Vila-real.com: el portal de Vila-real (Villarreal) en Internet
leer

 

Erfurt live Header8
Inicio
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0
Inicio
Foros de opinin
Buscar
Fotolog Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Blogs Vila-realencs
Farmacia de guardia
Cita previa mdico
Vista area
Info Meteorolgica
Enlaces
Archivo noticias
Patrocinadores
Contactar
Fotos del poble
Turismo
Informacin general
Historia
San Pascual
Francisco Trrega
Arte y museos
Junta de Fiestas.
Calendario de fiestas
Comer y Dormir
Moverse por Vila-real
Plano y Callejero
Qu tiempo har?
Cmo llegar
Vila-real en vdeo
Tourist Info
About Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Identificarse

Recuperar clave?
Sindicar

Benlloch valora portar a l'Audincia Provincial la desestimaci judicial de la demanda de...
jueves, 05 de septiembre de 2019

El jutjat de Primera Instncia i Instrucci nmero 5 de Vila-real ha desestimat la demanda de nullitat de la compravenda de l'Hostal del Rei, edifici protegit de la ciutat amb carcter nacional, per part de Bankia a un particular. La sentncia desestimatria argumenta que no es va exercir el dret de tanteig i retracte de manera efectiva, encara que admet l'existncia de "dubtes de dret" que porten al jutge a no imposar les costes del procs. Desprs de conixer la sentncia, l'alcalde, Jos Benlloch, ha requerit dels serveis jurdics un informe, amb l'objectiu de valorar la interposici de recurs d'apellaci a la sentncia davant l'Audincia Provincial.

"No estem d'acord amb la resoluci judicial, encara que bviament la respectem. Per aix, i tenint en compte que el propi jutge admet l'existncia de dubtes, no ens donem per venuts i, si l'informe dels advocats determina que hi ha base jurdica per a aix, interposarem recurs d'apellaci davant l'Audincia Provincial, amb l'objectiu de defensar fins a l'ltim moment els interessos de Vila-real", valora Benlloch. L'alcalde recorda que l'Hostal del Rei s un dels pocs edificis que queden a la ciutat originaris de l'poca fundacional i que, juntament amb la plaa porticada medieval, est protegit com a Monument Nacional pel seu valor histric-artstic. 

La demanda de nullitat de la compravenda de l'Hostal del Rei es va presentar al gener de 2018, en considerar l'Ajuntament que la venda de l'immoble per part de Bankia no havia tingut en compte el dret preferencial del consistori a l'adquisici d'un element del patrimoni protegit, tenint en compte, a ms, que Bankia s un banc nacionalitzat. "Per tant, Bankia, rescatada per l'Estat amb el pagament de 46.000 milions d'euros de tots els espanyols, s tamb Administraci pblica i, com a tal, ha de regir-se pel principi de lleialtat institucional entre administracions", puntualitza l'alcalde.

Tanmateix, aix no va passar i Bankia va formalitzar el 31 de juliol de 2017 la venda de l'immoble protegit "al millor postor", malgrat els requeriments del consistori perqu l'edifici fundacional passara a formar part del patrimoni municipal. Per aquest motiu, al gener de 2018, es va presentar la demanda de nullitat, que el jutge de primera instncia desestima ara. La resoluci argumenta que el consistori no va exercir de manera efectiva el dret de tanteig i de retracte en els termes que disposen la llei 16/1985 de Patrimoni Histric i la llei 4/1988 de la Generalitat de Patrimoni Cultural Valenci, amb els preus i condicions imposades pel venedor -pagament immediat de 605.000 euros-. "El que vam plantejar en el seu moment va ser negociar aquestes condicions, amb un pagament a quatre anys, tenint en compte la lleialtat entre administracions, que l'Ajuntament no pot disposar de manera immediata d'eixa quantitat de diners, i ms amb la situaci econmica que s'arrossega dels anys de govern del PP, i que es tracta d'un Monument Nacional. No obstant aix, Bankia es va negar en tot moment", recorda Benlloch. 

"No deixarem de lluitar, amb tots els instruments al nostre abast, per defensar el que creem just i beneficis per a Vila-real: que un dels pocs vestigis que tenim de la nostra fundaci pel rei Jaume I, part fonamental de la nostra histria i del nostre patrimoni, siga de tots els vila-realencs", conclou.

Leer ms en: http://www.vila-real.es/portal/p_20_contenedor1.jsp?seccion=s_fnot_d4_v1.jsp&contenido=53723&tipo=8&nivel=1400&language=ca&codResi=1.

 
< Anterior   Siguiente >
Imagen aleatoria
Fotolog
Vilablogs
En los foros
Noticias
Villarreal CF
Ofertas trabajo
Hay 1 invitado en lnea
Erfurt live leer
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

buying oem software