Vila-real.com: el portal de Vila-real (Villarreal) en Internet
leer

 

Erfurt live Header8
Inicio
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0
Inicio
Foros de opinin
Buscar
Fotolog Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Blogs Vila-realencs
Farmacia de guardia
Cita previa mdico
Vista area
Info Meteorolgica
Enlaces
Archivo noticias
Patrocinadores
Contactar
Fotos del poble
Turismo
Informacin general
Historia
San Pascual
Francisco Trrega
Arte y museos
Junta de Fiestas.
Calendario de fiestas
Comer y Dormir
Moverse por Vila-real
Plano y Callejero
Qu tiempo har?
Cmo llegar
Vila-real en vdeo
Tourist Info
About Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Identificarse

Recuperar clave?
Sindicar

El Consorci del Millars promou el paisatge protegit amb una srie de 12 vdeos sobre l'entorn...
mircoles, 04 de octubre de 2017

El Consorci del Millars promou el paisatge protegit amb una srie de 12 vdeos sobre l'entorn natural i la seua relaci amb els municipis

La Junta de Govern del Consorci del Millars, reunida aquest mat a Vila-real, ha aprovat noves accions per a promocionar el paisatge protegit, entre les quals destaca el projecte d'edici i difusi d'una srie de vdeos per a donar a conixer l'entorn. L'aprovaci del compte general de 2016, la prevenci d'incendis en el paratge i el cabal ecolgic del riu han sigut uns altres dels punts tractats en la trobada, presidida per l'alcalde de Vila-real i president del Consorci, Jos Benlloch. En la reuni han participat tamb l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, el regidor d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climtic de Vila-real, Josep Pasqual Sancho, la regidora d'Almassora Carmina Martinavarro i el diputat provincial de l'rea Luis Martnez.

La srie d'audiovisuals, amb un pressupost de 17.000 euros, constar de 12 vdeos -un per mes, durant un any- per a la seua difusi a travs de les webs i xarxes socials del Consorci i municipis integrats, a ms de televisions. Entre els vdeos previstos es troben peces com el naixement del riu, els molins del paisatge protegit, la relaci dels municipis amb el Millars, el turisme ornitolgic de la desembocadura o la problemtica dels abocadors illegals, sota el ttol 'A cagar al riu!'. "s una expressi molt nostra que reflecteix a la perfecci una cosa en la qual venim fent incidncia en els ltims anys: que s urgent canviar la mentalitat que, histricament, ha concebut el riu com un lloc on anar a tirar qualsevol cosa. Aquests vdeos pretenen, precisament, promoure aquesta conscienciaci; protegir el nostre paratge, amb el convenciment que les coses que no es coneixen, no es cuiden", argumenta Benlloch. "Volem posar en relleu el Millars, afavorir la seua protecci i tamb la seua difusi, a ms de la promoci del riu i els seus possibles usos, sempre de manera compatible amb la conservaci dels valors naturals", agrega el president del Consorci, qui destaca l's de les noves tecnologies per a la difusi dels reportatges.

D'altra banda, la junta de govern ha abordat la necessitat d'emprendre accions per a la prevenci d'incendis en el paratge, desprs del foc declarat el passat estiu a l'entorn natural. "Les brigades van tenir moltes dificultats per a accedir a la zona i, per a, hem acordat sollicitar un estudi, tant a la Conselleria com a la Confederaci Hidrogrfica del Xquer, perqu avaluen diferents opcions que ens ajuden a prevenir i evitar que aquest tipus d'incendis puguen tornar a produir-se", assenyala Benlloch. Entre les possibilitats plantejades, el Consorci sollicitar a les administracions una avaluaci de les possibilitats d'escometre "una neteja de canyes en profunditat a la zona ms conflictiva", entre l'autopista AP-7 i el Termet de Vila-real, o "en cas que no siga possible, engegar algun pla d'emergncies amb tallafocs en aquestes rees". El Consorci del Millars ha volgut tamb agrair l'actuaci de l'Agncia Valenciana d'Emergncies i el Consorci de Bombers per a atallar el foc. Tamb en relaci amb aquest assumpte, la junta directiva del Paisatge Protegit ha acordat implicar els escolars dels tres municipis -Vila-real, Almassora i Borriana- en la reforestaci de la zona cremada, aprofitant la celebraci, al gener, del Dia de l'Arbre.

Un ltim assumpte d'actualitat tractat en la reuni executiva s el del cabal ecolgic del riu Millars. "Aquest s un tema que ens preocupa i que volem abordar amb tots els agents implicats per a cercar solucions efectives que garantisquen l'existncia d'un nivell d'aigua adequat per al manteniment de l'ecosistema del Millars", valora Benlloch, qui recorda que els regants estan desenvolupant importants estudis sobre aquest tema. Amb aquest objectiu, el Consorci ha acordat emplaar a la Universitat, la Generalitat i la Confederaci Hidrogrfica del Xquer per a treballar en la lnia de signar un conveni que permeta abordar de manera conjuntament aquesta problemtica.

Leer ms en: http://www.vila-real.es/portal/p_20_contenedor1.jsp?seccion=s_fnot_d4_v1.jsp&contenido=44273&tipo=8&nivel=1400&language=ca&codResi=1.

 
< Anterior   Siguiente >
Imagen aleatoria
Fotolog
Vilablogs
En los foros
Noticias
Villarreal CF
Ofertas trabajo
Erfurt live leer
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

buying oem software