Vila-real.com: el portal de Vila-real (Villarreal) en Internet
leer

 

Erfurt live Header8
Inicio
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0
Inicio
Foros de opinin
Buscar
Fotolog Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Blogs Vila-realencs
Farmacia de guardia
Cita previa mdico
Vista area
Info Meteorolgica
Enlaces
Archivo noticias
Patrocinadores
Contactar
Fotos del poble
Turismo
Informacin general
Historia
San Pascual
Francisco Trrega
Arte y museos
Junta de Fiestas.
Calendario de fiestas
Comer y Dormir
Moverse por Vila-real
Plano y Callejero
Qu tiempo har?
Cmo llegar
Vila-real en vdeo
Tourist Info
About Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Identificarse

Recuperar clave?
Sindicar

Vila-real obri la primera residncia comunitria oberta de salut mental de la Fundaci Manantial...
mircoles, 06 de septiembre de 2017

Vila-real obri la primera residncia comunitria oberta de salut mental de la Fundaci Manantial a la Comunitat

Fundaci Manantial, una de les principals entitats de referncia en l'atenci sociosanitria de la salut mental a Espanya, ha inaugurat a Vila-real la primera residncia oberta a la comunitat per a persones amb problemes de salut mental de tota la Comunitat. L'alcalde, Jos Benlloch, ha acompanyat el president de Manantial, Francisco Sardina, i el president la Fundaci Caixa Rural Vila-real, Enric Portals, en l'obertura d'aquest nou recurs, que se situa en les installacions de la residncia Santa Ana, cedida per aquesta ltima entitat per al seu s com a centre d'atenci i inserci de persones amb malalties mentals.

La residncia es complementa amb dos habitatges supervisats vinculats, un a Castell i un altre al costat de les noves installacions a Vila-real. Els tres centres sorgeixen amb l'objectiu principal de fomentar la recuperaci, l'autonomia i la inclusi de les persones amb problemes de salut mental i comptaran amb 30 treballadors especialitzats, entre els quals es troben psiclegs, treballadors socials, educadors, terapeutes ocupacionals i auxiliars tcnics sanitaris.

"La collaboraci entre entitats i amb les institucions pbliques s fonamental per al progrs de les nostres societats, com ho s tamb poder posar a la disposici de la ciutadania nous recursos que ens permeten una cosa tan bsica per tan important com s cuidar millor dels nostres", argumenta l'alcalde, qui s'ha mostrat convenut que la iniciativa comptar tamb amb el suport de la Generalitat Valenciana. "Aquesta residncia colloca de nou Vila-real com a referent en l'atenci sociosanitria a la Comunitat, en un projecte de gran importncia social que parteix d'un comproms que compartim plenament: que totes les persones, siguen quines siguen les seues condicions, puguen desenvolupar el seu propi projecte de vida amb la major autonomia possible", agrega Benlloch.

En la mateixa lnia, Sardina destaca la bona sintonia amb el consistori i la necessitat d'impulsar noves accions i recursos per a l'atenci a la salut mental. "La filosofia de Fundaci Manantial s cooperar amb la Generalitat en el disseny i impuls d'un bon model d'atenci pblica a les persones amb trastorn mental i les seues famlies. La residncia es posar en funcionament tan prompte com les seues places siguen concertades per la Conselleria d'Igualtat i Poltiques Inclusives, ja que el model de la nostra entitat s que el 100% de les places tinguen carcter pblic", avana el responsable de Manantial.

Per la seua banda, el president de la Fundaci Caixa Rural Vila-real destaca que l'obertura de la residncia representa una "fita histrica" per a l'entitat. "Al llarg de la histria, Caixa Rural Vila-real ha anat moltes vegades d'avanada de les necessitats de la ciutat. Que Vila-real compte amb la primera residncia comunitria per a malalts mentals de concepte obert i que siga precisament en un local cedit per la Fundaci Caixa Rural Vila-real s una mostra del nostre comproms amb Vila-real i amb el benestar de les persones", apunta Portals. L'obertura d'aquest nou recurs ha sigut possible grcies a la cessi a la Fundaci Manantial de les installacions de l'antiga residncia Santa Ana, amb una superfcie construda de 1.250 metres quadrats i envoltada de 6.500 metres quadrats de jard i hort.

La residncia oferir 28 places, distribudes en 12 habitacions senzilles, sis dobles i dues adaptades per a persones amb diversitat funcional mental i fsica. Els habitatges supervisats comptaran amb un total de 13 places, per la qual cosa es posen a la disposici de la Conselleria d'Igualtat i Poltiques Inclusives 41 places residencials.

El principal factor diferenciador del model obert pioner que representa aquesta nova residncia, nica a la Comunitat, s que les persones usuries accediran de manera voluntria i viuran de forma integrada en la comunitat.

Leer ms en: http://www.vila-real.es/portal/p_20_contenedor1.jsp?seccion=s_fnot_d4_v1.jsp&contenido=43897&tipo=8&nivel=1400&language=ca&codResi=1.

 
< Anterior   Siguiente >
Imagen aleatoria
Fotolog
Vilablogs
En los foros
Noticias
Villarreal CF
Ofertas trabajo
Erfurt live leer
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

buying oem software