Vila-real.com: el portal de Vila-real (Villarreal) en Internet
leer

 

Erfurt live Header8
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0
Vila-real gestiona amb la Conselleria la ubicaci de l'arc del convent de les dominiques a...
domingo, 19 de marzo de 2017

Vila-real gestiona amb la Conselleria la ubicaci de l'arc del convent de les dominiques a l'entrada de l'Arxiu Municipal

El regidor de Patrimoni, Emilio M. Obiol, ha iniciat converses amb la Conselleria de Cultura per a situar l'arc de l'antic convent de les dominiques, una vegada reconstrut, a la porta d'accs a l'Arxiu Municipal. La localitzaci de l'edifici al costat de la muralla medieval que envoltava la vila, declarada B d'Inters Cultural, requereix de l'obtenci de permisos per part de l'organisme autonmic.

"Desprs de localitzar i identificar l'arc de la porta principal del palau dels Cucal de Montull i decidir la seua reconstrucci, vam comenar a cercar possibles ubicacions en la ciutat que permeteren posar en valor una pea patrimonial d'aquestes caracterstiques. L'Arxiu Municipal, pel significat de l'immoble i la seua ubicaci al costat de la muralla ens sembla l'emplaament idoni", argumenta Obiol. Amb aquest objectiu, el departament municipal ha comenat ja a gestionar amb la Direcci General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat l'obtenci dels permisos necessaris. "Les converses van b i tot fa indicar que no hi haur cap problema a situar aquest arc renaixentista recuperat; els usos sn perfectament compatibles i, a ms, aquesta localitzaci permetr revaloritzar i visibilitzar no solament l'antiga porta del convent de les dominiques en un enclavament cntric sin tamb el mateix llen de la muralla i l'edifici al que donar entrada, un dels arxius histrics ms importants de la Comunitat", incideix. 

Un altre dels arguments de l'rea de Patrimoni per a decidir l'emplaament de l'arc de les dominiques s que mantindr el seu s original. "La gent que passe per davant de l'Arxiu Municipal podr parar i gaudir d'aquest element patrimonial, per, a ms, l'arc seguir sent una porta, en aquest cas d'accs a l'edifici on es conserva bona part de la nostra histria", agrega Obiol, qui recorda que, a pocs metres d'aquest immoble, es troba una altra porta singular, la de la Sang, datada en 1541.

Les restes de la porta principal de l'antic convent de les dominiques van ser descobertes recentment en el solar d'una empresa al que van ser traslladats l'any 2002 sense que existira constncia del trasllat. Desprs de les indagacions del departament de Patrimoni, es va constatar que el conjunt de pedres trobades en el solar corresponen a l'arc d'entrada del palau dels Cucal de Montull, l'edifici ms rellevant de la ciutat des del segle XVI fins que va ser derrut en 1962 per a construir l'actual ajuntament. El palau es va convertir en el segle XVII en l'antic convent de les dominiques. 

"Es tracta de l'edifici ms important que tenia la ciutat en aquella poca, que servia fins i tot d'hostalatge quan persones de la reialesa visitaven la poblaci", recorda Obiol. "s el vestigi ms rellevant que ens queda d'un dels palaus ms significatius que ha tingut Vila-real i, per tant, anem a recuperar-lo per a la ciutat, reconstruint-lo i situant-lo en una ubicaci digna de la seua importncia patrimonial i el seu significat histric", conclou el regidor.

Leer ms en: http://www.vila-real.es/portal/p_20_contenedor1.jsp?seccion=s_fnot_d4_v1.jsp&contenido=41131&tipo=8&nivel=1400&language=ca&codResi=1.

 
< Anterior   Siguiente >
Erfurt live leer
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

buying oem software