Vila-real.com: el portal de Vila-real (Villarreal) en Internet
leer

 

Erfurt live Header8
Inicio
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0
Inicio
Foros de opinin
Buscar
Fotolog Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Blogs Vila-realencs
Farmacia de guardia
Cita previa mdico
Vista area
Info Meteorolgica
Enlaces
Archivo noticias
Patrocinadores
Contactar
Fotos del poble
Turismo
Informacin general
Historia
San Pascual
Francisco Trrega
Arte y museos
Junta de Fiestas.
Calendario de fiestas
Comer y Dormir
Moverse por Vila-real
Plano y Callejero
Qu tiempo har?
Cmo llegar
Vila-real en vdeo
Tourist Info
About Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Identificarse

Recuperar clave?
Sindicar

Vila-real redobla el pes dels projectes d'inclusi social en l'EDUSI i retira els recursos de...
jueves, 09 de noviembre de 2017

Vila-real redobla el pes dels projectes d'inclusi social en l'EDUSI i retira els recursos de les primeres convocatries

L'Estratgia de Desenvolupament Urb Sostenible Integrat (EDUSI) que la ciutat de Vila-real presentar a la tercera convocatria d'ajudes europees ser ms social i ms participativa. L'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch, ha avanat aquest mat alguns dels traos principals de la nova EDUSI que, mantenint l'essncia del treball realitzat amb els agents socials per a les primeres convocatries, refora el pes dels projectes enfocats a la inclusi social i la lluita contra la pobresa, a ms d'incorporar mecanismes nous de participaci ciutadana, com enquestes directes a la ciutadania sobre les problemtiques de la ciutat. L'EDUSI s'aprovar en un prxim Ple, en el qual el govern municipal preveu tamb aprovar la retirada dels recursos a les dues primeres convocatries, en entendre que en la tercera ordre d'ajudes s'atenen les reivindicacions locals.

"Hi havia tres motius principals pels quals no estvem d'acord amb la resoluci del Ministeri que ens va denegar les ajudes en les dues primeres convocatries: que no ens havien facilitat l'accs a la documentaci i a les memries que s van obtenir el finanament europeu, amb la qual cosa era difcil saber en quin havem fallat i com millorar-lo; els criteris de baremaci, que ens semblaven difcilment objectivables; i l'escs pes que se li donava a l'Objectiu Temtic (OT9) de la inclusi social. Ara aquestes tres condicions s'han corregit", explica Benlloch. "Aquestes novetats, unides a la lleialtat institucional, ens porten a retirar els recursos que vam presentar en el seu moment. Perqu Vila-real no vol ser responsable que l'arribada de fons a altres municipis, amb els quals compartim tant, puga posar-se en perill", detalla l'alcalde, qui agrega que aquesta decisi evitar majors despeses per al municipi en assessoria jurdica. "Bastants despeses judicials tenim ja per culpa del sentncies i empastres urbanstics del PP", apunta.

La retirada dels recursos haur d'aprovar-se en les prximes setmanes en un Ple que el primer edil preveu fer coincidir amb la sessi que haur d'aprovar la nova estratgia DUSI que es presentar a la tercera convocatria. El document incrementa la inversi prevista -finanada al 50% per fons europeus- dels 13 milions de la primera ordre a 15 milions d'euros, degut fonamentalment a l'increment dels projectes socials. En concret, l'objectiu d'inclusi social i lluita contra la pobresa, que posar l'accent en el posicionament local en l'mbit de l'atenci sociosanitria, suposar 5,6 milions d'euros i un 39% de la inversi de l'EDUSI. El foment de les tecnologies de la informaci rebr 1,4 milions, l'rea mediambiental i d'eficincia de recursos suposar un 26,9% i 3,8 milions, mentre que la programaci en l'objectiu d'economia sostenible es fixa en 3,4 milions d'euros. La remodelaci i adaptaci de la Cambra Agrria com a centre d'emprenedoria; el bescanviador de transport previst a la plaa enfront de l'estaci del ferrocarril; o l's de productes locals, en particular la cermica, en aplicacions intelligents com l'energia termosolar o fotovoltaica sn algunes de les actuacions previstes. 

Una altra de les principals novetats de l'EDUSI s el procs participatiu que s'ha seguit per a la seua elaboraci. En aquest punt, Benlloch destaca la implicaci dels 55 joves beneficiaris dels programes Avalem Joves, que "s'han bolcat en el disseny de l'estratgia de ciutat". Entre altres qestions, els joves estan collaborant en la realitzaci d'enquestes directes a la ciutadania sobre la base d'una mostra representativa de la poblaci. "Un instrument molt interessant i nic, que diferencia Vila-real del que s'est fent en altres punts", conclou l'alcalde.

Leer ms en: http://www.vila-real.es/portal/p_20_contenedor1.jsp?seccion=s_fnot_d4_v1.jsp&contenido=44691&tipo=8&nivel=1400&language=ca&codResi=1.

 
< Anterior   Siguiente >
Imagen aleatoria
Fotolog
Vilablogs
En los foros
Noticias
Villarreal CF
Ofertas trabajo
Hay 1 invitado en lnea
Erfurt live leer
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

buying oem software