Vila-real.com: el portal de Vila-real (Villarreal) en Internet
leer

 

Erfurt live Header8
Inicio
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0
Inicio
Foros de opinin
Buscar
Fotolog Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Blogs Vila-realencs
Farmacia de guardia
Cita previa mdico
Vista area
Info Meteorolgica
Enlaces
Archivo noticias
Patrocinadores
Contactar
Fotos del poble
Turismo
Informacin general
Historia
San Pascual
Francisco Trrega
Arte y museos
Junta de Fiestas.
Calendario de fiestas
Comer y Dormir
Moverse por Vila-real
Plano y Callejero
Qu tiempo har?
Cmo llegar
Vila-real en vdeo
Tourist Info
About Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Identificarse

Recuperar clave?
Sindicar

Vila-real impulsa un Pla d'agilitaci de pagaments i fomenta la facturaci electrnica per a...
jueves, 16 de marzo de 2017

Vila-real impulsa un Pla d'agilitaci de pagaments i fomenta la facturaci electrnica per a reduir els terminis

La Regidoria d'Hisenda de Vila-real s'ha proposat reduir el termini en el qual les empreses, autnoms, entitats socials i ONG que treballen amb l'Ajuntament cobren pels seus serveis. Amb aquest objectiu, ha impulsat un Pla d'agilitaci de pagaments a provedors, entitats i ONG, amb el qual pretn abonar les factures "prompte i b", tal com assegura la regidora de l'rea, Sabina Escrig. 

"Portem diversos anys pagant la festa del PP, l'urbanisme a cost zero, la irresponsabilitat a l'hora de gestionar els diners dels contribuents i el ja et pagarem, per la qual cosa hem viscut anys complicats, especialment l'any passat", explica Escrig. L'objectiu en els prxims mesos s normalitzar la situaci, per la qual cosa, una vegada liquidat per complet l'exercici 2016, en les prximes tres setmanes es van a comenar a pagar les factures d'aquests primers mesos. En concret, s'han tramitat ja pagaments per valor d'1,4 milions d'euros corresponents a 2017.

"Tenim previst abonar aquesta setmana 135.000 euros; 460.000 la setmana que ve i 778.000 en dues setmanes ms; un total d'1,4 milions, de manera que comencem l'any complint un dels principals objectius marcats quan va acabar l'exercici passat", explica. "Volem complir la nostra paraula i reduir el termini mitj de pagament a provedors, si pot ser a 30 dies, encara que per a ha d'haver-hi diners. Ara mateix els hi ha, per si torna a arribar alguna altra sorpresa urbanstica tornarem a tenir problemes", adverteix Escrig. 

Al marge dels abonaments, el Pla d'agilitaci de pagaments incorpora una srie de mesures per a facilitar i accelerar els cobraments dels provedors i entitats. Dues sn les iniciatives que van a implementar-se inicialment per aconseguir-ho: incentivar la presentaci de factures electrniques i formar les associacions i entitats en la justificaci correcta de les subvencions i convenis que reben del consistori. 

La primera de les accions pretn augmentar el nombre de persones que presenten la factura de manera telemtica, ja que suposa reduir el procs de pagament en 15 dies. "No s el mateix cenyir-se a l'horari de l'Ajuntament per presentar els documents, que desprs han de passar per un procs fins que arriben al departament corresponent, que asseure's davant l'ordinador a qualsevol hora del dia i enviar la factura al lloc adequat", assenyala l'edil. "Noms fent a es redueix molt el temps que passa fins que se'ls ingressen els diners", afirma. En 2015 es van presentar 13.604 factures; d'elles, 1.461 via electrnica, la qual cosa suposa un 10,74%. En 2016, d'un total 13.037 factures, 2.054 van ser virtuals, de manera que es va augmentar el percentatge fins al 15,76% del total. "Ens agradaria duplicar fins al 30% el nombre de provedors que ens envien els seus rebuts per aquesta via, i per a aix anem a impulsar una campanya informativa mitjanant cartells, trptics i un tutorial en el web de l'Ajuntament que ensenyar a realitzar el trmit sense eixir de casa", apunta. 

Una altra de les problemtiques detectades pel consistori a l'hora de tramitar els pagaments es refereix a les justificacions de convenis o subvencions. "En moltes ocasions el pagament es retarda perqu la justificaci no s correcta, simplement per una factura o per alguna cosa que no quadra; se'ls avisa i han de tornar a portar la documentaci fins que est tot en ordre", expressa. Per a salvar aquests obstacles i accelerar al mxim els terminis, el departament d'Intervenci ha previst diferents cursos per a grups reduts amb les entitats que treballen amb el consistori, amb l'objectiu que aprenguen a justificar de manera correcta les ajudes. "s una forma de facilitar el treball als provedors i entitats collaboradores", conclou Escrig.

Leer ms en: http://www.vila-real.es/portal/p_20_contenedor1.jsp?seccion=s_fnot_d4_v1.jsp&contenido=41107&tipo=8&nivel=1400&language=ca&codResi=1.

 
< Anterior   Siguiente >
Imagen aleatoria
Fotolog
Vilablogs
En los foros
Noticias
Villarreal CF
Ofertas trabajo
Erfurt live leer
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

buying oem software