Vila-real.com: el portal de Vila-real (Villarreal) en Internet
leer

 

Erfurt live Header8
Inicio
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0
Inicio
Foros de opinin
Buscar
Fotolog Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Blogs Vila-realencs
Farmacia de guardia
Cita previa mdico
Vista area
Info Meteorolgica
Enlaces
Archivo noticias
Patrocinadores
Contactar
Fotos del poble
Turismo
Informacin general
Historia
San Pascual
Francisco Trrega
Arte y museos
Junta de Fiestas.
Calendario de fiestas
Comer y Dormir
Moverse por Vila-real
Plano y Callejero
Qu tiempo har?
Cmo llegar
Vila-real en vdeo
Tourist Info
About Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Identificarse

Recuperar clave?
Sindicar

Vila-real visita la Fossa 113 de Paterna i dna suport a la Llei de Memria Histrica de la...
domingo, 16 de julio de 2017

Vila-real visita la Fossa 113 de Paterna i dna suport a la Llei de Memria Histrica de la Generalitat per a sufragar les exhumacions i identificacions de vctimes de la repressi de posguerra

Una delegaci municipal representada per l'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch, i pel regidor de Cultura -al seu torn responsable del Memorial Democrtic per a recuperar i fomentar la memria democrtica-, Eduardo Prez, ha visitat aquesta setmana la Fossa 113 del cementeri de Paterna (en la qual s'estima que jauen les restes d'entre 50 i 60 persones que van ser executades entre gener de 1940 i setembre de 1941), en una trobada institucional en la qual, per primera vegada, ha estat present un president de la Generalitat Valenciana, en aquest cas, Ximo Puig.

L'objectiu ha sigut visitar els treballs que realitza un grup d'arquelegs en el conegut com a Paredn de Espaa, on van ser afusellades ms de 2.200 persones vctimes de la repressi de postguerra realitzada pel Govern del General Franco i on s'ha documentat l'afusellament de tres vens de Vila-real.

La comitiva ha sigut guiada pel representant de l'Agrupaci de Familiars, Santiago Valles, que juntament amb el Grup de Recuperaci de la Memria Histrica de Valncia, han sigut els impulsors de l'inici de la recerca, amb el suport de la Diputaci de Valncia.

Benlloch ha destacat el "suport total de l'Ajuntament de Vila-real a la Llei de Memria Democrtica i per la Convivncia de la Comunitat Valenciana, que cerca participar en el procs de recuperaci i reparaci, sufragant amb diners pblics les exhumacions i identificacions de vctimes de la repressi de postguerra i que actualment en trmits en les Corts Valencianes".

Tant el primer edil com Prez, han agrat la invitaci de l'alcalde de Paterna, Jos Antonio Sagredo, ja que est documentat que almenys tres vila-realencs podrien estar enterrats en les fosses comunes del cementeri de Paterna, ja que van ser afusellats en aquest enclavament. Es tracta de Manuel Segundo Eixea Vilar, coronel de l'Exrcit de la Repblica, executat el 15 de juliol de 1939, quan tenia 57 anys, desprs de ser condemnat per defensar la legalitat constitucional durant el colp d'estat del 18 de juliol de 1936. Un altre ve justiciat a Paterna va ser Francisco Arbos Sales, un cuiner de 36 anys que va morir el 13 d'octubre de 1941. El tercer, Jos Pitarch Us, era practicant de professi, i va morir als 41 anys, un 29 de juny de 1942.

"Estem en permanent contacte amb els arquelegs que realitzen les excavacions per si frem capaces d'identificar els seus cossos, tot i que som conscients de la dificultat que comporta, ja que aquest s el segon espai de tot el pas amb major nombre d'assassinats i sabem que en cada fossa hi ha desenes de cadvers amuntegats, la identificaci dels quals s realment complicada", indica.

Per la seua banda, Prez, que ha destacat el treball que es realitza a Vila-real des de la passada legislatura per a evitar que "tot aquest sofriment caiga en l'oblit, grcies al Memorial Democrtic", ha recordat que "73 vila-realencs van patir la repressi i van ser afusellats entre els anys 1938 i 1956 a diferents llocs" i ha assegurat que "aquestes execucions, realitzades desprs de condemnes sense cap tipus de garantia legal ni procedimental, van ser crims d'Estat amb l'nic objectiu de fer desaparixer fsicament als qui pensaven diferent".

Per a, tots dos representants municipals destaquen que "el mnim que pot fer l'actual Estat democrtic s reparar la dignitat de les vctimes i de les seues famlies, facilitant-los la cerca dels cossos i la posterior identificaci per a tancar la ferida".

Leer ms en: http://www.vila-real.es/portal/p_20_contenedor1.jsp?seccion=s_fnot_d4_v1.jsp&contenido=43091&tipo=8&nivel=1400&language=ca&codResi=1.

 
< Anterior   Siguiente >
Imagen aleatoria
Fotolog
Vilablogs
En los foros
Noticias
Villarreal CF
Ofertas trabajo
Erfurt live leer
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

buying oem software