Vila-real.com: el portal de Vila-real (Villarreal) en Internet
leer

 

Erfurt live Header8
Inicio
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0
Inicio
Foros de opinin
Buscar
Fotolog Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Blogs Vila-realencs
Farmacia de guardia
Cita previa mdico
Vista area
Info Meteorolgica
Enlaces
Archivo noticias
Patrocinadores
Contactar
Fotos del poble
Turismo
Informacin general
Historia
San Pascual
Francisco Trrega
Arte y museos
Junta de Fiestas.
Calendario de fiestas
Comer y Dormir
Moverse por Vila-real
Plano y Callejero
Qu tiempo har?
Cmo llegar
Vila-real en vdeo
Tourist Info
About Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Identificarse

Recuperar clave?
Sindicar

Serveis Socials garanteix l'assistncia a prop de 150 persones amb els recursos d'atenci...
sbado, 26 de agosto de 2017

Els Serveis Socials de l'Ajuntament de Vila-real han ats en l'ltim any prop de 150 persones a travs dels diferents recursos d'atenci domiciliria que ofereix el consistori, des dels serveis d'ajuda a domicili als dispositius d'assistncia remota. Aquests recursos permeten donar suport directament en la seua llar a aquelles persones, principalment majors, que, per diferents motius, tenen dificultats per al desenvolupament d'activitats quotidianes de manera autnoma, aix com atendre situacions d'emergncia. 

Els serveis d'atenci domiciliria de l'Ajuntament de Vila-real comprenen el servei d'ajuda a domicili, amb 28 usuaris en 2016; el programa Major a Casa, que va prestar servei a 16 persones; la teleajuda domiciliria, amb 37 sollicituds l'any passat; i la teleassistncia domiciliria, que atn 65 usuaris. "Sn recursos molt importants per a garantir l'autonomia i la correcta atenci a persones que, per diferents circumstncies, requereixen d'un suport extern; un suport que des de Serveis Socials gestionem i prestem per assegurar que totes les persones, siga quina siga la seua situaci, tinguen les necessitats bsiques cobertes", detalla el regidor de l'rea, lvaro Escorihuela.

El principal recurs municipal en aquest tipus de serveis s l'Ajuda a domicili, per al qual es van destinar l'any passat un total de 133.340 euros, dels quals la Conselleria d'Igualtat i Poltiques Inclusives va aportar un 38%. "En aquest cas, es tracta d'un servei integral per a persones que tenen dificultats per desenvolupar activitats quotidianes i no tenen recursos econmics per a cobrir-les, ja siguen persones majors que viuen soles, persones amb diferents tipus de discapacitats o famlies que requereixen d'aquest suport extern", explica l'edil. El 86% dels casos atesos en 2016 corresponen a majors de 65 anys, la majoria dones, als quals se suma l'atenci a usuaris amb diversitat funcional i el suport educatiu. A travs del servei d'ajuda a domicili s'atenen necessitats com les tasques domstiques (37%), l'atenci personal (24%), de relaci (24%) o educatives (8%). Cada usuari va rebre de mitjana 231 hores d'atenci. 

Un altre dels recursos prestats des del consistori s el de Major a casa, un servei dirigit a majors de 65 anys amb un grau lleu o moderat de dependncia que, ja siga per viure sols o per tenir dificultats fsiques, requereixen suport per poder viure en les seues llars. Major a casa presta un conjunt de serveis, com bugaderia, neteja o menjar, de manera coordinada en el domicili del beneficiari. El servei est cofinanat per l'Ajuntament (34%) i la Conselleria (42%), mentre que l'usuari cobreix el 34% restant del cost del programa. 

Els recursos d'atenci a domicili es completen amb la Teleajuda, un dispositiu especial facilitat per la Diputaci Provincial que permet als usuaris contactar en cas d'emergncia; i la Teleassistncia domiciliria, que facilita el contacte verbal directe i remot amb un centre d'assistncia 24 hores per atendre les necessitats plantejades per l'usuari. "Moltes vegades, les persones majors no disposen de recursos o no volen abandonar la seua llar, per necessiten d'un suport extern per a les cures del dia a dia o disposar d'un sistema rpid d'atenci en cas d'emergncia. Amb aquest conjunt de recursos, els usuaris reben l'atenci i el suport que necessiten per a garantir la cobertura de les necessitats bsiques i la seua autonomia personal", conclou Escorihuela.

Leer ms en: http://www.vila-real.es/portal/p_20_contenedor1.jsp?seccion=s_fnot_d4_v1.jsp&contenido=43395&tipo=8&nivel=1400&language=ca&codResi=1.

 
< Anterior   Siguiente >
Imagen aleatoria
Fotolog
Vilablogs
En los foros
Noticias
Villarreal CF
Ofertas trabajo
Erfurt live leer
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

buying oem software