Vila-real.com: el portal de Vila-real (Villarreal) en Internet
leer

 

Erfurt live Header8
Inicio
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0
Inicio
Foros de opinin
Buscar
Fotolog Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Blogs Vila-realencs
Farmacia de guardia
Cita previa mdico
Vista area
Info Meteorolgica
Enlaces
Archivo noticias
Patrocinadores
Contactar
Fotos del poble
Turismo
Informacin general
Historia
San Pascual
Francisco Trrega
Arte y museos
Junta de Fiestas.
Calendario de fiestas
Comer y Dormir
Moverse por Vila-real
Plano y Callejero
Qu tiempo har?
Cmo llegar
Vila-real en vdeo
Tourist Info
About Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Identificarse

Recuperar clave?
Sindicar

El Centre de Dia Llus Alcanys de Vila-real compleix 25 anys ajudant a superar les addiccions a...
mircoles, 05 de julio de 2017

El Centre de Dia Llus Alcanys de Vila-real compleix 25 anys ajudant a superar les addiccions a ms de 3.000 persones

El centre de dia teraputic per a la deshabituaci, rehabilitaci i reinserci social Llus Alcanys de Vila-real compleix 25 anys ajudant a superar les addiccions a ms de 3.000 persones. Concretament, el servei ha ats des de la seua posada en funcionament el 1992 a 3.164 persones, usuaris als quals s'incorporen les prop de 70 altes que s'han gestionat des de l'inici d'aquest 2017. 

La regidora de Sanitat, Silvia Gmez, ha fet balan de l'ltim any juntament amb el tcnic del servei, Santi Agost, i ha destacat la "gran tasca que realitzen els professionals del Centre de Dia, que tracten qualsevol tipus d'addicci, b siga de substncies com ara herona, cocana, alcohol, cnnabis, amfetamines, tabac o de productes com el joc o una cosa que est molt de moda en els ltims temps, l'addicci al telfon mbil i a les noves tecnologies". I s que, l'equip que treballa en l'rea s "multidisciplinari i treballa cada dia per adaptar-se a les noves circumstncies, que tamb afecten el perfil dels consumidors i, per tant, els tractaments i solucions que se'ls han de proporcionar".

En aquest sentit, el 2016 s'han obert 152 expedients de tractament a persones amb algun tipus d'addicci, una xifra similar a la de l'any anterior, amb 156 casos nous, una de les ms altes en la histria del servei, desprs de 1999, any en el qual va coincidir la derivaci de pacients de la sanitat pblica afectats per ludopatia. El perfil dels qui acudeixen per primera vegada a demanar ajuda continua sent el de consumidors d'alcohol (27%), cnnabis (18%) i cocana (13%), encara que destaca el perfil de politoxicman (24%), que combina ms d'una addicci.

Entre aquells que volen rehabilitar-se, Agost destaca un tipus de consumidor que, "desprs d'anys de relativa estabilitzaci, torna a registrar-se en el centre: el del cocanman". En aquest cas, Agost explica que "desprs d'un perode de forta crisi econmica, en el qual la gent se centrava en altres substncies, torna l'auge de la coca, per ara entre persones de classe mitjana, treballadora, amb edats compreses entre els 30 i 40 anys, majoritriament casats, amb fills i amb una imatge social impecable".

"El consum de la cocana est molt acceptat, igual que el cnnabis", indica, "la gent est molt familiaritzada, s una droga que s'ha tolerat molt en els ltims temps i que t un poder addictiu molt potent, per del qual els consumidors no sn plenament conscients". "Aconseguir aquesta substncia s relativament fcil, ja no parlem d'un consum en l'mbit festiu o en una discoteca, ara es fa en l'mbit domstic, en un dinar o sopar amb amics o en parella i s ac on, desprs de creure que ho tenien controlat, s'adonen que se'ls escapa de les mans i no volen que la resta del seu entorn spien res de la seua addicci, per la qual cosa acaben recorrent a nosaltres per a eixir del forat", assegura l'expert.

Per aquest motiu, el 2017 s'ha tornat a constituir un grup de terpia d'atenci a cocanmans que ja est ple i que no es convocava "des de la dcada de 2001 a 2010, quan es va produir l'auge de la cocana". Aix mateix, continua en marxa el grup de dones que es va obrir fa un any per a tractar dones amb addiccions diverses i s'ha reprs el grup d'adolescents que consumeixen cnnabis, que enguany s'incrementa. "La gent canvia, malgrat arribar desmotivats i amb la sensaci que han fallat a moltes persones, si s'enganxen a la terpia i a la vida, tornen a guanyar autoestima i a pensar que s que es pot viure d'una altra manera", destaca Agost.

La regidora de Sanitat, que ha felicitat el Centre de Dia pel seu "esfor per a arribar a tots els nivells de la societat per a seguir ajudant en aquesta important tasca", ha anunciat que a l'octubre se celebrar una jornada tcnica i de treball oberta a la ciutadania, a la Biblioteca Universitria del Coneixement, per a celebrar aquests 25 anys.

Leer ms en: http://www.vila-real.es/portal/p_20_contenedor1.jsp?seccion=s_fnot_d4_v1.jsp&contenido=43023&tipo=8&nivel=1400&language=ca&codResi=1.

 
< Anterior   Siguiente >
Imagen aleatoria
Fotolog
Vilablogs
En los foros
Noticias
Villarreal CF
Ofertas trabajo
Erfurt live leer
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

buying oem software