Vila-real.com: el portal de Vila-real (Villarreal) en Internet
leer

 

Erfurt live Header8
Inicio
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0
Inicio
Foros de opinin
Buscar
Fotolog Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Blogs Vila-realencs
Farmacia de guardia
Cita previa mdico
Vista area
Info Meteorolgica
Enlaces
Archivo noticias
Patrocinadores
Contactar
Fotos del poble
Turismo
Informacin general
Historia
San Pascual
Francisco Trrega
Arte y museos
Junta de Fiestas.
Calendario de fiestas
Comer y Dormir
Moverse por Vila-real
Plano y Callejero
Qu tiempo har?
Cmo llegar
Vila-real en vdeo
Tourist Info
About Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Identificarse

Recuperar clave?
Sindicar

Vila-real llana el projecte Nius de llibres per animar la lectura en jardins i espais pblics...
viernes, 10 de noviembre de 2017

Vila-real llana el projecte Nius de llibres per animar la lectura en jardins i espais pblics amb una primera caseta a la Maiorasga

L'Ajuntament de Vila-real segueix treballant pel foment de la lectura entre els vens i per a a acaba d'installar el primer niu de llibres en l'espai obert, en un projecte innovador que porta la filosofia del Bookcrossing o intercanvi de llibres a llocs sensibles com les sales de pediatria o els jardins. En concret, el primer niu de llibres anomenat aix per la seua forma de caseta d'ocells, s'ha installat al jard de la Maiorasga, desprs de portar a les sales d'espera de Pediatria del centre de salut de Carinyena dues prestatgeries amb contes i fitxes per a acolorir. 

En aquesta ocasi, la Regidoria d'Innovaci, dirigida per Mnica Maas, ha decidit situar aquest primer niu d'exterior al jard de la Maiorasga. Aix, des de fa uns dies, els usuaris del parc han pogut observar l'existncia d'una caseta de fusta plena de llibres aptes per a totes les edats que conviden a llegir a majors i xicotets.

"Si les prestatgeries de Carinyena han sigut acollides amb gran expectaci i han sigut un xit entre els ms xicotets, no ho est sent menys aquest segon punt de lectura, que en aquesta ocasi es troba en l'espai obert, en un jard, on ja sabem que est generant un gran inters entre els xiquets que acudeixen a jugar per les vesprades i entre els adults", explica Maas, qui agraeix als usuaris i visitants "la cura, civisme i respecte amb el qual estan tractant el material a la seua disposici, que s de tots". Desprs de comprovar l'xit d'aquestes dues primeres accions, Innovaci ja est treballant en el tercer punt de lectura, que suposar la installaci del segon niu de llibres en una altra zona de la ciutat, en aquest cas, el jard de Jaume I. "Estem molt satisfets de veure com els ms xicotets, en lloc d'agafar el mbil dels seus pares per a entretenir-se, opten pels llibres i en els ltims dies estem veient tamb escenes de lectura en famlia, cosa que ens enorgulleix i que demostra que podem canviar la tendncia per a recuperar i facilitar un exercici tan sa i recomanable", explica la regidora d'Innovaci.

La iniciativa parteix del programa d'intercanvi de llibres Bookcrossing de Vila-real, que, grcies al suport de la Regidoria d'Innovaci, ha anat creixent en volum i difusi, per a convertir-se en una campanya d'animaci a la lectura en tot el casc urb. "La lectura s molt beneficiosa per a la salut mental i per aix volem que arribe a tothom", destaca Maas, qui assegura que "les casetes de fusta per a llibres compten amb un tractament antihumitat perqu no es faa malb el material de l'interior". "Els llibres es poden llegir all mateix i deixar-los de nou a la caseta o es poden portar a casa i portar uns altres a canvi, que des de l'Ajuntament etiquetarem i posarem en circulaci novament", explica. 

Maas agraeix la collaboraci de la coordinadora d'AMPA, que aporta llibres per a l'intercanvi tant a la BUC com a la Casa dels Mundina i als dos punts de lectura. "Molts dels exemplars que rebem porten, fins i tot, dedicatries de la persona que l'ha deixat perqu qui ho reba les llija, cosa que resulta molt emotiu", assenyala la regidora. "Esperem que el niu del jard Jaume I tinga el mateix xit que els anteriors i que prompte puguem anunciar l'ampliaci del projecte a altres zones d'inters, parcs, centres de salut i edificis municipals", conclou la regidora d'Innovaci.

Leer ms en: http://www.vila-real.es/portal/p_20_contenedor1.jsp?seccion=s_fnot_d4_v1.jsp&contenido=44703&tipo=8&nivel=1400&language=ca&codResi=1.

 
< Anterior   Siguiente >
Imagen aleatoria
Fotolog
Vilablogs
En los foros
Noticias
Villarreal CF
Ofertas trabajo
Hay 1 invitado en lnea
Erfurt live leer
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

buying oem software