Vila-real.com: el portal de Vila-real (Villarreal) en Internet
leer

 

Erfurt live Header8
Inicio
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0
Inicio
Foros de opinin
Buscar
Fotolog Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Blogs Vila-realencs
Farmacia de guardia
Cita previa mdico
Vista area
Info Meteorolgica
Enlaces
Archivo noticias
Patrocinadores
Contactar
Fotos del poble
Turismo
Informacin general
Historia
San Pascual
Francisco Trrega
Arte y museos
Junta de Fiestas.
Calendario de fiestas
Comer y Dormir
Moverse por Vila-real
Plano y Callejero
Qu tiempo har?
Cmo llegar
Vila-real en vdeo
Tourist Info
About Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Identificarse

Recuperar clave?
Sindicar

El Museu de la Ciutat Casa de Polo dna l'eixida a l'exposici itinerant 'Blasco Ibez i el...
viernes, 25 de agosto de 2017

El Museu de la Ciutat Casa de Polo dna l'eixida a l'exposici itinerant 'Blasco Ibez i el rostre de les lletres' en commemoraci de l'any dedicat a l'escriptor valenci

El Museu de la Ciutat Casa de Polo ser el punt de partida de l'exposici 'Blasco Ibez i el rostre de les lletres', una mostra que commemorar el 150 aniversari del naixement de l'escriptor valenci amb parada en diverses localitats de la Comunitat. La mostra, que s'inaugurar el dijous 31 d'agost amb motiu de les festes patronals de la Mare de Du de Grcia, est organitzada per Accin Cultural Espaola (AC/E), la Comunidad de Madrid i la Real Academia Espaola, a ms de la Generalitat Valenciana i del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.

L'exposici est formada per mig centenar de fotografies, que mostren l'escriptor valenci ms universal com a ciutad, escriptor i poltic, a ms de al costat d'altres grans literats de l'poca. Aquesta selecci d'imatges s el resultat de ms de 20 anys de recerca en arxius pblics i privats, espanyols i estrangers. Les fotografies procedeixen de diferents institucions com la Biblioteca Nacional, la Biblioteca Valenciana, l'Arxiu Histric Provincial de Guadalajara, la collecci Pedro Melero, la Fundaci Jos Ortega i Gasset-Gregorio Maran, de l'Institut del Patrimoni Cultural d'Espanya o la Biblioteca del Congrs de Washington.

Vicente Blasco Ibez (Valncia, 1867-Menton, Frana, 1928), va ser el ms important escriptor valenci i el ms universalment reconegut. Amb motiu del 150 aniversari del seu naixement, la Generalitat Valenciana ha declarat el 2017 com a any Blasco Ibez, una commemoraci a la qual se suma ara Vila-real amb la inauguraci de la mostra, en la qual podran veure's fotografies de l'escriptor amb altres grans de l'poca com Emilia Pardo Bazn, Benito Prez Galds, Joaqun Sorolla o Valle Incln, entre molts altres. Tamb destaquen les imatges de Blasco Ibez com a orador i poltic, les seues primeres estades a la pres valenci de Sant Gregori o el retorn de les seues restes mortals acompanyades per les autoritats de la Repblica i pels seus paisans. La seua popularitat i dimensi internacional queden patents en imatges com l'arribada de l'escriptor a Argentina o el seu gira de conferncies per Estats Units.

La mostra 'Blasco Ibez i el rostre de les lletres' forma part de les exposicions que el departament de Museus de Vila-real ofereix durant les festes de la Mare de Du de Grcia, que enguany s'inauguraran dijous, la vespra de l'inici dels festejos, a les 18.00 hores. A ms d'aquesta exposici, Museu tamb organitza en aquestes dates 'El silenci de l'horitz', de Vicent Carda (El Convent, espai d'art); la 24a Mostra de Fotografies 'El mn del parany' (Casa de l'Oli) i 'Sant Pasqual i Llorens Poy: inspiraci i devoci' (Casa Museu de Llorens Poy). Els olis de Melchor Zapata a la Comunitat de Regantes i les exposicions de Fundaci Caixa Rural (Ana Gutirrez, Javier Bort, Juanjo Tellols i Raquel Monte) completen l'oferta d'exposicions de les festes.

Leer ms en: http://www.vila-real.es/portal/p_20_contenedor1.jsp?seccion=s_fnot_d4_v1.jsp&contenido=43389&tipo=8&nivel=1400&language=ca&codResi=1.

 
< Anterior   Siguiente >
Imagen aleatoria
Fotolog
Vilablogs
En los foros
Noticias
Villarreal CF
Ofertas trabajo
Erfurt live leer
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

buying oem software