Vila-real.com: el portal de Vila-real (Villarreal) en Internet
leer

 

Erfurt live Header8
Inicio
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0
Inicio
Foros de opinin
Buscar
Fotolog Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Blogs Vila-realencs
Farmacia de guardia
Cita previa mdico
Vista area
Info Meteorolgica
Enlaces
Archivo noticias
Patrocinadores
Contactar
Fotos del poble
Turismo
Informacin general
Historia
San Pascual
Francisco Trrega
Arte y museos
Junta de Fiestas.
Calendario de fiestas
Comer y Dormir
Moverse por Vila-real
Plano y Callejero
Qu tiempo har?
Cmo llegar
Vila-real en vdeo
Tourist Info
About Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Identificarse

Recuperar clave?
Sindicar

Les obres d'emergncia a l'Escultor Ortells donen soluci tcnica, segura i efica a la detecci...
jueves, 08 de agosto de 2019

Les obres d'emergncia a l'Escultor Ortells donen soluci tcnica, segura i efica a la detecci de ciment alumins en el collegi

En noms cinc dies naturals, l'Ajuntament de Vila-real i la Conselleria d'Educaci han donat soluci a la detecci de ciment alumins en el forjat sanitari de l'edifici de primria del collegi Escultor Ortells. Les obres d'emergncia en el centre docent, en el qual cursen estudis actualment 437 alumnes, van arrancar dimecres passat i estaran finalitzades abans del 2 de setembre, d'aquesta manera es garanteix l'inici del curs escolar amb normalitat i seguretat. L'empresa Vijosa porta a terme els treballs, amb un pressupost de 440.000 euros. 

L'alcalde de Vila-real, Jos Benlloch, i el director territorial d'Educaci, Robert Roig, han donat hui complida informaci dels problemes detectats en el centre i les obres d'emergncia que han posat en marxa, desprs de mantindre una reuni amb la direcci del centre i representants de l'AMPA. Benlloch ha agrat la sensibilitat de la directora i de les mares i els pares del collegi, aix com la diligncia de la Conselleria per a donar resposta a una situaci que, en qualsevol cas, no ha suposat un risc imminent per a la seguretat. 

"s important que quede clar que les obres s'executen com a mesura preventiva i que, en el cas que haguera existit algun tipus de risc, impossible de mesurar, l'hem atallat amb rapidesa i eficcia", puntualitza l'alcalde. El problema no afecta ni a l'estructura de l'edifici ni al mdul d'infantil.

La presncia de ciment alumins i una xicoteta afecci d'aluminosi en el forjat sanitari de l'edifici va ser detectada en l'inici d'unes obres de menor envergadura per a la reparaci de filtracions grcies a la tasca realitzada per l'arquitecte de la Conselleria, Alfonso Serra, qui va alertar de la possible presncia de ciment alumins el divendres 2 d'agost durant la revisi del projecte. El mateix dia es van fer les proves i dilluns ja es disposava de l'informe que confirmava la presncia d'aquest material. El dimarts 6, la Conselleria decretava les obres d'emergncia, que van comenar finalment dimecres. "Els mecanismes i protocols han funcionat i, grcies sobretot a la professionalitat i la diligncia de l'arquitecte Alfonso Serra, hem pogut donar soluci a un problema que, d'una altra forma, hauria sigut molt difcil de detectar, ja que el forjat sanitari -l'espai en el subsl de noms 1,15 metres pel qual discorren les canalitzacions- s una zona d'impossible accs", detalla Benlloch. 

La soluci tcnica adoptada ara consisteix en la injecci d'un formig especial en el subsl que refora la zona i garanteix la seua solidesa. "s una soluci absolutament segura i efica, que ja s'ha utilitzat en altres centres amb xit", valora el director territorial d'Educaci. L'elecci d'aquesta tcnica en lloc de la installaci d'aules prefabricades obeeix a tres motius principals: la falta de temps material per a installar-les abans de l'inici de curs, que haurien suposat la inhabilitaci del pati i que sn un trastorn innecessari per a l'alumnat. "Les aules prefabricades mai sn la soluci. Si tenim una opci tcnica segura i efica com aquesta, s sens dubte la millor", agrega. 

Desprs de donar una soluci tcnica a aquesta problemtica, tant la Conselleria com l'Ajuntament coincideixen en la convenincia de construir un nou centre, aprofitant la lnia d'ajudes del programa Edificant. "No s que la reparaci no siga segura, al contrari; per aprofitarem la sensibilitat del Consell i el programa Edificant per a construir un nou Escultor Ortells, datat el 1978 i amb 41 anys", matisa l'alcalde. Robert Roig, d'altra banda, avana que l'amplitud de la parcella obri diferents opcions de futur: o b construir el nou centre en l'espai que ocupa l'actual o b canviar l'orientaci i construir-lo al pati.

Leer ms en: http://www.vila-real.es/portal/p_20_contenedor1.jsp?seccion=s_fnot_d4_v1.jsp&contenido=53021&tipo=8&nivel=1400&language=ca&codResi=1.

 
< Anterior   Siguiente >
Imagen aleatoria
Fotolog
Vilablogs
En los foros
Noticias
Villarreal CF
Ofertas trabajo
Erfurt live leer
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

buying oem software