Vila-real.com: el portal de Vila-real (Villarreal) en Internet
leer

 

Erfurt live Header8
Inicio
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0
Inicio
Foros de opinin
Buscar
Fotolog Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Blogs Vila-realencs
Farmacia de guardia
Cita previa mdico
Vista area
Info Meteorolgica
Enlaces
Archivo noticias
Patrocinadores
Contactar
Fotos del poble
Turismo
Informacin general
Historia
San Pascual
Francisco Trrega
Arte y museos
Junta de Fiestas.
Calendario de fiestas
Comer y Dormir
Moverse por Vila-real
Plano y Callejero
Qu tiempo har?
Cmo llegar
Vila-real en vdeo
Tourist Info
About Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Identificarse





Recuperar clave?
Sindicar

Vila-real descentralitza l'art i trasllada l'escultura de la plaa dels Llusos a un espai obert...
lunes, 13 de marzo de 2017

La Regidoria de Territori ha decidit traslladar l'escultura situada a la plaa de Mossn Ballester, al costat dels Llusos i davant de la Casa de la Festa i la Casa de l'Oli, a un espai obert al barri de l'Hospital, amb l'objectiu de descentralitzar l'art a la via pblica i compatibilitzar l'espai d'oci. Aix ho ha manifestat el regidor de l'rea, Emilio M. Obiol, qui indica que aquesta intervenci es troba dins del Pla d'embelliment urb, que des de fa algun temps s'ha centrat, entre altres iniciatives, a acostar el patrimoni local a la poblaci. 

Per aix, Obiol explica que la figura, que representa una dona, obra de l'escultor Octavio Vicent, es traslladar a un nou enclavament per a dotar-la de major visibilitat. "La imatge es troba actualment en un espai on queda encaixonada i invisibilitzada, a causa de la dinmica de treball dels dos locals de restauraci que se situen a la mateixa plaa, per la qual cosa no compleix amb l'objectiu inicial d'acostar l'art als ciutadans", indica, al mateix temps que destaca que, amb aquesta actuaci "s'ajuda a compatibilitzar el dret a l'oci dels ciutadans i es facilita a tots dos negocis el muntatge de les seues terrasses a la zona, en la qual ja es va intervenir fa algun temps des de l'rea de Patrimoni, amb la installaci de les marques per on discorria la muralla".

L'escultura d'Octavio Vicent es portar ara a la placeta resultant entre l'avinguda de Pius XII i els carrers de Nules i El Tancat, en un espai convertit fa poc en zona parcialment reservada a vianants. "La figura quedar situada en el lloc ms visible de la plaa i miraria cap a l'est, just cap a l'empresa Herarbo, quedant a la vista tant de vianants com de conductors, ja que es s'alinear la vorera de manera que es tanque el buit existent on fins fa poc hi havia uns contenidors de reciclatge", explica el regidor

"L'objectiu no s un altre que fer compatible el dret dels vens a gaudir de les places, la contemplaci artstica i l'oci", assenyala Obiol, qui destaca que "d'aquesta manera, donem l'oportunitat a tots els ciutadans de contemplar aquesta obra, deslocalitzant-la i acostant-la a altres zones menys cntriques que tamb mereixen la nostra atenci", destaca Obiol. Dins del Pla d'embelliment urb ja s'han realitzat altres intervencions en la mateixa lnia, amb obres de Jos Ortells i amb "actuacions senzilles, modestes, per que pretenen posar en valor, no noms l'art i el patrimoni de la ciutat, sin tamb la vida en els diferents barris".

Leer ms en: http://www.vila-real.es/portal/p_20_contenedor1.jsp?seccion=s_fnot_d4_v1.jsp&contenido=41057&tipo=8&nivel=1400&language=ca&codResi=1.

 
< Anterior   Siguiente >
Imagen aleatoria
Fotolog
Vilablogs
En los foros
Noticias
Villarreal CF
Ofertas trabajo
Erfurt live leer
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

buying oem software