facebook
twitter
blogspot

[CASTELLANO]

[ENGLISH]

NOVEL·LES

No sabràs el teu nom

NO SABRÀS EL TEU NOM

Qui vol tornar al Mas de les Òlibes, ara que fa anys que se’n van anar els darrers habitants amb l’esperança de trobar una vida millor a ciutat? Però algú hi torna. Un home a qui no coneix ningú. Pels carrers del poble, s’escolten encara les veus de dones com Carmeta, ressona la tristor infinita dels seus ulls quan va tornar d’aquella clínica on va tindre el fill i se’l van endur. Mort, li digueren. Ella no ho va creure, no ho va creure mai. Però ho va amagar sempre. Fins i tot a Daniel, el seu home, i a Balma, la filla que tingueren al cap d’un temps, la filla de qui va saber el nom i el rostre. La filla que, un dia també, es va preguntar què havia passat amb el seu germà.

Vols fer-ne un tast

Llegir més...

TRADUCCIONS
L'ANGUILAL'ANGUILA, de Paula Bonet

L'anguila, traduïda al català per Vicent Usó, és el debut literari de Paula Bonet, una mirada descarnada al passat, al camí que configura el que som, una exploració dela memòria, del cos violentat.
N'han parlat Gustau Muñoz, Lluís Llort, Joan Garí o Pau Arenós.


El paradís a les fosques

EL PARADÍS A LES FOSQUES

Maties Passera és un comercial d'èxit que creu que la vida consisteix a escalar posicions en l'àmbit social i econòmic i que està disposat a qualsevol cosa per aconseguir-ho. Premi de la Crítica de l'AELC 2019.
 
Llegir més...


Les veus i la boiraLES VEUS I LA BOIRA

Un enigma familiar per resoldre, una investigació, uns personatges que ens expliquen històries d'amor i de traïcions. Un treball lingüístic remarcable. I un paratge incomparable com a teló de fons: les illes Columbretes.

Llegir més...
EDICIONS PER A JOVES ASSAIG MÉS NOVEL·LES
La mirada de MichelangeloLA MIRADA DE MICHELANGELO

Cesare da Castel, el mestre d'obres de la catedral de San Pietro i home de confiança d'un ja vell Michelangelo Buonarroti és assassinat en circumstàncies estranyes. Aquest és el punt de partida d'una trama plena d'intrigues i d'ambicions que gira entorne de la construcció de la catedral de San Pietro.

Llegir més...


La retratista d'ànimesLA RETRATISTA D'ÀNIMES

A finals del segle XIX, un fotògraf es guanya la vida fent retrats. Però no sols de gent viva. També dels esperits dels morts. Raquel, la seua filla, vol conèixer el secret del pare. I l'haurà de descobrir, si vol resoldre l'enigma que amenaça d'afonar el seu estimat Miquel, a qui acusen d'assassinat.

L'arquitectura de la ficcióL'ARQUITECTURA
DE LA FICCIÓ

Un recull sistemàtic dels recursos i les tècniques que es poden fer servir a l’hora d’escriure narrativa de ficció, i també les eines indispensables per a explicar i modelar una història.

Llegir més...


NOVEL·LES BREUS
El Toll Blau
Els inconvenients de la felicitat

LLIBRES COL·LECTIUS

Assassins valenciansASSASSINS VALENCIANS

La negror literària valenciana s’ha consolidat com una de les fonts de producció més importants del país.


MÉS LLIBRES COL·LECTIUS

Els inconvenients de la felicitat
Subsòl i altres colaboracions
PERFIL COL·LABORACIONS
Vicent UsóVa nàixer a Vila-real, la Plana Baixa (1963) i, tot i que ha escrit relats breus, articles de premsa i guions per a teatre i televisio, és com a novel·lista que se sent més còmode.

Llegir més...MÉS SOBRE L'AUTOR
 
Enciclopedia catalana
  
normalitzacio.cat
normalitzacio.cat


PlaerdemavidaZONA DE DESCÀRREGUES

"99 DISSIDÈNCIES" és una antologia d'articles d'opinió publicats entre 2001 i 2003.

Gravetat ZeroEn la temporada 2019-20, va participar en el magazin cultural Gravetat Zero d'À punt Mèdia, els dissabtes d'11 a 13h, amb una seccio pròpia, "Galerades".

Escolta "Galerades" a youtubePlaerdemavidaEntre desembre de 2017 i juny de 2019 va participar en el programa Plaerdemavida amb la secció "La bona lletra".Plaerdemavida"Ofèlia" és un relat breu de Vicent Usó (El Temps el 19 de juny de 2017)

Llegir-lo
REVISTA DE PREMSA
DOCÈNCIA

14/6/2019 EL PARADÍS A LES FOSQUES, PREMI DE LA CRÍTICA DELS ESCRIPTORS VALENCIANS 2019

premi AELC

El paradís a les fosques (Bromera) premi de la Crítica de l'AELC per la solidesa de la proposta, la rodonesa de la seua estructura...”.


Llegir la notícia al web de l'AELC

Vés a la REVISTA DE PREMSA
TALLER D'ESCRIPTURA NARRATIVA

Taller d'Escriptura Narrativa UNED

Des de 2013, imparteix un Taller d'Escriptura Narrativa a través de la UNED de Vila-real, que pot seguir-se tant de manera presencial com a través de la modalitat online.


Més informació...


Com a continuació d'aquest, en 2019 se n'ha afegit un altre (Taller de Redacció i Revisió de Textos Literaris), estrictament pràctic, destinats a aquells que volen realitzar una pràctica tutelada de l'escriptura.

Més informació...

Aquesta pàgina web no seria possible sense el suport de:
vila-real.com

ÚLTIMA ACTUALITZACIÓ: 5 DE JULIOL DE 2021