Vila-real.com: el portal de Vila-real (Villarreal) en Internet
leer

 

Erfurt live Header8
Inicio
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0
Inicio
Foros de opinin
Buscar
Fotolog Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Blogs Vila-realencs
Farmacia de guardia
Cita previa mdico
Vista area
Info Meteorolgica
Enlaces
Archivo noticias
Patrocinadores
Contactar
Fotos del poble
Turismo
Informacin general
Historia
San Pascual
Francisco Trrega
Arte y museos
Junta de Fiestas.
Calendario de fiestas
Comer y Dormir
Moverse por Vila-real
Plano y Callejero
Qu tiempo har?
Cmo llegar
Vila-real en vdeo
Tourist Info
About Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Identificarse

Recuperar clave?
Sindicar

El Pla d'Embelliment Urb apropa l'art al carrer i als barris amb el trasllat de l'escultura...
viernes, 25 de agosto de 2017

El Pla d'Embelliment Urb apropa l'art al carrer i als barris amb el trasllat de l'escultura d'Octavio Vicent a l'Hospital

L'escultura d'Octavio Vicent que fins fa poc llua en la plaa Mossen Ballester, al costat de Els Llusos, presideix des de fa unes setmanes el nou espai urb resultant de l'actuaci entre l'avinguda de Pius XII i els carrers Nules i El Tancat. El trasllat forma part del Pla d'Embelliment Urb impulsat per la Regidoria de Territori, amb l'objectiu de descentralitzar l'art i millorar l'entorn de tots els barris de la ciutat, aprofitant per a fer-ho les xicotetes intervencions urbanes.

Amb la nova ubicaci, l'escultura, que representa una dona, guanya tamb en visibilitat. "En l'anterior emplaament, enfront de la Casa de la Festa i la Casa de l'Oli, la figura resultava poc visible a causa de l'activitat en les terrasses de diversos locals de la plaa. La nova ubicaci permet gaudir molt millor de la pea, en un espai obert en el qual hem escoms recentment algunes millores", recorda Obiol. En concret, l'escultura d'Octavio Vicent s'ha installat a la placeta resultant entre l'avinguda Pius XII i els carrers Nules i El Tancat, en una zona recentment convertida de manera parcial en rea de vianants i ocupant l'espai en el qual fins fa poc se situaven contenidors de reciclatge. La figura s'ha collocat mirant cap a l'avinguda de Pius XII, de manera que queda visible tant per als vianants com per als conductors. "Amb actuacions com aquesta, compatibilitzem el dret dels vens a gaudir de les places i les activitats d'oci amb la possibilitat de contemplar peces d'important valor cultural en diferents punts de la ciutat, descentralitzant l'art per a acostar-lo als barris i a tota la ciutadania", incideix Obiol. 

El Pla d'Embelliment Urb desenvolupat per la Regidoria de Territori ha incidit en la millora esttica de la ciutat, amb actuacions com les pintures murals de reconeguts artistes grfics en Test, el trasllat de peces de Jos Ortells a diferents ubicacions, la reconversi d'un sobrant de via pblica en zona verda al carrer del Pare Fortuo, en la qual s'ha incls tamb un dibuix mural de Quique, o l'embelliment de rotondes amb diferents elements ornamentals. "Es tracta d'actuacions senzilles, per potents, que ens permeten posar en valor a autors locals i tamb internacionals, acostant l'art als carrers i aconseguint amb a una ciutat ms amable i amb ms qualitat de vida", conclou.

Leer ms en: http://www.vila-real.es/portal/p_20_contenedor1.jsp?seccion=s_fnot_d4_v1.jsp&contenido=43391&tipo=8&nivel=1400&language=ca&codResi=1.

 
< Anterior   Siguiente >
Imagen aleatoria
Fotolog
Vilablogs
En los foros
Noticias
Villarreal CF
Ofertas trabajo
Erfurt live leer
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

buying oem software