Vila-real.com: el portal de Vila-real (Villarreal) en Internet
leer

 

Erfurt live Header8
Inicio
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0
Inicio
Foros de opinin
Buscar
Fotolog Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Blogs Vila-realencs
Farmacia de guardia
Cita previa mdico
Vista area
Info Meteorolgica
Enlaces
Archivo noticias
Patrocinadores
Contactar
Fotos del poble
Turismo
Informacin general
Historia
San Pascual
Francisco Trrega
Arte y museos
Junta de Fiestas.
Calendario de fiestas
Comer y Dormir
Moverse por Vila-real
Plano y Callejero
Qu tiempo har?
Cmo llegar
Vila-real en vdeo
Tourist Info
About Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Identificarse

Recuperar clave?
Sindicar

Vila-real s'enfronta ja al pagament de cinc milions d'euros per reclamacions urbanstiques
jueves, 05 de octubre de 2017

Vila-real s'enfronta ja al pagament de cinc milions d'euros per reclamacions urbanstiques

Les ltimes "maades de l'herncia urbanstica del PP" estan comenant a arribar a l'Ajuntament de Vila-real en forma de reclamacions que es preveu ascendisquen, amb interessos, a uns cinc milions d'euros. L'alcalde, Jos Benlloch, ha comparegut aquest mat per a donar compte de la situaci, que, assenyala, "colloca a la ciutat de Vila-real en un moment molt complicat". L'equip de govern est cercant les frmules per a poder fer front a aquests pagaments, encara que, adverteix Benlloch, "de moment, noms podem demanar disculpes als propietaris perqu no podem pagar".

Una de les possibilitats que barreja l'executiu municipal per a fer front a aquests cinc milions d'euros s poder fer s dels 789.000 euros de supervit de 2016 per a comenar a arribar a acords amb els propietaris. "Tenim uns estalvis de l'any passat que, segons la legislaci, podem utilitzar per a inversions financerament sostenibles, sempre que es complisquen una srie de condicionants. Havem reservat aquests estalvis per a poder escometre qestions com la tan necessria millora de la neteja urbana, la millora de camins rurals, el sanejament o la reordenaci del trnsit amb dues noves rotondes en el cam vell Castell-Onda i el cam Les Voltes. Ara, grcies als empastres i la gesti urbanstica del PP, ja no ser possible, perqu anem a veure si podem destinar-lo a pagar als propietaris pels seus drets", argumenta l'alcalde. No obstant a, el primer edil adverteix que potser ni tan sols puguen usar-se aquests estalvis, si, tal com exigeix la llei del Govern central, el consistori es veu obligat a destinar el supervit a deute amb els bancs. "Aquesta situaci es produeix quan s'incompleix el perode mitj de pagament i l'estabilitat pressupostria, cosa bastant probable tenint en compte que en pocs dies hem de procedir al pagament d'altres 759.000 euros per la sentncia pels terrenys de darrere del collegi Jos Soriano, que, de nou a conseqncia de la gesti dels anteriors governs del Partit Popular, ens veiem obligats a pagar", avisa.

Els cinc milions de reclamacions urbanstiques corresponen als expedients resolts ja pel jurat d'expropiaci, que ha donat la ra a l'Ajuntament de Vila-real en la seua valoraci del preu dels terrenys. "Els propietaris demanaven ms i poden fins i tot recrrer a els jutjats aquestes valoracions, per hem aconseguit que s'accepte el nostre criteri per tenir en compte el valor actual dels terrenys i no el del moment de l'expropiaci", detalla. Aix i tot, les reclamacions que ja han arribat al consistori ascendeixen a 2,8 milions d'euros i es preveu que en els prxims dies arriben als cinc milions que representen els expedients ja valorats pel jurat d'expropiaci. Al marge d'aquests casos ja resolts, el risc urbanstic per contingncies urbanstiques dels governs del Partit Popular suma 51 milions d'euros.

"El Partit Popular va fer un 'simpa' als vila-realenques i les vila-realenques, deixant darrere d'ell un deute milionari -18 milions pagats ja en sentncies, 9 milions de factures en els calaixos, 16 milions d'euros pagats ja als bancs-. Si noms ens dedicrem a pagar l'herncia del PP, prcticament haurem de tancar la persiana de l'Ajuntament. Per no podem permetre que Vila-real pague l'empastre del PP a costa de deixar de ser una ciutat competitiva, amb qualitat de vida, que no abandona les persones i que genera oportunitats", conclou Benlloch. Per aquest motiu, el primer edil va a sollicitar informes tcnics sobre la possibilitat d'utilitzar el supervit de 2016 per a fer front a les reclamacions urbanstiques, amb l'objectiu de cercar frmules que permeten arribar a acords amb els propietaris per a pagar-los el que s seu "sense posar en risc el futur i el projecte de ciutat de Vila-real".

Leer ms en: http://www.vila-real.es/portal/p_20_contenedor1.jsp?seccion=s_fnot_d4_v1.jsp&contenido=44297&tipo=8&nivel=1400&language=ca&codResi=1.

 
< Anterior   Siguiente >
Imagen aleatoria
Fotolog
Vilablogs
En los foros
Noticias
Villarreal CF
Ofertas trabajo
Hay 1 invitado en lnea
Erfurt live leer
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

buying oem software