Vila-real.com: el portal de Vila-real (Villarreal) en Internet
leer

 

Erfurt live Header8
Inicio
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0
Inicio
Foros de opinin
Buscar
Fotolog Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Blogs Vila-realencs
Farmacia de guardia
Cita previa mdico
Vista area
Info Meteorolgica
Enlaces
Archivo noticias
Patrocinadores
Contactar
Fotos del poble
Turismo
Informacin general
Historia
San Pascual
Francisco Trrega
Arte y museos
Junta de Fiestas.
Calendario de fiestas
Comer y Dormir
Moverse por Vila-real
Plano y Callejero
Qu tiempo har?
Cmo llegar
Vila-real en vdeo
Tourist Info
About Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Identificarse

Recuperar clave?
Sindicar

El projecte europeu MEDES avana en la creaci d'un segell de qualitat per a promoure la...
viernes, 10 de noviembre de 2017

El projecte europeu MEDES avana en la creaci d'un segell de qualitat per a promoure la mediaci escolar en la UE

El regidor de Cooperaci i Integraci, lvaro Escorihuela, ha participat aquesta setmana a la localitat italiana de Sacile en la cinquena reuni transnacional del projecte europeu MEDES, que lidera Vila-real per a la promoci de la mediaci escolar a Europa. La trobada ha servit per a l'intercanvi de bones prctiques mediadores i avanar en els objectius del programa, finanat pel programa europeu Erasmus+, entre els quals es troben l'elaboraci d'un manual de la mediaci escolar i un segell de qualitat de les prctiques mediadores a Europa. 

A ms de Vila-real i l'Ajuntament de Sacile, en el projecte MEDES participen l'IES Miralcamp, l'Istituto Comprensivo di Sacile, l'associaci educativa El Porc Esp i la Cooperativa Itaca. Representants de les entitats implicades han participat en la trobada, en el qual, a ms d'afrontar l'organitzaci de l'ltima fase del projecte, que conclour el 2018, han pogut compartir les bones prctiques i experincies que, des de fa ja una dcada, han convertit Vila-real en una de les referncies en l'aplicaci d'estratgies mediadores per a la prevenci o resoluci de conflictes en l'mbit escolar, educatiu i social. En aquesta lnia, els docents i pares del Istituto Comprensivo, aix com formadors i educadors, han pogut aprofitar la presncia a Sacile de la directora de l'IES Miralcamp, Mara ngeles Alba, i del docent i formador en mediaci Francisco Jos Us, aix com representants de l'associaci educativa El Porc Esp, per a conixer les experincies i bones prctiques en aquest camp.

"Vila-real, amb les experincies pioneres de l'IES Miralcamp, s un dels principals referents en l'aplicaci prctica de la mediaci escolar i tot eixe cabal d'experincia el posem a la disposici del projecte europeu per a promoure i afermar una metodologia de la qual ens sentim particularment orgullosos, perqu suposa l's de la paraula i l'empatia per a resoldre situacions de conflicte que, en un mbit com l'educatiu, poden resultar particularment nocives", assenyala Escorihuela, qui recorda que Vila-real lidera aquest programa europeu. En la reuni, s'ha abordat tamb la participaci dels alumnes en les XI Jornades d'Alumnes Mediadors de l'IES Miralcamp o la pgina web del projecte. 

L'objectiu del projecte MEDES s harmonitzar una nova aproximaci metodolgica de la mediaci escolar que tinga tamb en compte els resultats de l'anomenada 'mediaci humanstica' italiana, per a crear un procediment innovador aplicable a nivell europeu. Per a aconseguir aquest objectiu, a ms de crear un 'manual d's' de la mediaci, que ser presentat i posat a la disposici de la poblaci online quan finalitze el projecte, el programa incideix en la formaci d'adults i joves, aquests ltims seleccionats entre els estudiants dels dos instituts collaboradors. Els alumnes es trobaran en una setmana de treball, socialitzaci i experincia comuna a Vila-real el prxim mes de mar; posteriorment, a Sacile, al maig. Aquesta ltima trobada s'emmarcar en la conclusi del projecte i presentaci dels resultats.

Mentrestant, la taula de coordinaci del projecte ha llanat un concurs d'idees entre els alumnes mediadors (formats i en formaci) dels dos centres docents participants amb l'objectiu dissenyar el logo que ser utilitzat per a la certificaci de qualitat MEDES de les entitats educatives que vulguen aplicar el mtode. Aquest segell de qualitat certificar, en els prxims anys, l'estndard de qualitat de la mediaci escolar.

Leer ms en: http://www.vila-real.es/portal/p_20_contenedor1.jsp?seccion=s_fnot_d4_v1.jsp&contenido=44701&tipo=8&nivel=1400&language=ca&codResi=1.

 
< Anterior   Siguiente >
Imagen aleatoria
Fotolog
Vilablogs
En los foros
Noticias
Villarreal CF
Ofertas trabajo
Hay 1 invitado en lnea
Erfurt live leer
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

buying oem software