inicis de 2016 es donara per controlada una pujada puntual del nivell de bromacil. "Les nostres aiges sn de gran qualitat i ja no hem de barrejar-la amb la del Consorci d'Aiges de la Plana, del qual noms hem usat un 1,5% dels nostres drets", apunta.

El Consorci d'Aiges de la Plana, en el qual participen 11 municipis, es va crear per a garantir que totes les localitats tingueren provement total d'aigua en poca de sequera o en altres situacions. Per a a, les poblacions membre del consorci es reparteixen un total de vuit hectmetres cbics de manera proporcional al nombre d'abonats, de forma que, si en algun moment algun municipi consumeix ms drets dels que li corresponen, ha de compensar la resta. El balan anual de 2016 revela que Vila-real, amb uns drets d'1,9 milions de metres cbics, noms ha fet s de 31.160 metres cbics, un 1,58% del total assignat. "La ciutat es proveeix inicialment de quatre pous i durant l'exercici 2016 no s'han hagut de barrejar eixes aiges amb les del Consorci", explica Valverde, ja que "la qualitat ha sigut sempre ptima". 

En aquest sentit, les analtiques mensuals sobre un total de 89 elements diferents han llanat bons resultats. "En qualsevol cas, a Vila-real seguirem comptant amb l'aigua del Consorci, encara que no fem s d'ella, ja que dels quatre pous principals, la Bassa del Poble i el Pou d'Amors funcionen a ple rendiment, mentre els altres dos, el de Reg Nou i Carinyena, ho fan al 10% de les seues possibilitats, per la qual cosa tenim una bona situaci", detalla el responsable d'SPV.

Valverde reitera que "el nivell de bromacil, que en algun moment va tocar el seu mxim perms anteriorment, ha desaparegut per complet, grcies a la decisi d'aquest equip de govern de barrejar amb l'aigua del Consorci per a millorar la qualitat, ja que sabem que era un problema conjuntural". "Si hagurem fet cas de l'exigncia del PP, que demanava la installaci de dues plantes de tractament amb filtre de carboni, que haurien costat 368.000 euros cadascuna, ms el manteniment posterior, ara mateix estarien inutilitzades i obsoletes, la qual cosa demostra que vam prendre la decisi encertada", agrega.

El fet de no haver usat ms que un 1,5% dels drets en 2016 significar la compensaci, per part dels municipis que s han depassat el seu lmit, de 28.918 euros. Aquesta quantitat es descomptar de la quota que la ciutat paga anualment per les installacions i els drets de l'aigua. "Localitats com la Vilavella o les Alqueries han gastat ms d'un 200%, mentre Xilxes, Moncofa i la Vall han superat el 100%, de manera que hauran de compensar, pagant la seua quota i un plus, tant a Vila-real com a Onda, Borriana i Nules, que no han arribat a la quantitat mxima estipulada", detalla. "Amb els pous de la ciutat i la pertinena al Consorci tenim garantit el provement, en quantitat i qualitat, igual que la resta de municipis de manera eficient i soldaria", conclou Valverde.

Leer ms en: http://www.vila-real.es/portal/p_20_contenedor1.jsp?seccion=s_fnot_d4_v1.jsp&contenido=41093&tipo=8&nivel=1400&language=ca&codResi=1.

 
< Anterior   Siguiente >
Imagen aleatoria
Fotolog
Vilablogs
En los foros
Noticias
Villarreal CF
Ofertas trabajo
Erfurt live leer
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

buying oem software