Vila-real.com: el portal de Vila-real (Villarreal) en Internet
leer

 

Erfurt live Header8
Inicio
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0
Inicio
Foros de opinin
Buscar
Fotolog Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Blogs Vila-realencs
Farmacia de guardia
Cita previa mdico
Vista area
Info Meteorolgica
Enlaces
Archivo noticias
Patrocinadores
Contactar
Fotos del poble
Turismo
Informacin general
Historia
San Pascual
Francisco Trrega
Arte y museos
Junta de Fiestas.
Calendario de fiestas
Comer y Dormir
Moverse por Vila-real
Plano y Callejero
Qu tiempo har?
Cmo llegar
Vila-real en vdeo
Tourist Info
About Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Identificarse

Recuperar clave?
Sindicar

Vila-real collaborar amb associacions de la memria histrica per a la recuperaci de fosses...
mircoles, 01 de noviembre de 2017

L'Ajuntament de Vila-real vol aprofundir en les poltiques de restituci i recuperaci de la memria histrica implementades en la ciutat des de fa sis anys. Amb aquest objectiu, l'alcalde, Jos Benlloch, ha anunciat aquest mat la intenci de l'equip de govern de Vila-real d'establir acords de collaboraci amb les entitats que treballen en les exhumacions i identificaci de vctimes que s'estan duent a terme en les fosses comunes del cementeri de Paterna. 

"L'Ajuntament de Vila-real ha sigut un autntic referent en l'impuls de mesures de reparaci democrtica i recuperaci de la memria histrica. Fa cinc anys, vam crear el primer Memorial Democrtic, pioner a la provncia, per afavorir el coneixement, recerca i sensibilitzaci sobre una poca que, per dignitat dels nostres avantpassats, no podem permetre que caiga en l'oblit. Per volem seguir avanant en aquesta lnia", assenyala l'alcalde. Per a a, el primer edil i el regidor de Cultura i del Memorial Democrtic, Eduardo Prez, van participar aquest estiu en una visita a la Fossa 113 del cementeri de Paterna, en la qual van entrar en contacte amb entitats com ArqueoAntro, el Grup per a la Recuperaci de la Memria Histrica de Valncia i l'Associaci de Familiars de Vctimes de la Fossa 113, amb les quals es preveu collaborar per a fer possibles noves exhumacions i identificaci de restes.

"Els treballs que s'estan duent a terme a Paterna, en el conegut com a 'Paredn' d'Espanya, no sn en absolut aliens a Vila-real. Hem de recordar que, entre les ms de 2.200 persones vctimes de la repressi franquista afusellades en aquest cementeri valenci, s'ha documentat que es troben almenys tres vens de Vila-real", recorda Benlloch. Aquests tres vila-realencs, que figuren en la relaci de vctimes enterrades en les fosses de Paterna, sn Manuel Segundo Eixea Vilar, coronel de l'Exrcit de la Repblica, executat el 15 de juliol de 1939, quan tenia 57 anys, desprs de ser condemnat per defensar la legalitat constitucional durant el colp d'Estat del 18 de juliol de 1936; Francisco Arbos Sales, un cuiner de 36 anys que va morir el 13 d'octubre de 1941; i Jos Pitarch Us, practicant de professi, qui va morir als 41 anys, el 29 de juny de 1942. Es calcula que 73 vila-realencs van patir la repressi i van ser afusellats entre 1938 i 1956 en diferents llocs d'Espanya.

"Per ells, per les seues famlies, per tots els represaliats, anem a seguir treballant i ajudant les entitats de recuperaci de la memria histrica, que estan realitzant un treball encomiable perqu moltes persones puguen restituir la memria i la dignitat dels seus familiars i tancar una ferida que porta massa anys oberta. Un treball que cobra encara ms sentit si s possible en un dia com hui, en el qual honrem als nostres difunts", agrega l'alcalde. "Per a garantir que puguen seguir fent-ho, s necessari que les administracions pbliques ens impliquem tamb, com ho est fent en el cas de Paterna la Diputaci de Valncia. En Vila-real, a travs del nostre Memorial Democrtic i de la Regidoria de Cultura, hem vingut fent tamb importants esforos, en contacte continu amb la universitat i el Grup de Recerca de la Memria Histrica de Castell, entre altres entitats, que anem a seguir reforant ara amb l'objectiu de poder collaborar directament en una cosa que considerem fonamental: que totes les persones puguen honrar als seus familiars amb la dignitat que mereixen", conclou l'alcalde.

Leer ms en: http://www.vila-real.es/portal/p_20_contenedor1.jsp?seccion=s_fnot_d4_v1.jsp&contenido=44597&tipo=8&nivel=1400&language=ca&codResi=1.

 
< Anterior   Siguiente >
Imagen aleatoria
Fotolog
Vilablogs
En los foros
Noticias
Villarreal CF
Ofertas trabajo
Hay 1 invitado en lnea
Erfurt live leer
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

buying oem software