Vila-real.com: el portal de Vila-real (Villarreal) en Internet
leer

 

Erfurt live Header8
Inicio
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0
Inicio
Foros de opinin
Buscar
Fotolog Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Blogs Vila-realencs
Farmacia de guardia
Cita previa mdico
Vista area
Info Meteorolgica
Enlaces
Archivo noticias
Patrocinadores
Contactar
Fotos del poble
Turismo
Informacin general
Historia
San Pascual
Francisco Trrega
Arte y museos
Junta de Fiestas.
Calendario de fiestas
Comer y Dormir
Moverse por Vila-real
Plano y Callejero
Qu tiempo har?
Cmo llegar
Vila-real en vdeo
Tourist Info
About Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Identificarse

Recuperar clave?
Sindicar

Vila-real refora els serveis i campanyes d'integraci i cohesi social, que arriben en 2016 a...
lunes, 21 de agosto de 2017

Vila-real refora els serveis i campanyes d'integraci i cohesi social, que arriben en 2016 a ms de 2.000 persones

La Regidoria de Cooperaci i Integraci ha treballat en l'ltim any en accions de sensibilitzaci i integraci de persones migrades que han arribat a ms de 2.000 persones, entre cursos, tallers i jornades commemoratives. El regidor de l'rea, lvaro Escorihuela, ha fet balan aquest mat de l'activitat en el departament, particularment en l'agncia AMICS -reconvertida recentment en l'Oficina d'Atenci a Persones Migrades, OAPMI-Pangea-, centrada en l'assistncia i assessorament a persones nouvingudes i en la promoci d'activitats que afavorisquen la cohesi social i la millora de la convivncia. 

"Vila-real sempre ha sigut una ciutat integradora i solidria; per aix vam crear aquesta Regidoria quan vam arribar al govern municipal en 2011, per a posar de rellevncia aquests valors locals que sn hui ms necessaris que mai. Vivim en una societat multicultural, amb un 12% de poblaci arribada d'altres pasos, i hem de treballar perqu totes les persones tinguen les mateixes oportunitats de vida i formen part activa de la societat, amb una integraci plena", valora Escorihuela. Amb aquest objectiu, l'Ajuntament de Vila-real disposa d'una oficina de la xarxa Pangea (antiga AMICS), amb una subvenci de la Generalitat de 12.000 euros i dos tcnics en integraci i en mediaci cultural. A ms de l'assessorament i el suport en la tramitaci de documents, com la recuperaci de la targeta sanitria desprs de la "valenta" decisi de la Conselleria de retornar la universalitat a la sanitat pblica, el servei ofereix anualment un programa de cursos i tallers d'integraci, alfabetitzaci i Escola d'Acollida en el qual l'any 2016 van participar unes 200 persones. 

Un altre dels mbits d'actuaci del departament s la promoci d'accions i campanyes de sensibilitzaci, com la Fira de la Solidaritat, que a l'octubre celebrar la seua setena edici, el Dia de la Pau o activitats als collegis de la ciutat. Amb aquest tipus d'accions, la Regidoria de Cooperaci i Integraci va arribar l'any passat a unes 2.000 persones. El balan anual del departament es completa amb el programa pioner en mediaci escolar Mediem, que ha comptat amb 60 participants i ha portat aquesta tcnica pacfica de resoluci de conflictes a una quinzena de centres docents de Vila-real. 

El prxim curs, la programaci de l'oficina OAPMI-Pangea es refora amb noves iniciatives i tallers, a ms d'una imatge renovada que es veur reflectida en la cartelleria i documentaci i amb la qual es pretn donar "un nou impuls" al servei municipal i gratut d'integraci social. A ms dels cursos de castell i acollida, enguany la programaci s'incrementa amb un curs de Gesti administrativa online, per a afavorir l'alfabetitzaci digital i l'autonomia de les persones migrades. El curs ha obert ja el termini d'inscripci i s'impartir del 6 al 29 de setembre. Una altra de les novetats de la campanya s la creaci d'un Espai de trobada de dones, amb el qual donar resposta a l'elevat percentatge de dones usuries del servei, que es desenvolupar d'octubre a maig. La tramitaci d'informes d'arrelament i la mediaci intercultural sn altres de les comeses de l'oficina, que durant 2017-2018 seguir incidint amb noves accions en la millora de la convivncia i la cohesi.

Leer ms en: http://www.vila-real.es/portal/p_20_contenedor1.jsp?seccion=s_fnot_d4_v1.jsp&contenido=43365&tipo=8&nivel=1400&language=ca&codResi=1.

 
< Anterior   Siguiente >
Imagen aleatoria
Fotolog
Vilablogs
En los foros
Noticias
Villarreal CF
Ofertas trabajo
Erfurt live leer
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

buying oem software