Vila-real.com: el portal de Vila-real (Villarreal) en Internet
leer

 

Erfurt live Header8
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0
L'Ajuntament demanar formalment al Govern la revisi cadastral per a rebaixar i ajustar els...
viernes, 17 de marzo de 2017

L'Ajuntament demanar formalment al Govern la revisi cadastral per a rebaixar i ajustar els valors a la realitat actual

L'Ajuntament de Vila-real demanar formalment al Govern central la revisi cadastral, amb l'objectiu d'ajustar els valors a la realitat actual del mercat, per baix dels valors de l'ltima ponncia, que data de 2006. L'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch, ha anunciat la decisi, que va comptar amb la unanimitat de tots els grups municipals en la Junta de Portaveus convocada aquesta mateixa setmana. 

"La ponncia vigent, que es va revisar durant el mandat del PP, s brutal i afecta de manera directa als impostos que han pagat els vens durant anys", explica Benlloch. A pesar que la crisi immobiliria ha rebaixat els preus de terrenys i habitatges, els valors cadastrals fixats en 2006 es mantenen en l'actualitat, en nivells molt superiors als del mercat real. "Per aquest motiu, anem a sollicitar un estudi complet de tot el mercat immobiliari per a comparar", apunta l'alcalde.

Amb aquest objectiu, Benlloch i la regidora d'Hisenda, Sabina Escrig, van mantenir recentment una reuni amb la Direcci General del Cadastre. En la trobada, els responsables del Cadastre van admetre que hi ha habitatges i terrenys que podrien estar un 20% per sobre del preu de mercat. No obstant a, explica l'alcalde, "van proposar evitar la revisi de la ponncia general, a canvi de rebaixar un 10% els valors l'any que ve i un altre 10% ms en 2019". Ni el primer edil ni els portaveus dels grups municipals estan d'acord amb aquesta proposta, per la qual cosa s'ha decidit sollicitar una nova ponncia. 

"Han passat 10 anys des de l'ltima vegada que es va revisar i sabem que es pot aconseguir ms del que se'ns proposa, per la qual cosa la nostra intenci s que s'actualitze de manera definitiva", assevera Benlloch. No obstant a, aclareix que, perqu aquesta rebaixa en els valors cadastrals es produsca, ha de passar temps. "El Ministeri necessita una partida econmica especfica per a fer un estudi previ finanada al 50% pel Govern i l'Ajuntament hauria de reforar l'estructura municipal perqu els vens puguen venir a assessorar-se, la qual cosa podria suposar l'aportaci del voltant d'uns 120.000 euros", explica. D'aquesta manera, la revisi podria ser efectiva a mitjans o finals del 2019, segons les previsions municipals. 

En qualsevol cas, Benlloch ha volgut aclarir que la revisi de valors cadastrals es veur reflectida en els impostos derivats de la compra, venda o herncia de bns, per no en la contribuci. "L'IBI es quedar com est estipulat a partir d'enguany, per a no incrrer en cap error que ens porte a incomplir la llei d'estabilitat pressupostria de Rajoy", recorda l'alcalde. "Mentre el PP va aprofitar cada any per a pujar la contribuci un 20%, nosaltres l'hem congelada i rebaixada, fins que en 2016, i fruit de l'herncia rebuda, ens vam veure obligats a prendre una decisi per a fer viable el model de ciutat i fer front a les sentncies del PP i despeses sobrevingudes com l'increment del cost del fem. No podem ser tan irresponsables com per a jugar amb l'estabilitat de la ciutat", puntualitza Benlloch. "Malgrat els empastres que vam trobar en arribar al govern local, hem pogut sanejar els comptes, reduir el deute, obrir nous espais i installacions per als vens, reduir l'atur del 27 al 17% i rebaixar cinc dels set impostos que es paguen en la ciutat (plusvlues, ICIO, IAE, l'impost de vehicles i el de les terrasses i mercats), mentre que altres dos s'han congelat: l'IBI, que quedar al nivell del 2011 i les taxes d'esport", conclou.

Leer ms en: http://www.vila-real.es/portal/p_20_contenedor1.jsp?seccion=s_fnot_d4_v1.jsp&contenido=41117&tipo=8&nivel=1400&language=ca&codResi=1.

 
< Anterior   Siguiente >
Erfurt live leer
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

buying oem software