Vila-real.com: el portal de Vila-real (Villarreal) en Internet - El Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars aconsegueix noves...
leer

 

Erfurt live Header8
Inicio
Erfurt live Header10 Erfurt live leer0
Inicio
Foros de opinin
Buscar
Fotolog Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Blogs Vila-realencs
Farmacia de guardia
Cita previa mdico
Vista area
Info Meteorolgica
Enlaces
Archivo noticias
Patrocinadores
Contactar
Fotos del poble
Turismo
Informacin general
Historia
San Pascual
Francisco Trrega
Arte y museos
Junta de Fiestas.
Calendario de fiestas
Comer y Dormir
Moverse por Vila-real
Plano y Callejero
Qu tiempo har?
Cmo llegar
Vila-real en vdeo
Tourist Info
About Vila-real
Enciclopedia Vila-real
Identificarse

Recuperar clave?
Sindicar

El Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars aconsegueix noves...
domingo, 03 de noviembre de 2019

La guarderia rural del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars format pels ajuntaments de Borriana, Almassora, Vila-real, la Diputaci de Castell i la Generalitat Valenciana ha obtingut noves imatges de lldries (Lutra lutra) aiges amunt de l'assut dels Matxos o de Vila-real. En aquesta ocasi s'han obtingut diverses fotografies d'un individu caminant per la vora del riu Millars. Prviament la guarderia rural havia detectat petjades d'un o diversos individus movent-se pel marge esquerre del riu i tamb la presncia d'excrements frescos. 

Les imatges de les lldries s'han aconseguit grcies al foto parament, una tcnica passiva que captura imatges fixes o en moviment de la fauna. Es tracta d'una cmera que s'installa en un lloc concret i camuflat per on prviament s'ha detectat el pas de la fauna. El seu funcionament s senzill, ja que la cmera incorpora un detector de moviment infraroig que activa la gravaci en descobrir la presncia dels animals. Aquesta tcnica utilitzada davall la supervisi de la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana, s'usa des del descobriment de les primeres empremtes de lldria al tram baix del riu Millars l'any 2015. El foto parament va aconseguir les primeres imatges d'aquest extraordinari carnvor aqutic a la desembocadura del riu Millars.

Els primers rastres de lldria van aparixer al Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars l'octubre de l'any 2015. Des d'aleshores la Guarderia rural del Consorci juntament amb la Conselleria de Transici Ecolgica de la Generalitat Valenciana realitza un seguiment actiu d'aquesta espcie que fa tan sols 5 anys estava desapareguda no sols del tram baix del Millars sin tamb d'altres rius valencians. Les lldries sn animals molt territorials. Aquest aspecte de la seua biologia fa que es convertisquen en els principals enemics dels visons americans, ja que aconsegueixen expulsar-los del seu territori. Per tant la presncia de lldries al Millars s un fre natural contra l'expansi dels visons americans que cal recordar sn una espcie invasora introduda des dels Estats Units en la dcada dels 60 del segle passat per a nodrir granges pelleteres.

Les lldries no sn nicament un fre per a l'expansi dels visons americans pel tram baix del riu Millars sin que tamb controlen la poblaci dels crancs rojos americans, una espcie de crustaci procedent de nord-Amrica que es va introduir als rius i aiguamolls valencians i s'ha convertit en un problema ecolgic de primer ordre. La localitzaci dels excrements frescos de lldries duta a terme per la guarderia rural ha perms analitzar el seu contingut i arribar a la conclusi que la dieta bsica dels mustlids, almenys en aquest tram del riu Millars, est formada principalment per crancs rojos americans.

Leer ms en: http://www.vila-real.es/portal/p_20_contenedor1.jsp?seccion=s_fnot_d4_v1.jsp&contenido=54381&tipo=8&nivel=1400&language=ca&codResi=1.

 
< Anterior   Siguiente >
Imagen aleatoria
Fotolog
Vilablogs
En los foros
Noticias
Villarreal CF
Ofertas trabajo
Hay 3 invitados en lnea
Erfurt live leer
Erfurt live leer
Erfurt live unten Erfurt live leer Erfurt live unten

buying oem software