Vila-real.com: el portal de Vila-real (Villarreal) en Internet - La Guarderia del Consorci del Riu Millars compta amb 21 corbs de mar grossos en la desembocadura
leer

 

Erfurt live Header8
Inicio
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0
Inicio
Foros de opinin
Buscar
Fotolog Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Blogs Vila-realencs
Farmacia de guardia
Cita previa mdico
Vista area
Info Meteorolgica
Enlaces
Archivo noticias
Patrocinadores
Contactar
Fotos del poble
Turismo
Informacin general
Historia
San Pascual
Francisco Trrega
Arte y museos
Junta de Fiestas.
Calendario de fiestas
Comer y Dormir
Moverse por Vila-real
Plano y Callejero
Qu tiempo har?
Cmo llegar
Vila-real en vdeo
Tourist Info
About Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Identificarse

Recuperar clave?
Sindicar

La Guarderia del Consorci del Riu Millars compta amb 21 corbs de mar grossos en la desembocadura
viernes, 10 de marzo de 2017

La Guarderia del Consorci del Riu Millars compta amb 21 corbs de mar grossos en la desembocadura

El cens hivernal de corbs de mar grossos (Phalacrocorax carbo) en dormidors habituals del paisatge protegit de la desembocadura del riu Millars ha sigut un dels ms escassos des de l'any 2005. La guarderia rural encarregada de realitzar el registre de l'espcie tan sols ha pogut comptar 21 exemplars. Els guardes abans d'escometre el cens oficial fan diversos seguiments diaris per a localitzar els dormidors. Una vegada han descobert els arbres on les aus descansen es planifica el cens. Els responsables de realitzar-lo entren sigillosament als llocs de descans i compten amb detall cadascun dels exemplars. El cens de corbs de mar grossos s'ha realitzat durant 4 dies seguits, entre les 17.15 h i les 18.00 h, moment precs en qu les aus desprs de tot un dia d'activitat es retiren per a descansar. Els corbs solen triar arbres localitzats a les goles com a lloc per a passar la nit. Fa uns anys el corb de mar gros era una au nicament hivernant, per des de fa poc de temps s'ha establert com a reproductor principalment en embassament de l'interior. Els corbs de mar sn especialistes pescadors que estan en expansi a tot Europa. Aquesta gran destresa que mostra l'au per a pescar peixos, alguns d'inters comercial, ha fet que siga perseguit i a voltes odiat en alguns pasos del nord d'Europa. Al Catleg Nacional d'Espcies Amenaades apareix com a Au d'Inters Especial.

El cens hivernal del corb de mar gros es realitza a la desembocadura del Millars des de l'any 2005. Aleshores es van comptar 65 exemplars. Enguany la davallada de l'espcie en els dormidors del paisatge protegit de la desembocadura del riu Millars encara no t una explicaci clara. Caldr esperar a nous censos d'anys vinents per a comprovar si l'escs nombre d'exemplars d'enguany s una excepci o est passant alguna cosa important amb aquesta au marina gran, de presncia feixuga i color negre.

Leer ms en: http://www.vila-real.es/portal/p_20_contenedor1.jsp?seccion=s_fnot_d4_v1.jsp&contenido=41041&tipo=8&nivel=1400&language=ca&codResi=1.

 
< Anterior   Siguiente >
Imagen aleatoria
Fotolog
Vilablogs
En los foros
Noticias
Villarreal CF
Ofertas trabajo
Erfurt live leer
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

buying oem software