Vila-real.com: el portal de Vila-real (Villarreal) en Internet
leer

 

Erfurt live Header8
Inicio
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0
Inicio
Foros de opinin
Buscar
Fotolog Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Blogs Vila-realencs
Farmacia de guardia
Cita previa mdico
Vista area
Info Meteorolgica
Enlaces
Archivo noticias
Patrocinadores
Contactar
Fotos del poble
Turismo
Informacin general
Historia
San Pascual
Francisco Trrega
Arte y museos
Junta de Fiestas.
Calendario de fiestas
Comer y Dormir
Moverse por Vila-real
Plano y Callejero
Qu tiempo har?
Cmo llegar
Vila-real en vdeo
Tourist Info
About Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Identificarse

Recuperar clave?
Sindicar

El documental 'Passos de sant Pasqual' arriba a la pantalla per acostar la figura del patr de...
jueves, 09 de noviembre de 2017

El documental 'Passos de sant Pasqual' arriba a la pantalla per acostar la figura del patr de Vila-real en el Centenari de la concessi del patronatge

Dimarts que ve, 14 de novembre, es commemora que fa 100 anys la Santa Seu va acceptar la petici de Vila-real i va decretar oficialment el patronatge de sant Pasqual sobre la ciutat. Amb motiu d'aquesta efemride, la Fundaci Pro Monestir i Baslica de Sant Pasqual, l'Ajuntament de Vila-real i la Fundaci Caixa Rural Vila-real han estrenat el documental Passos de sant Pasqual, un audiovisual que segueix la histria i la vida del patr de Vila-real pels territoris en els quals va deixar va deixar la seua empremta abans d'arribar a la ciutat.

L'audiovisual parteix d'un exhaustiu treball de recerca i documentaci, realitzat Abel Campos i Llus Puig, amb testimoniatges d'experts, com la mare Mara Dolores Prez, abadessa del convent de Sant Pasqual; l'historiador Jacinto Heredia; el zelador del culte del Sant Calze de la catedral de Valncia, Jaime Sancho Andreu; o el capell d'Alconchel de Ariza i Torrehermosa, Ignacio Solanas Donoso. Per a gravar les entrevistes, el documental es desplaa als paisatges i municipis en els quals va viure el frare -de Torrehermosa i Alconchel a Jumilla, Elx, Monforte o Valncia-, amb especial mfasi a Vila-real i a la baslica i convent de Sant Pasqual. Durant els 14 minuts de durada del documental, per al qual s'han utilitzat les ltimes tecnologies audiovisuals, el film aborda qestions com el significat dels 'cordonets', la seua infncia a Saragossa com a pastor o la histria dels 'tres colpets' del sant; temtiques en les quals s'ha aprofundit en la srie de vdeos curts difosa a travs de les xarxes socials en els ltims mesos.

"El resultat s un treball formidable, molt professional, exhaustiu i totalment comproms amb el nostre principal objectiu, que s la promoci de Vila-real a travs del seu principal recurs, el religis, a travs de la nostra figura ms emblemtica", assenyala el tinent d'alcalde Emilio M. Obiol, representant de l'Ajuntament en la Fundaci de Sant Pasqual. "Aquest treball audiovisual forma part del full de ruta de l'Ajuntament en matria turstica i marcar un abans i un desprs, grcies a la imatge i al que representa sant Pasqual per a la ciutat", incideix el regidor de Turisme, Diego A. Vila.

Desprs de l'estrena del documental, la commemoraci del Centenari del patronatge de Sant Pasqual continua diumenge 19 de novembre, amb la missa pontifical que oficiar el bisbe Casimiro Lpez a la baslica (18.30 hores). Les activitats commemoratives es completen amb la distribuci d'una postal-estampa que reprodueix el decret amb el qual el Vatic va concedir el patronatge de Sant Pasqual sobre Vila-real.

Leer ms en: http://www.vila-real.es/portal/p_20_contenedor1.jsp?seccion=s_fnot_d4_v1.jsp&contenido=44699&tipo=8&nivel=1400&language=ca&codResi=1.

 
< Anterior   Siguiente >
Imagen aleatoria
Fotolog
Vilablogs
En los foros
Noticias
Villarreal CF
Ofertas trabajo
Hay 1 invitado en lnea
Erfurt live leer
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

buying oem software