Vila-real.com: el portal de Vila-real (Villarreal) en Internet
leer

 

Erfurt live Header8
Inicio
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0
Inicio
Foros de opinin
Buscar
Fotolog Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Blogs Vila-realencs
Farmacia de guardia
Cita previa mdico
Vista area
Info Meteorolgica
Enlaces
Archivo noticias
Patrocinadores
Contactar
Fotos del poble
Turismo
Informacin general
Historia
San Pascual
Francisco Trrega
Arte y museos
Junta de Fiestas.
Calendario de fiestas
Comer y Dormir
Moverse por Vila-real
Plano y Callejero
Qu tiempo har?
Cmo llegar
Vila-real en vdeo
Tourist Info
About Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Identificarse

Recuperar clave?
Sindicar

El Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars confirma la presncia...
martes, 06 de agosto de 2019

El Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars confirma la presncia continuada de lldries al tram baix

La guarderia rural del Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars ha trobat nous rastres de lldries al tram baix fluvial. En aquesta ocasi, tornen a ser excrements dipositats per un o diversos exemplars de lldria (Lutra lutra) damunt d'unes roques ubicades al costat del riu, concretament en la zona anomenada carnissers on les aiges del Millars travessen diverses gorges on aquests mamfers carnvors s'alimenten principalment de crancs rojos americans. 

Aquesta zona concreta ubicada al marge dret del riu Millars, en el terme de Borriana, rep un cabal constant procedent de l'Estaci Depuradora d'Aiges Residuals d'Almassora (EDAR). La localitzaci dels excrements ha ocorregut en el transcurs d'una inspecci rutinria del servei de vigilncia de la guarderia rural del Consorci riu Millars. Les lldries solen utilitzar els mateixos punts per a defecar. Un lloc conegut pels bilegs i naturalistes com a latrina, s a dir, espais on aquests animals defequen per a marcar el territori de manera reiterada.

Els primers rastres de lldria van aparixer al Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars fa vora 5 anys, concretament l'octubre de l'any 2015. Des d'aleshores la Guarderia rural del Consorci juntament amb la Conselleria de Transici Ecolgica de la Generalitat Valenciana realitza un seguiment actiu d'aquesta espcie que fa tan sols 5 anys era molt rara i escassa no sols al Millars sin tamb en els trams baixos dels rius valencians. Hi ha un aspecte curis pel que fa al territori fluvial on s'estableixen les lldries. Aquests mamfers carnvors sn animals fortament territorials i expulsen immediatament els visons americans del riu. Per tant la presncia de lldries al Millars s un fre natural contra l'expansi dels visons americans que cal recordar que sn una espcie invasora introduda des dels Estats Units en la dcada dels 60 del segle passat per a nodrir granges pelleteres.

Leer ms en: http://www.vila-real.es/portal/p_20_contenedor1.jsp?seccion=s_fnot_d4_v1.jsp&contenido=53003&tipo=8&nivel=1400&language=ca&codResi=1.

 
< Anterior   Siguiente >
Imagen aleatoria
Fotolog
Vilablogs
En los foros
Noticias
Villarreal CF
Ofertas trabajo
Hay 1 invitado en lnea
Erfurt live leer
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

buying oem software